Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 16:54

Απόφοιτες του 3ου Λυκείου Καλαμάτας που αρίστευσαν στις πανελλήνιες

Ιωάννα Παπαδήμα, Μυρτώ Παντελάκη Ιωάννα Παπαδήμα, Μυρτώ Παντελάκη

ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΙ ΜΥΡΤΩ
Φίλες, συμμαθήτριες και στο ίδιο θρανίο του 3ου Λυκείου Καλαμάτας η Ιωάννα Παπαδάκη και η Μυρτώ Παντελάκη, πρώτευσαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις...

Η Ιωάννα Παπαδάκη με 19.298 μονάδες «χτυπά» με αξιώσεις την Ιατρική Αθηνών ενώ στο άλλο πεδίο με 19.217 μονάδες φλερτάρει το Πολυτεχνείο και τη Φυσικομαθηματική.
Η Μυρτώ Παντελάκη με 19.495 μονάδες προσβλέπει στη Νομική Αθηνών και στη Στρατιωτική Νομική.
«Δεν έφθασα σε ακρότητες απλά διάβαζα πολύ από το Γυμνάσιο ενώ τον τελευταίο χρόνο κόπηκε κάθε έξοδος και γενικά υπήρχε πολύ άγχος και πίεση», μας λέει η Ιωάννα Παπαδάκη.
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σήμανε και τη λύτρωση της Ιωάννας. «Ένιωσα σαν να έφυγε ένα μεγάλο βάρος απ’ το στήθος μου». Όσο για το σύστημα των εξετάσεων το χαρακτηρίζει άδικο, ειδικά για παιδιά που δεν διαθέτουν χρήματα για φροντιστήριο.
«Διάβαζα πολύ από την 1η Γυμνασίου, φρόντιζα να μην έχω κενά, είχα πολλές απορίες και καλούς καθηγητές να μου τις λύνουν», μας λέει η Μυρτώ Παντελάκη, που όπως σημειώνει στερήθηκε αρκετά πράγματα για να φθάσει στο στόχο της.
Τώρα οι δυο φίλες απαλλαγμένες από το άγχος της προσπάθειας ετοιμάζονται για διακοπές και μπάνια στη Κορώνη, τόπο καταγωγής της Μυρτώς.
Πέτρος Τσώνης