Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012 17:22

Να ανακαλέσει ή να παραιτηθεί ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης!

Να ανακαλέσει ή να παραιτηθεί ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης!

ΑΙΤΗΜΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 
Να ανακαλέσει την πρότασή του για τις υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων και την κατάργηση οργανικών θέσεων ή να παραιτηθεί, καλούν γονείς και εκπαιδευτικοί τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Νίκο Κλάδη.
Μάλιστα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση του, αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστά τα Δημοτικά Σχολεία την ερχόμενη Τρίτη, από τις οκτώ έως τις δέκα το πρωί!

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σπύρος Καμαρινόπουλος, ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, Βασίλης Γεωργιόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Ευάγγελος Σιδερέας παραχώρησαν το πρωί συνέντευξη Τύπου και ζήτησαν να πάρει πίσω την πρότασή του ο Νίκος Κλάδης, υπογραμμίζοντας ότι αυτή θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και θα υποβαθμίσει περαιτέρω την παιδεία στη Μεσσηνία.
Όπως υπογράμμισαν, ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας δεν προέβη σε κανένα διάλογο πριν παραδώσει την πρότασή του, η οποία σημείωσαν ότι πέρα από το ότι υποβαθμίζει σειρά σχολείων, καταργεί οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, εναρμονιζόμενη απολύτως με τις επιταγές του μνημονίου.
Επίσης κάλεσαν τα Δημοτικά Συμβούλια της Μεσσηνίας να επιστρέψουν στον προϊστάμενο την πρότασή του ως απαράδεκτη.
Μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Σιδερέας τόνισε ότι πέρσι τα μαθήματα ξεκίνησαν με ελλείψεις βιβλίων, ενώ με τις υποβαθμίσεις που εισηγείται ο προϊστάμενος την επόμενη χρονιά τα μαθήματα θα ξεκινήσουν με ελλείψεις και εκπαιδευτικών.
Την απόσυρση της πρότασης ζήτησε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Χαραλαμπόπουλος.
Στ.Μ.