Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 18:42

Δεν θέλουν γκετοποίηση αλλά θα φτιάξουν Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας ειδικά για τσιγγάνους…

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ Π.ΝΙΚΑ
Μπορεί σχεδόν όλοι να τάσσονται κατά της γκετοποίησης των τσιγγάνων, σήμερα όμως αναγγέλθηκε η δημιουργία στην Καλαμάτα ειδικού Κέντρου Υγείας και Πρόνοιας για τους τσιγγάνους, που σίγουρα θα τους διαχωρίσει ακόμη περισσότερο από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο…

Την αναγγελία έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με εκπαιδευτικούς για την εκπαίδευση των παιδιών των τσιγγάνων. Ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στο πλέγμα μέτρων που όπως είπε έχουν λάβει ο Δεσπότης και ο Δήμος για την κοινωνική υποστήριξη των τσιγγάνων, ενώ ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών θα δημιουργηθεί και το ειδικό Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας για τη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα.
Την ίδια στιγμή όμως ο δήμαρχος τόνισε ότι η γκετοποίηση των τσιγγάνων θα πρέπει να αποτραπεί και για το λόγο αυτό τάχθηκε υπέρ της συνέχισης του προγράμματος αγοράς οικοπέδων για να χτίζουν οι τσιγγάνικες οικογένειες τα σπίτια τους χωρίς να δημιουργούνται γκέτο.
Ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στα σάντουιτς που προσφέρονται σε τσιγγάνους μαθητές που υποσιτίζονται, στην απασχόληση τσιγγάνων στο Δήμο μέσα από διάφορα προγράμματα, σε τρεις τσιγγάνους παπάδες που έχει χειροτονήσει ο μητροπολίτης και σε εκκλησία που θέλει να φτιάξει σε περιοχή όπου μένουν τσιγγάνοι, καθώς και στις μηνιαίες συναντήσεις που ξεκίνησαν χθες, στο γραφείο του εισαγγελέα, για την εξέταση των θεμάτων που αφορούν την τσιγγάνικη παραβατικότητα.
Στ.Μ.