Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2012 03:02

Διστάζει ακόμη η δημοτική αρχή να επεκτείνει την αστική συγκοινωνία μέχρι το Νοσοκομείο

ΕΧΕΙ ΒΑΡΗ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

Παρά την καθολικότητα του αιτήματος για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας μέχρι το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, διστάζει ακόμη να πάρει τη σχετική απόφαση, καλώντας το Αστικό και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ να τα βρουν και να μοιραστούν το συγκεκριμένο μεταφορικό έργο.
Το μεγάλο αυτό ζήτημα συζητήθηκε κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη, στο δήμαρχο, ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, συνοδευόμενος από το νομικό σύμβουλο του ιδρύματος, Χρήστο Αρχοντή. Σημειώνεται, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου έχει ζητήσει την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι μεγάλη εξυπηρέτηση, όχι μόνο για τους επισκέπτες των ασθενών, αλλά και για το ίδιο το προσωπικό.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι βούληση της δημοτικής αρχής είναι να πηγαίνουν όλοι στο Νοσοκομείο, δηλαδή Υπεραστικό ΚΤΕΛ, Αστικό ΚΤΕΛ και ταξί. Πρόσθεσε, όμως, ότι πρόκειται για ένα σύνθετο και λεπτό θέμα, το οποίο θα προχωρήσει με τη συνεργασία των εμπλεκομένων συγκοινωνιακών φορέων.
Στη συνάντηση συζητήθηκε ακόμη το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με το οικόπεδο, το οποίο παραχώρησε ο Δήμος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, στην περιοχή ανατολικά του Ανατολικού Κέντρου, προκειμένου να κατασκευαστεί Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου. Στους πρώην ιδιοκτήτες του οικοπέδου οφείλεται αποζημίωση ύψους 350.000 ευρώ περίπου, για τη ρύθμιση της οποίας θα φροντίσει ο Δήμος, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Νίκας.
Πάντως, ο δήμαρχος εμφανίστηκε ευχαριστημένος, σημειώνοντας ότι το ενδιαφέρον για την κατασκευή του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου έχει αναθερμανθεί και οι προοπτικές είναι θετικές, δεδομένου ότι υπάρχουν χρήματα στο ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Νίκα, άμεσα θα ετοιμαστεί το συμβόλαιο για την παραχώρηση του οικοπέδου στο Νοσοκομείο, ώστε να κινηθεί εκείνο για τη διεκδίκηση της χρηματοδότησης, ενώ παράλληλα θα ρυθμιστεί το θέμα της καταβολής της αποζημίωσης.
Στ.Μ.