Την περασμένη εβδομάδα η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τις υπηρεσίες ηχητικών και φωτιστικών και χειρισμού αυτών για τις εκδηλώσεις του 2025, προϋπολογισμού 137.452,79 ευρώ. Στον διαγωνισμό κατατέθηκε μία μόνο προσφορά, ουσιαστικά με μηδενική έκπτωση.
Για μια ακόμη φορά ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σπύρος Χανδρινός, επανέλαβε ότι το κόστος είναι μεγάλο και επανέλαβε την πρότασή του για την εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης, η οποία και θα δείξει εάν είναι πιο συμφέρον για το Δήμο να αποκτήσει ο ίδιος τον βασικό ηχητικό εξοπλισμό και να καλύπτει ο ίδιος την ηχητική κάλυψη των εκδηλώσεων που δεν απαιτούν ιδιαίτερα ηχητικά συστήματα.
Τον προηγούμενο μήνα, που ο Σπύρος Χανδρινός είχε επαναλάβει την ίδια πρόταση, η απάντηση του δημάρχου, Θανάση Βασιλόπουλου, ήταν αρνητική. Είπε ότι έχει δοκιμαστεί στη Φιλαρμονική κάτι τέτοιο και ο εξοπλισμός που αγοράστηκε απαξιώθηκε πολύ γρήγορα χωρίς να εξοικονομηθούν πόροι. Επιπλέον ανέφερε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να λειτουργεί ανταγωνιστικά στις επιχειρήσεις που παρέχουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.
Επίσης την περασμένη εβδομάδα το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις ενέκρινε τους όρους του διαγωνισμού για την ηχητική και φωτιστική κάλυψη των πολιτιστικών της εκδηλώσεων για το 2025, προϋπολογισμού 152.923 ευρώ.
Στις εκδηλώσεις αυτές δεν περιλαμβάνονται τα φωτιστικά και τα ηχητικά του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, για το οποίο διενεργείται ξεχωριστός προϋπολογισμός, που έχει προϋπολογισμό 57.500 ευρώ.
Επίσης δεν περιλαμβάνεται η ηχητική κάλυψη για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών, γιατί θα ξαναγίνει μετά από δύο χρόνια, το 2026.
Σημειώνεται ότι μέχρι και φέτος γινόταν ένας κοινός διαγωνισμός για την ηχητική κάλυψη των εκδηλώσεων τόσο του Δήμου όσο και της Φάρις, όμως φέτος, ύστερα από οδηγία του επιτρόπου, όπως αναφέρθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, ο Δήμος κάνει διαγωνισμό μόνο για τις δικές του εκδηλώσεις και η Φάρις μόνο για τις δικές της.
Στ.Μ.

Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004