Δευτέρα, 13 Μαϊος 2013 15:51

Στα χέρια καθηγητών της Μεσσηνίας τα πρώτα φύλλα πολιτικής επιστράτευσης

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Φύλλα πορείας σε επιστρατευμένους καθηγητές επιδίδουν από το πρωί αστυνομικοί της Μεσσηνίας. Το βράδυ οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, για την αντισυνταγματική επιστράτευσή τους…

Το συλλαλητήριο έχει διοργανώσει η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, ενώ σε μαζική συμμετοχή όχι μόνο των εκπαιδευτικών αλλά όλων των εργαζομένων καλεί και το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας.
Το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, διατύπωσε τη διαφωνία του με την πραγματοποίηση απεργίας την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, υπογράμμισε όμως τη συμφωνία του με τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.
«Ο αυταρχισμός δεν έχει θέση στα δημοκρατικά πολιτεύματα και δεν πρέπει να περάσει», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, η οποία σημειώνει ακόμη: «Το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Μεσσηνίας ομόφωνα καταδικάζει την προκλητική έως και αντισυνταγματική προληπτική επίταξη-επιστράτευση των Εκπαιδευτικών
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την τρικοματική κυβέρνηση. Οι εκπαιδευτικοί με το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, το μόνο όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι για να διεκδικήσουν το δίκιο τους, προωθούσαν κινητοποιήσεις. Πριν καλά καλά οριστικοποιηθούν οι κινητοποιήσεις αυτές, η κυβέρνηση επιδεικνύοντας άκρατο αυταρχισμό προχώρησε στην προληπτική επίταξη-επιστράτευση μας, καταργώντας ουσιαστικά το αναφαίρετο δικαίωμα στην απεργία. Καλούμε τους μαθητές μας, τους γονείς, κάθε αγωνιζόμενο εργαζόμενο και κάθε σκεπτόμενο πολίτη να αντιδράσει και να σταθεί στο πλάι μας συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που οργανώνουμε για τη Δευτέρα 13/5/2013 και ώρα 19:30΄στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας».
Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ δηλώνει τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο της Α’ ΕΛΜΕ, ενώ στις επτά το απόγευμα θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στην πλατεία 23 Μάρτη. Σημειώνει το ΠΑΜΕ: «Τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι επιτροπές, τα ψηφοδέλτια και όλοι οι συνδικαλιστές του νομού Μεσσηνίας  που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ, στην ΠΑΣΥ, στην ΠΑΣΕΒΕ, στο ΜΑΣ και στην ΟΓΕ, καλούμε τους εργατοϋπαλλήλους, τους αγρότες, τους ΕΒΕ, τους φοιτητές-σπουδαστές και τις γυναίκες του νομού Μεσσηνίας  να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Α΄  ΕΛΜΕ του νομού  Δευτέρα 13 Μαΐου 2013. Προσυγκέντρωση  ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ-ΟΓΕ, ώρα 7μμ στην Πλατεία 23ης Μαρτίου. Η υπόθεση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών αφορά όλο το εργατικό κίνημα, αφορά πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους γονείς, τους μαθητές. Κάτω η πολιτική του «νόμος και τάξη»! Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την επιστράτευση».
Στ.Μ.