Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 19:22

Συμπληρωματική σύμβαση για την γέφυρα διασύνδεσης της Δυτικής παραλίας Καλαμάτας με τη Μπούκα της Μεσσήνης

Εκβολές Παμίσου Εκβολές Παμίσου

Π.ΝΙΚΑΣ: ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ, ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

Επιπλέον 97.000 ευρώ διαθέτει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με συμπληρωματική σύμβαση, για την εκπόνηση των μελετών κατασκευής γέφυρας στον Πάμισο, στην παραλία, η οποία θα διασυνδέει τη δυτική παραλία Καλαμάτας με τη Μπούκα της Μεσσήνης. Η αρχική σύμβαση έχει ύψος 208.000 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός ήταν 600.000 ευρώ. Σήμερα σε δηλώσεις του στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη γέφυρα είναι ένα “πολύ μεγάλο έργο, έχει στρατηγική σημασία”. Πρόσθεσε ότι “μπορεί να στεναχωρήσω κάποιους, το μέλλον της Μεσσήνης είναι στη Μπούκα. Εκεί πρέπει να δώσει όλες της τις δυνάμεις η δημαρχοντία της Μεσσήνης, προφανώς και η Περιφέρεια και το κράτος”...

 

“Εγώ φεύγω αλλά να θυμόσαστε την αξία αυτού του έργου, το οποίο θα συμβάλει καθοριστικά και στην ανάπτυξη της δυτικής παραλίας και στην ανάπτυξη της Μπούκας” είπε επίσης ο κ. Νίκας, ενώ επισήμανε ότι η χρηματοδότηση της μελέτης προέρχεται από το υπουργείο Ανάπτυξης. 

Άλλο έργο στρατηγικής σημασίας, πρόσθεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, είναι η μελέτη που ετοιμάζεται για την οδική σύνδεση του κόμβου των Αρφαρών με τη Λάμπαινα. Είπε σχετικά: “Με αυτό το έργο δεν θα χρειάζεται να κάνεις όλο τον κύκλο μέσω Μεσσήνης, θα μπορείς να πηγαίνεις από τον κόμβο των Αρφαρών στην Αρχαία Μεσσήνη”. Όπως επίσης, συνέχισε, δεν θα χρειάζεται να κάνουν τον κύκλο και όσοι πηγαίνουν ή έρχονται από τα 30 χωριά που είναι πίσω από τη Λάμπαινα. 

Στ.Μ.