Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 21:26

"Όλοι μαζί να σβήσουν οι ναζί" φώναξε απόψε η Καλαμάτα σε ογκώδη διαδήλωση

"Όλοι μαζί να σβήσουν οι ναζί" φώναξε απόψε η Καλαμάτα σε ογκώδη διαδήλωση

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Βροντερό αντιφασιστικό μήνυμα έστειλε το βράδυ η Καλαμάτα, με μια ογκώδη διαδήλωση που διοργάνωσαν ταξικά Σωματεία και στην οποία συμμετείχαν αντιφασίστες και δημοκράτες από διάφορους πολιτικούς χώρους, κυρίως της αριστεράς…

(φωτογραφίες)

Με το σύνθημα «όλοι μαζί, να σβήσουν οι ναζί», οι εκατοντάδες διαδηλωτές πέρασαν και από την οδό Νέδοντος, σταμάτησαν για λίγο κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και συνέχισαν να φωνάζουν πολλά ακόμη συνθήματα. Οι μπαλκονόπορτες στα γραφεία ήταν κλειστές αλλά τα φώτα από μέσα ανοιχτά, ενώ κάτω από τα γραφεία βρισκόταν αστυνομική δύναμη με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας.
Η αντιφασιστική συγκέντρωση έγινε στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου μίλησε ο Γιάννης Γαλανόπουλος, από το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, η πλειοψηφία του οποίου πρόσκειται στο ΠΑΜΕ.
Ο Γιάννης Γαλανόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση, που αξιοποιείται ως το μακρύ χέρι του συστήματος για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Γι’ αυτό το λόγο, τόνισε, επιτίθεται σε εργάτες που παλεύουν για τα συμφέροντα της τάξης τους. Κάλεσε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για την εξόντωση του ναζισμού, υπογραμμίζοντας όμως ότι ο αγώνας θα είναι νικηφόρος μόνο αν στοχεύει στην ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και όχι απλά στην εναλλαγή κυβερνήσεων που δεν ξεφεύγουν από το πλαίσιο της καπιταλιστικής διαχείρισης.
Στην πορεία που ακολούθησε συμμετείχαν Σωματεία του ΠΑΜΕ, όπως το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, η Πανελλήνια Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ αλλά και η Α’ ΑΛΜΕ, άλλα Σωματεία, η Αντιφασιστική Κίνηση κ.ά.
Η πορεία ολοκληρώθηκε στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, όπου οι διαδηλωτές τόνισαν ότι οι κινητοποιήσεις κατά του φασισμού θα συνεχιστούν.
Στ.Μ.