Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 18:55

ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας: «1971-2023: Βαδίζουμε στο δρόμο του Νοέμβρη!»

ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας: «1971-2023: Βαδίζουμε στο δρόμο του Νοέμβρη!»

«Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται από την ηρωική εξέγερση του λαού με πρωτοπόρους τους φοιτητές κατά της Χούντας των συνταγματαρχών και οι αγώνες τους παραμένουν ακόμα και σήμερα, μισό αιώνα αργότερα, σημείο αναφοράς και φάρος για τους δικούς μας αγώνες.

 

          Πενήντα χρόνια αργότερα και το βασικό σύνθημα των φοιτητών για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία δεν έχει βρει ακόμα την πλήρη δικαίωσή του. Η ακρίβεια εκτοξεύει το κόστος ζωής τη στιγμή που οι μισθοί είναι καθηλωμένοι, τα σχολεία μας σχεδόν υπολειτουργούν με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών να παραμένουν ακόμα και τώρα δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς ακάλυπτα και την ελευθερία να είναι για πολλούς λαούς και ανθρώπους ζητούμενο και όχι κεκτημένο.

          Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου μας καλεί να στρέψουμε το βλέμμα μας στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό και στο διαρκές ανθρωπιστικό έγκλημα που πραγματοποιείται στη Λωρίδα της Γάζας σε βάρος αμάχων και να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής.

          Συνάδελφοι, το Πολυτεχνείο δεν είναι ένα γεγονός κρυμμένο στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Είναι μια διαρκής υπενθύμιση, ένα διαρκές εφαλτήριο αγώνων για τη δημοκρατία, την ελευθερία, την εργασία, την αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

          Ας βαδίσουμε όλοι μαζί στο δρόμο του Νοέμβριο, γιατί το Πολυτεχνείο ζει…».

 

ο Πρόεδρος Δημήτριος Γ. Φαββατάς                                                

ο Γραμματέας Κων/νος Γαλιώτος