Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 03:46

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τετάρτη στην Καλαμάτα κατά της κυβερνητικής πολιτικής

"ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ"
Σε συλλαλητήριο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική καλεί το ΠΑΜΕ, που υποστηρίζει ότι έρχονται νέα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και υπέρ του κεφαλαίου…

Το συλλαλητήριο θα γίνει την Τετάρτη, στις 7.00 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μάρτη.
Όπως σημείωσαν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, Λάζαρος Λαζαρακόπουλος και Κώστας Ζάννης, «οι εργαζόμενοι πρέπει να δοκιμάσουν τη δύναμή τους, γιατί αν δεν τους σταματήσουμε θα μας γονατίσουν».
Ειδικότερα, ο Λάζαρος Λαζαρακόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Οι αγώνες που κάναμε μέχρι σήμερα δεν πάνε χαμένοι, γιατί πίεζαν, δυσκόλευαν, καθυστερούσαν τα μέτρα. Οι εργαζόμενοι να κάνουν στην άκρη τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους μέσα στον Οκτώβρη με πανελλαδική, πανεργατική απεργία απαιτώντας: Να υπογραφεί Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ. Να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και κάλυψη ιατροφαρμακευτική όλων των άνεργων. Να ανακληθούν οι απολύσεις στο δημόσιο, καμία απόλυση στον ιδιωτικό τομέα. Να παρθούν πίσω οι μειώσεις στις συντάξεις, να επανέλθουν η 13η και η 14η σύνταξη. Να επιστραφούν τα κλεμμένα από το κράτος και τους εργοδότες. Να σταματήσουν τα χαράτσια της ΔΕΗ, καμία κατάσχεση στα σπίτια των εργατών».
Από την πλευρά του ο Κώστας Ζάννης σημείωσε: «Όχι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία. Πρέπει ο λαός να οργανώσει την πάλη του, να παραμερίσει τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, να χειραφετηθεί από τους καπιταλιστές, τα κόμματα τους, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Να προχωρήσει με αφοβία σε συστηματική οργάνωση και οργανωμένη απειθαρχία που θα αμφισβητεί όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά τη μήτρα που δημιουργεί τα μνημόνια, την εξουσία των μονοπωλίων. Λοιπόν, όλοι στην Καλαμάτα στην πλατεία 23ης Μαρτίου, την Τετάρτη 2 Οκτώβρη, στις 7.00 το απόγευμα, με το ΠΑΜΕ».
Στ.Μ.