Παρασκευή, 31 Μαϊος 2013 21:33

Στην Καλαμάτα ο Γρηγόρης Ψαριανός που τόνισε ότι τα πιο δύσκολα πέρασαν

Ο Γρηγόρης Ψαριανός και στο βάθος ο Φάνης Αθανασόπουλος, ο Μπάμπης Βακαλόπουλος και Μπάμπης Πατσούρης Ο Γρηγόρης Ψαριανός και στο βάθος ο Φάνης Αθανασόπουλος, ο Μπάμπης Βακαλόπουλος και Μπάμπης Πατσούρης

ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ
Η εθνική οικονομία της χώρας σταθεροποιείται, είπε πριν από λίγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρης Ψαριάνος, που ανήγγειλε ότι το κόμμα του θα αρχίσει να απαιτεί πλέον να γίνουν εκείνες οι αλλαγές που θα κάνουν την Ελλάδα Ευρωπαϊκή χώρα…

Ο Γρηγόρης Ψαριανός βρίσκεται στην Καλαμάτα και πριν από λίγο μίλησε σε στελέχη και φίλους του κόμματός του, στο γραφείο που άνοιξε η ΔΗΜΑΡ, στην κεντρική πλατεία, επάνω από το καφέ «Βίβλος».
Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε στην συμπλήρωση ενός χρόνου από τη συγκρότηση της κυβέρνησης. Όπως είπε, η κυβέρνηση αυτή υπάρχει χάρη στη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ, η οποία τόνισε ότι αποφάσισε να μπει στο κυβερνητικό σχήμα με πρώτιστο μέλημα την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωζώνη για τη διάσωσή της.
Όπως υποστήριξε, στην Ελλάδα υπάρχει πλέον μια ασφάλεια, την οποία τη νοιώθει ο μέσος πολίτης. Άρα, πρόσθεσε, τα πιο δύσκολα έχουν πλέον περάσει για τη χώρα και τους πολίτες, γι’ αυτό και η ΔΗΜΑΡ «τώρα θα πρέπει πολύ πιο δυνατά και συγκροτημένα να απαιτήσει αυτά που πρέπει να γίνουν για να είναι η Ελλάδα Ευρωπαϊκή χώρα».
Επίσης ο κ. Ψαριανός σημείωσε ότι σε ένα χρόνο θα αρχίσουν να φαίνονται δείγματα οικονομικής ανάκαμψης και μάλιστα αναρωτήθηκε τι θα λένε τότε «αυτοί που εξακολουθούν να επενδύουν στην καταστροφή». Σημείωσε δε ότι η ανάκαμψη θα έρθει με την ανάπτυξη του τουρισμού, με τις ξένες επενδύσεις και με την «αξιοποίηση της ρημάζουσας δημόσιας περιουσίας και όχι με το ξεπούλημά της».
Επιπλέον ανέφερε ότι τώρα που σταθεροποιείται η κατάσταση «δεν θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω στα παλιά, στους διορισμούς και τις εξυπηρετήσεις ημετέρων», επισημαίνοντας ότι η αναφορά του αυτή απευθύνεται κυρίως στον πρωθυπουργό και στην ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
Ακόμη ο κ. Ψαριανός ανέφερε ότι συμπληρώνονται τρία χρόνια από την ίδρυση της ΔΗΜΑΡ, το κόμμα που τόνισε ότι αγωνίζεται για την επανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού ή της κεντροαριστεράς. Όπως ανέφερε, ο χώρος αυτός κινείται ανάμεσα στην κομμουνιστική αριστερά και στη δεξιά, ένας χώρος όμως που τόνισε ότι δεν πρέπει να καλυφθεί από ένα νέο ΠΑΣΟΚ, «παρότι υπάρχουν άλλοι αριστεροί που έχουν δει το χώρο αυτό ως ένα νέο ΠΑΣΟΚ»…
Σημειώνεται ότι στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ βρέθηκε και άκουσε τον Γρηγόρη Ψαριανό ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Θόδωρος Μπρεδήμας.
Στ.Μ.