Δευτέρα, 13 Μαϊος 2013 18:24

Διπλής κατεύθυνσης αλλά με απαγόρευση στάθμευσης η Φαρών από εβδομάδα

ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ
Την Τετάρτη αναμένεται να γίνει η εγκατάσταση του εργολάβου, ενώ οι εργασίες για την διαπλάτυνση του δυτικού πεζοδρομίου της Φαρών, από τη Ναυαρίνου μέχρι την Πλάτωνος, θα ξεκινήσουν πιθανότατα την άλλη εβδομάδα…

Πολλοί ανησυχούν για τις συνέπειες που θα προκαλέσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν στη Φαρών, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου.
Σήμερα αποφασίστηκε, όπως μας δήλωσε ο αρμόδιος για τα νέα έργα αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος, να μην μονοδρομηθεί η Φαρών αλλά να απαγορευτεί η στάθμευση και από τις δύο πλευρές της. Η ρύθμιση αυτή θα ισχύει όχι σε όλο το μήκος του έργου (από Ναυαρίνου μέχρι Πλάτωνος) αλλά τμηματικά, δηλαδή ανά δύο οικοδομικά τετράγωνα. Ο εργολάβος θα ξηλώνει το υπάρχον πεζοδρόμιο ανά δύο τετράγωνα και προκειμένου να εκτελεί ανεμπόδιστα τις εργασίες του θα χρειαστεί να καταλάβει τη μισό οδόστρωμα της Φαρών. Γι’ αυτό το λόγο δεν θα υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης είτε στη δυτική είτε στην ανατολική πλευρά.
Ο αντιδήμαρχος κ. Δημόπουλος σημείωσε ότι αυτό θα κρατήσει για πέντε εβδομάδες περίπου.
Τα γραφεία του εργολάβου θα εγκατασταθούν στη συμβολή της Φαρών με την Κρήτης, ενώ από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των τσίγκων στα δύο πρώτα οικοδομικά τετράγωνα απ’ όπου θα ξεκινήσουν οι εργασίες, από τη Ναυαρίνου και προς τα πάνω.
Ο κ. Δημόπουλος ανακοίνωσε επίσης ότι μέχρι τα τελειώσει το έργο οι επαγγελματίες του δυτικού πεζοδρομίου της Φαρών απαλλάσσονται από το τέλος κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.
Σύμφωνα με τη σύμβαση, η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι ένας χρόνος, ενώ το κόστος του έργου θα ανέλθει στα 1.018.000 ευρώ.
Στ.Μ.