Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 17:10

Ικανοποίηση του δημάρχου για τους ρυθμούς στο έργο της ανάπλασης στη οδό Ψαρών

Ικανοποίηση του δημάρχου για τους ρυθμούς στο έργο της ανάπλασης στη οδό Ψαρών

ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΙ ΚΥΒΟΛΙΘΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 

Ικανοποιημένος έμεινε ο δήμαρχος από τη σημερινή του επίσκεψη στο έργο της ανάπλασης στην οδό Ψαρών, στην Καλαμάτα, όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου…

 

“Προχωράει με γρήγορους ρυθμούς το έργο της ανάπλασης στην οδό Ψαρών. Σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, έγινε η σκυροδέτηση του ανατολικού πεζοδρομίου, ενώ την Τετάρτη θα ακολουθήσει η σκυροδέτηση στο δυτικό πεζοδρόμιο. Να σημειωθεί ότι έχει ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση του οδοστρώματος, και αρχές της επόμενης εβδομάδας θα προχωρήσει η τοποθέτηση των βιοκλιματικών πλακών στα πεζοδρόμια, και παράλληλα θα ακολουθήσει η τοποθέτηση των βιοκλιματικών κυβόλιθων στο οδόστρωμα” σημειώνει συγκεκριμένα ο Δήμος Καλαμάτας στο δελτίο τύπου και συνεχίζει ως εξής: “Αυτοψία στο έργο έκανε το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Νέων Έργων Βασίλη Κουτραφούρη και τον ανάδοχο του έργου. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών, σύμφωνα πάντα με το χρονοδιάγραμμα, με το έργο να εκτελείται τμηματικά για τη λιγότερη δυνατή όχληση.

Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το πρώτο τμήμα της οδού, ο ανάδοχος του έργου θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα στο δεύτερο τμήμα της Ψαρών, από Δημοσθένους έως Σόλωνος, έμπροσθεν δηλαδή των Δικαστηρίων Καλαμάτας.

Να σημειωθεί ότι η ανάπλαση στην οδό Ψαρών αποτελεί τμήμα του έργου «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αστικών αναπλάσεων και αναβάθμισης του κεντρικού τομέα Καλαμάτας», που περιλαμβάνει αρκετούς δρόμους του κεντρικού ιστού της Καλαμάτας, στους οποίους μέχρι σήμερα δεν είχαν γίνει παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης. Ο προϋπολογισμός τού έργου ανέρχεται σε 6.877.080 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και χρηματοδοτείται μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU”.