Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2012 03:31

Σπατάλη σε περίοδο σκληρής κρίσης η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας

Σπατάλη σε περίοδο σκληρής κρίσης η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ
Επιμένει ο δήμαρχος Καλαμάτας να προχωρήσει στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της πόλης, παρά την αντίθεση μιας μεγάλης μερίδας πολιτών, που θεωρεί ότι, σε περίοδο σκληρής οικονομικής κρίσης, τα χρήματα πρέπει να διατίθενται σε έργα υποδομής και όχι βιτρίνας. Ότι η κοινωνία αντιτίθεται στο συγκεκριμένο έργο ανάπλασης, υποστήριξαν χθες οι επικεφαλής των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου, Θόδωρος Μπρεδήμας, Σταμάτης Μπεχράκης και Νίκος Φωτέας, οι οποίοι συναντήθηκαν με το δήμαρχο και του ζήτησαν για μια ακόμη φορά να μην το προχωρήσει.

Όπως ανέφεραν οι επικεφαλής, ο δήμαρχος παραμένει αμετακίνητος, αν και μετέβαλε την άποψή του μόνο για το θέμα του μαρμαρόστρωτου έργου τέχνης, ενημερώνοντας ότι έδωσε εντολή να διατηρηθεί ένα μέρος του ασπρόμαυρου σχεδίου, εφόσον υπάρχει τέτοια δυνατότητα.
Ο Θόδωρος Μπρεδήμας ανέφερε ότι η ανάπλαση χρηματοδοτείται από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, το οποίο δεν αφορά αναπλάσεις στα κέντρα των πόλεων, αλλά αναβάθμιση υποβαθμισμένων συνοικιών. Υπογράμμισε, λοιπόν, ότι τα χρήματα πρέπει να πάνε για έργα στις συνοικίες της πόλης.
Ο Σταμάτης Μπεχράκης τόνισε ότι τα επόμενα χρόνια τα χρήματα για έργα υποδομής θα είναι δυσεύρετα, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, γι΄ αυτό και δεν πρέπει να σπαταληθούν στην κεντρική πλατεία τα 3.000.000 ευρώ που έχουν εξασφαλιστεί. Επιπλέον, σχολίασε ότι με το συγκεκριμένο έργο ανάπλασης θα ισχύσει το «από πάνω κούκλα, από κάτω πανούκλα», καθώς θα γίνουν παρεμβάσεις στην επιφάνεια της πλατείας, ενώ από κάτω θα μείνει απείραχτο το απαρχαιωμένο δίκτυο των υποδομών.
Ο Νίκος Φωτέας, επίσης, εξέφρασε τη διαφωνία του για το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας μέσα σε αυτή την τόσο δύσκολη οικονομικά συγκυρία.
Στ.Μ.