Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής η αντιπολίτευση, που ψήφισε λευκό, τόνισε ότι το σχέδιο αυτό ανοίγει πολλά ζητήματα και χρειάζεται να μελετηθεί σε βάθος και να ζητηθούν συγκεκριμένες απαντήσεις.
Ο εισηγητής αντιδήμαρχος, Βασίλης Κουτραφούρης, σημείωσε πως πρόκειται για την πρόταση του μελετητή και όχι για εισήγηση της δημοτικής αρχής, ενώ ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, είπε ότι η πρόταση αυτή θα τεθεί σε διαβούλευση με τους φορείς και τους πολίτες.
Κάντε κλικ ΕΔΩ
Σύμφωνα με την πρόταση που παραλήφθηκε σήμερα, δημιουργούνται τρεις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης. Η α’ ζώνη εκτείνεται μεταξύ των οδών Τζάνε-Υπαπαντής-Φαρών-Βασ.Γεωργίου-Κεφαλά-Νέδοντος (Κλαδά)-Σπάρτης-
(Τζάνε). Η β’ ζώνη αφορά την περιοχή μεταξύ των οδών Κεφαλά-Βασ.Γεωργίου-Φαρών-Πλάτωνος-Μακεδονίας-Θεμιστοκλέους-Νέδοντος-(Κεφαλά). Η γ’ ζώνη εκτείνεται μεταξύ των οδών Λαιίκων-Νέδοντος (Κλαδά)-Κεφαλά-Παρ.1η Κλαδά-Κλαδά-Μπουλούκου-(Λαιίκων).
Στην α’ ζώνη οι θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης θα είναι 420, στη β’ ζώνη 310 και στη γ’ ζώνη 120.
Θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους θα υπάρχουν 750 στην α’ ζώνη, 350 στη β’ ζώνη και 350 στη γ’ ζώνη.
Κάντε κλικ ΕΔΩ
Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, Ευγενία Κούβελα-Κάτσαρη και Σπύρος Χανδρινός, εμφανίστηκαν προβληματισμένοι και εκτίμησαν ότι παρά το σχέδιο εξακολουθεί να υφίσταται σημαντικό έλλειμμα θέσεων στάθμευσης στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης, οπότε το πρόβλημα της κίνησης για την αναζήτηση θέσεων στάθμευσης θα συνεχίσει να υπάρχει ενδεχομένως περιμετρικά του κέντρου. Η Ευγενία Κούβελα-Κάτσαρη τόνισε ότι ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος θα επέλθει με κατασκευή νέων χώρων στάθμευσης, υπόγειων και υπέργειων, κάτι που τόνισε και ο επικεφαλής της παράταξης, Βασίλης Τζαμουράνης.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, είπε πως το θέμα της δημιουργίας υπόγειου χώρου στάθμευσης μπροστά από την πρώην Νομαρχία είναι ακόμη ανοιχτό και πως υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με τον περιφερειάρχη, Δημήτρη Πτωχό.
Στ.Μ.