Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 18:11

Στα 260.000 ευρώ το άθροισμα των οφειλών επιχειρήσεων προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Φωτό από "Φωτο Σοφίες" Φωτό από "Φωτο Σοφίες"

ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΩΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ
Περίπου ο ένας στους δύο από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη ζώνη ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου δεν είναι συνεπής στην καταβολή των τελών κοινόχρηστων χώρων. Οι απαιτήσεις αθροίζονται στα 260.000 ευρώ και μπαίνει θέμα βιωσιμότητας…

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Γιάννης Μανδηλάρης, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι οφειλές του 2013 ανέρχονται στα 80.000 ευρώ, ενώ οι βεβαιωμένες οφειλές παρελθόντων ετών ανέρχονται στα 180.000 ευρώ.
Ο κ. Μανδηλάρης κάλεσε τους οφειλέτες να προσέλθουν οπωσδήποτε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Όπως σημείωσε, η προθεσμία για τη ρύθμιση «εκπνέει» στις 18 Οκτωβρίου.
Επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου σημείωσε ότι ο φορέας που εκπροσωπεί καταβάλλει προσπάθειες για να υποστηρίξει τους επιχειρηματίες και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η απόφαση για τη μεγάλη μείωση των τελών κοινόχρηστων χώρων. Τόνισε όμως ότι από τους ίδιους τους επιχειρηματίες εξαρτάται το πόσο μπορεί να τους υποστηρίξει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, γιατί αν δεν εισπράξει τα οφειλόμενα θα αντιμετωπίσει ζήτημα βιωσιμότητας και δεν θα μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις.
Επίσης ο κ. Μανδηλάρης σημείωσε ότι το 50% των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην α’ ζώνη, δηλαδή στην περιοχή από τη Φαρών μέχρι το Πανελλήνιον, έχει οφειλές προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ενώ το ποσοστό εκείνων που οφείλουν στην περιοχή από το Πανελλήνιον μέχρι το τέρμα της Ναυαρίνου είναι μικρότερο.
Στ.Μ.