Πέμπτη, 02 Μαϊος 2013 16:28

Αιχμές για τη μεταχείριση των δημοτικών Υπηρεσιών και τη μετακίνηση της Αγρίου

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΠΕΧΡΑΚΗ
Για απόπειρα μετατροπής των Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας σε εργαλεία υπηρέτησης των επιδιώξεων της δημοτικής αρχής, μίλησε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο Σταμάτης Μπεχράκης. Ζήτησε απαντήσεις για τη νέα μετακίνηση της Σταυρούλας Αγρίου…

Ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών» υποστήριξε ότι «αυτή η δημοτική αρχή έχει δώσει δείγματα πλέον πως χρησιμοποιεί τις Υπηρεσίες του Δήμου προς όφελός της, αποκλείοντας με συστηματικό και μεθοδευμένο τρόπο τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, έγκαιρα, από τις πηγές πληροφορίες, που είναι οι Υπηρεσίες. Είναι πρόσφατη η εντολή που δόθηκε ότι, ακόμη για την προετοιμασία των δημοτικών συμβούλων, για τη συζήτηση των θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο Πρωτόκολλο προκειμένου να έχουν την ενημέρωση που χρειάζονται».
Ο κ. Μπεχράκης αναφέρθηκε και στην «απουσία των υπηρεσιακών παραγόντων σε κρίσιμες συζητήσεις για τις δημοτικές υποθέσεις στα δημοτικά όργανα. Έτσι εμποδίζεται να γίνει εις βάθος συζήτηση και να δώσουν πληροφορίες οι άνθρωποι που για πολλά χρόνια χειρίζονται υπηρεσιακά αυτές τις υποθέσεις. Οι αντιδήμαρχοι χρησιμοποιούνται ως φραγμός ενημέρωσης προς τα συλλογικά όργανα, με ανύπαρκτες ουσιαστικά εισηγήσεις. Ο λίγος χρόνος για ενημέρωση, τα επείγοντα, τα κατεπείγοντα, τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης δημιουργούν ένα αντιδημοκρατικό πνεύμα λειτουργίας, που τελικά έχει σοβαρή επίπτωση στην αρτιότητα και την τεκμηρίωση των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων».
Σε ό,τι αφορά τη νέα μετακίνηση της Σταυρούλας Αγρίου, η οποία πριν από ένα χρόνο περίπου με απόφαση του δημάρχου πήγε από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και πριν λίγες ημέρες με νέα απόφαση πήγε από τον Προγραμματισμό στη Διεύθυνση του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών, ο Σταμάτης Μπεχράκης σημείωσε: «Η μετακίνηση της διευθύντριας έγινε χωρίς ο δήμαρχος να έχει ενημερώσει για τους λόγους της απόφασής του. Υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος ο δήμαρχος την τοποθέτησε σε αυτή τη θέση πριν λίγους μήνες. Είναι ανάγκη να εξηγήσει στους δημότες τα αίτια και τους λόγους αυτής της μετακίνησης, διαφορετικά μένουν αναπάντητα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα της μετακίνησης».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος σήμερα στο θέμα, είπε ότι δεν έχει κανένα προσωπικό θέμα με κανέναν διευθυντή, ότι με όλους έχει διαφορετική πολιτική τοποθέτηση και ό,τι οι μετακινήσεις γίνονται για να εναλλάσσονται τα στελέχη στις θέσεις ευθύνης και πως μετά την μετακίνηση της Σταυρούλας Αγρίου θα ακολουθήσουν και άλλες.
Στ.Μ.