Κυριακή, 09 Ιουνίου 2024 00:21

Σε κίνδυνο η οικονομική βιωσιμότητα της Φάρις αν δεν αυξηθούν τα ίδια έσοδά της

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

Θέμα οικονομικής βιωσιμότητας θα αντιμετωπίσει η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας,  Φάρις, εάν δεν αυξήσει τα ίδια έσοδά της. Την εκτίμηση αυτή έκανε ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Επιχείρησης, Νίκος Φίσκιλης στην τελευταία του, λόγω της συνταξιοδότησής του, συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, όπου παρουσίασε τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις του 2023…

 

Ο Νίκος Φίσκιλης, ένας εξαιρετικός πρώην υπάλληλος της Φάρις, ανέφερε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ότι η Επιχείρηση είναι μέχρι σήμερα βιώσιμη χάρη στις επιχορηγήσεις του Δήμου Καλαμάτας και των υπουργείων. Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι επιχορηγήσεις αυτές δεν αρκούν και πρέπει με κάθε τρόπο να αυξηθούν τα ίδια έσοδά της, όπως, επισήμανε χαρακτηριστικά, να γίνουν αυξήσεις στα δίδακτρα, στα εισιτήρια των εκδηλώσεων, να αυξηθούν οι χορηγίες, να αναζητηθούν ευρωπαϊκά προγράμματα με εξωτερικούς συνεργάτες. 

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία των χρηματοοικονομικών καταστάσεων, το 2023 η Φάρις είχε πλεόνασμα ύψους 16.700 ευρώ περίπου, σε αντίθεση με το 2022, που είχε έλλειμμα ύψους 152.000 ευρώ περίπου. 

“Η Φάρις δεν είναι στα καλά της” ανέφερε από την πλευρά του ο Τάσος Πολυχρονόπουλος, ένας εκ των εκπροσώπων της μείζονος μειοψηφίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης, επισημαίνοντας και τη μεγάλη μείωση του διοικητικού της προσωπικού, ενώ για τα οικονομικά ανέφερε ότι η συνεισφορά του Δήμου είναι σημαντική, ταυτόχρονα όμως είναι ανεπαρκέστατη για το έργο που πρέπει να επιτελεί η Φάρις. 

Κλείνοντας ο Τάσος Πολυχρονόπουλος ανέφερε ότι θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει απασχολήσει αυτό το θέμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, ώστε να αναζητηθούν και άλλες πηγές χρηματοδότησης, ενώ σχολίασε επίσης ότι “δεν πάει άλλο αυτό το πράγμα, είμαστε σε μια ρουτίνα που οδηγεί σε μια πιο μίζερη κατάσταση”. 

Στ.Μ.