Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 20:51

Αναβάθμιση της μαρίνας Καλαμάτας με νέα παραχώρηση σχεδιάζει ο Δήμος Καλαμάτας - 130.000 ευρώ για μελέτες

Αναβάθμιση της μαρίνας Καλαμάτας με νέα παραχώρηση σχεδιάζει ο Δήμος Καλαμάτας - 130.000 ευρώ για μελέτες

Την εκπόνηση μελετών για την αναβάθμιση της μαρίνας Καλαμάτας, μέσα από τη νέα σύμβαση παραχώρησης, θα αναθέσει ο Δήμος Καλαμάτας στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, είπε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Δευτέρας, ότι στη μαρίνα θα γίνουν παρεμβάσεις ώστε να μπορεί να υποδεχτεί και μεγαλύτερα σκάφη…

Η σύμβαση που θα υπογράψει ο Δήμος Καλαμάτας με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Μεσσηνίας, για την εκπόνηση των μελετών, θα ανέλθει στις 130.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 100.000 ευρώ θα πληρωθούν το 2023 και οι 30.000 ευρώ το 2024. 


Με νόμο η μαρίνα της Καλαμάτας μένει στην ίδια εταιρία για άλλα δύο χρόνια!


Σημειώνεται ότι η υφιστάμενη σύμβαση ανάθεσης της διαχείρισης και εκμετάλλευσης της μαρίνας λήγει το 2024, ύστερα από παράταση δύο χρόνων που δόθηκε με νομοθετική ρύθμιση λόγω της πανδημίας. 

Ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι οι μελέτες που θα εκπονηθούν αφορούν την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, την αδειοδότηση της μαρίνας, την εκβάθυνση, την “αλλαγή της μπούκας” και ό,τι άλλο χρειάζεται. 

Στ.Μ.