Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013 17:54

Το περίπτερο έφυγε όμως ο χώρος θα παραμείνει ελεύθερος;

ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ - ΦΡΑΝΤΖΗ
Απομακρύνθηκε το πρωί το κουβούκλιο του περιπτέρου που βρισκόταν στη συμβολή της Αριστομένους με τη Φραντζή. Ο χώρος άνοιξε, ανάπνευσε, αν και ορισμένοι στοιχηματίζουν ότι τραπεζοκαθίσματα θα καταλάβουν γρήγορα πολλά περισσότερα τετραγωνικά απ' όσα έπιανε το περίπτερο…

Το περίπτερο έκλεισε μετά την αφαίρεση της άδειας από τoν κάτοχό της, ο οποίος φέρεται να την απόκτησε βάσει ψευδών στοιχείων. Στη συνέχεια ο Δήμος Καλαμάτας κατάργησε τη συγκεκριμένη θέση περιπτέρου και σήμερα το απομάκρυνε. Ωστόσο η υπόθεση θα φτάσει στα δικαστήρια από τον ενοικιαστή της άδειας, ο οποίος υποστηρίζει ότι λειτουργούσε το περίπτερο έχοντας τηρήσει τις νόμιμες διαδικασίες και η ζημιά που υπέστη με την κατάργησή του τον ζημίωσε οικονομικώς. Για την απομάκρυνση του ενοικιαστή από το περίπτερο, ο Δήμος Καλαμάτας κίνησε τη διαδικασία της διοικητικής αποβολής.
Το συγκεκριμένο περίπτερο είχε βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο έντονων αντιπαραθέσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, μεταξύ της δημοτικής αρχής και παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίες έχουν υποστηρίξει ότι η επιμονή για τη μετακίνηση, αρχικά, και κατάργηση στη συνέχεια του περιπτέρου, συνδέεται όχι τόσο με την ανάγκη απελευθέρωσης του χώρου αλλά με την ικανοποίηση αιτημάτων τρίτων.
Στ.Μ.