Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012 21:42

Βαρβαρότητα της Δημοτικής Αστυνομίας κατά της Θεατρικής Διαδρομής και του Μπρεχτ…

Ο θίασος και αριστερά στην κολόνα το σφαγιασμένο από τη Δημοτική Αστυνομία ταμπλό Ο θίασος και αριστερά στην κολόνα το σφαγιασμένο από τη Δημοτική Αστυνομία ταμπλό

«ΣΦΑΓΙΑΣΕ» ΤΑ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 
Το ρόλο του βάνδαλου, όπως κατήγγειλαν το βράδυ οι άνθρωποι της «Θεατρικής Διαδρομής», υποδύθηκε η Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας, καταστρέφοντας τα ταμπλό του ερασιτεχνικού θεατρικού σχήματος για την προβολή του έργου που έχει ανεβάσει - «Ο κύκλος με την κιμωλία» του Μπρεχτ - και το οποίο παρουσιάζεται κάθε βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο.
Όλος ο θίασος εκδήλωσε τη διαμαρτυρία του γι' αυτή την πρωτοφανή πράξη της Δημοτικής Αστυνομίας, σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία μίλησε η «ψυχή» του σχήματος, ο Αντώνης Κατσάς.

Μάλιστα, τα μέλη της «Θεατρικής Διαδρομής» παρουσίασαν στους δημοσιογράφους τα βανδαλισμένα ταμπλό. Πρόκειται για ξύλινα πλαίσια που έφεραν την πλαστική αφίσα του έργου, την οποία, όπως κατήγγειλε ο Αντώνης Κατσάς, έσκισαν οι δημοτικοί αστυνόμοι με ξυράφι ή μαχαίρι!
Αρχικά, οι άνθρωποι του σχήματος πίστευαν ότι ο βανδαλισμός αυτός έγινε από αγνώστους και ότι ήταν μια κακοήθης πράξη. Ωστόσο, ο Αντώνης Κατσάς τόνισε ότι, με έκπληξη, ενημερώθηκε σήμερα από τον διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας πως τα ταμπλό κατέστρεψαν δημοτικοί αστυνόμοι. Όπως υπογράμμισε, ήταν μια παράνομη πράξη της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία ούτε καν ειδοποίησε το θεατρικό σχήμα να απομακρύνει τα ταμπλό, αν και αυτά σε καμία περίπτωση δεν ενοχλούσαν ή εμπόδιζαν οποιονδήποτε. Ο κ. Κατσάς πρόσθεσε ότι τα ταμπλό αυτά αγοράστηκαν με χρήματα από τα εισιτήρια και δεν είχε κανένας δικαίωμα να τα καταστρέψει, ενώ διερωτήθηκε γιατί η Δημοτική Αστυνομία δεν δείχνει τον ίδιο ζήλο, όταν πρόκειται για αφίσες πολιτικών κομμάτων ή καταστημάτων, που μάλιστα εξυπηρετούν εμπορικούς σκοπούς και όχι τη διάδοση του πολιτισμού.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η «Θεατρική Διαδρομή» απόψε, μετά την παράσταση, θα προβεί σε αφισοκόλληση για τη διάδοση του έργου που έχει ανεβάσει, και ο Αντώνης Κατσάς κάλεσε να μη διανοηθεί κάποιος να κατεβάσει τις αφίσες, γιατί το θεατρικό σχήμα δεν πρόκειται να υποχωρήσει.
Τέλος, τόνισε πως δεν θέλει να πιστεύει ότι ήταν μια ενέργεια που αποσκοπούσε στο να δημιουργηθεί πρόβλημα στη «Θεατρική Διαδρομή», στην προβολή του έργου του Μπρεχτ, αλλά και του μηνύματος που αυτό δίνει. Όπως τόνισε, αυτό θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο και παραπέμπει σε άλλες λογικές.
Στ.Μ.