Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 12:21

"Ιστορικός συμβιβασμός" αλά Μπερλινγκουέρ η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση…

ΕΙΠΕ Ο Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Σαν ένα «ιστορικό συμβιβασμό», για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ανάλογο με αυτόν που έκανε ο Ενρίκο Μπερλινγκουέρ με το Ιταλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, περιέγραψε τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, που βρίσκεται στην Καλαμάτα…

Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος υποστήριξε ότι το κόμμα του είναι αυτό που «κράτησε τη χώρα σε τροχιά υπαρξιακή» και υπεραμύνθηκε της πολιτικής του, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει άλλη επιλογή που να πείθει».
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σημείωσε μάλιστα ότι απόδειξη για την ορθότητα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ αποτελεί το γεγονός ότι «ακόμα και αυτοί που μίλαγαν για Ζάπεια 1 και 2 ακολουθούν σήμερα τη δική μας πολιτική».
Δεν παρέλειψε να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, σημειώνοντας ότι «κάποιοι, με φοβερά λαϊκίστικο τρόπο, προσπαθούν να κερδίσουν ψηφοφόρους χωρίς να τους ενδιαφέρει το μέλλον της Ελλάδας».
Ο κ. Γρηγοράκος αναγνώρισε ότι σήμερα οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ έχουν υποστεί μεγάλη συρρίκνωση, δήλωσε όμως αισιόδοξος ότι «ο πανδαμάτωρ χρόνος» θα βοηθήσει ώστε να επιστρέψουν οι ψηφοφόροι του κόμματος.
Για το θέμα της αλλαγής του εκλογικού συστήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι το κόμμα του είναι ανοιχτό σε αλλαγές, όμως αυτές θέλει να γίνουν «οργανωμένα, όχι αποσπασματικά και για χάρη τοπικών πολιτικών παιχνιδιών».
Μίλησε επίσης για τη λεγόμενη βία, τονίζοντας ότι δεν δέχεται τη θεωρία των δύο άκρων γιατί «το άκρο είναι ένα, η βία είναι μία, από όπου και αν προέρχεται, δεν υπάρχει αριστερή και δεξιά βία».
Σε ό,τι αφορά τις διεργασίες στο χώρο της λεγόμενης κεντροαριστεράς, ο κ. Γρηγοράκος είπε ότι ο κύριος εκφραστής του συγκεκριμένου χώρου είναι το δικό του κόμμα, πρόσθεσε όμως ότι είναι θετικές, «τις έχει ανάγκη ο τόπος», τις πρόσφατες διακηρύξεις, εννοώντας προφανώς την πρωτοβουλία διαφόρων προσώπων.
Τον Λεωνίδα Γρηγοράκο προσφώνησε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Χριστόπουλος, που αναφέρθηκε ακόμη σε διάφορες τομές που θέσπισε το κόμμα του στην ιστορική του πορεία, ιδίως στον τομέα της αυτοδιοίκησης.
Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος μετά τη συνέντευξη συμμετείχε σε σύσκεψη αυτοδιοικητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ενώ στη συνέχεια επρόκειτο να επισκεφθεί τον αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Αλευρά, και το μεσημέρι να εγκαινιάσει το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας.
Στ.Μ.