Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 01:20

Πρόταση Βασίλη Μπεμπόνη για αποφυγή της διάσπασης την ύστατη ώρα

Φωτογραφία που μας έστειλε ο Βασίλης Μπεμπόνης, με σχόλιο που περιέχεται στο κείμενο, από επίσκεψη της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής Καναδά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, το 2003. Στάθης Γιαννίκος, Παύλος Κατσαμπάνης, Βασίλης Μπεμπόνης, Κωστής Στεφανόπουλος, Αναστάσιος Κοκαλιάρης, Τάκης Οικονομόπουλος, Θανάσης Σωτηρόπουλος Φωτογραφία που μας έστειλε ο Βασίλης Μπεμπόνης, με σχόλιο που περιέχεται στο κείμενο, από επίσκεψη της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής Καναδά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, το 2003. Στάθης Γιαννίκος, Παύλος Κατσαμπάνης, Βασίλης Μπεμπόνης, Κωστής Στεφανόπουλος, Αναστάσιος Κοκαλιάρης, Τάκης Οικονομόπουλος, Θανάσης Σωτηρόπουλος

ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ - ΚΑΝΑΔΑ
Μια συναινετική πρόταση, με σκοπό να αποφευχθεί η διάσπαση των Μεσσήνιων ομογενών της Αμερικής και του Καναδά έστω την ύστατη ώρα, «έριξε στο τραπέζι» ο Βασίλης Μπεμπόνης, πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, τον οποίο όμως δεν αναγνωρίζει ένα τμήμα της Ομοσπονδίας, που το καλοκαίρι εξέλεξε δικό του πρόεδρο, τον Θεόδωρο Τζαλαλή…

Ο Βασίλης Μπεμπόνης καλεί τον Θεόδωρο Τζαλαλή και όσους τον στηρίζουν να δημιουργήσουν μια προσωρινή διοικούσα επιτροπή της Ομοσπονδίας, η οποία θα αναλάβει την πραγματοποίηση ενωτικού συνεδρίου το 2014, στο Σικάγο. Διαφορετικά, ο Βασίλης Μπεμπόνης τονίζει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη διάσπαση της Ομοσπονδίας σε δύο μικρές, μία στην Αμερική και μία στον Καναδά.
Πάντως το κάλεσμα του Βασίλη Μπεμπόνη είναι γραμμένο με τρόπο που δεν βοηθάει να ξεπεραστεί η κρίση, καθώς υπάρχουν αιχμές που αφορούν ακόμη και ηθικά ζητήματα, όπως τα έξοδα παραμονής στην Καλαμάτα.
Σημειώνεται ότι η κρίση ξέσπασε με αφορμή το που θα γίνει το 35ο συνέδριο της Ομοσπονδίας. Τον Ιούλιο στην Καλαμάτα έγινε ένα συνέδριο, στο οποίο εξελέγη πρόεδρος ο Θεόδωρος Τζαλαλής. Ωστόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βασίλης Μπεμπόνης υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο συνέδριο δεν ήταν νόμιμο. Είχε δε ανακοινώσει ότι το κανονικό συνέδριο θα γίνει στα τέλη Οκτώβρη, στην Αμερική, από το κάλεσμά του ωστόσο προκύπτει ότι το συγκεκριμένο συνέδριο αναβάλλεται για το 2014.
Στην επιστολή κάλεσμά του ο Βασίλης Μπεμπόνης τονίζει:
«Γιατί το συνέδριο στη Καλαμάτα είναι άκυρο; Για την παράφορη καταπάτηση του καταστατικού της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας, όπως:
-Εξαπάτησαν την ομογένεια και δήλωσαν τη συμμετοχή στο «συνέδριο» δύο Συλλόγων οι οποίοι μέχρι το «Συνέδριο» δεν ήταν νόμιμοι στη πολιτεία της Μασαχουσέτης..
-Δεν συμμετείχαν οι Μεσσηνιακοί Σύλλογοι:
o ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ–Σικάγο Ιλλινόις
o Σύλλογος Μεσσηνίων ΝΑΒΑΡΙΝΟ –Σικάγο Ιλλινόις
o Σύλλογος γυναικών ΥΠΑΠΑΝΤΗ-Νίλες Ιλλινόις
o Σύλλογος Μεσσηνίων ΝΑΒΑΡΙΝΟ-Σαν Φραγκίσκο Καλιφόρνιας
o Σύλλογος Μεσσηνίων ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ –Σικάγο Ιλλινόις
o Σύλλογος ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ-Ντιτρόιτ Μίσιγκαν
o Σύλλογος Μεσσηνίων ΚΑΛΑΜΑΤΑ–Μόντρεαλ Καναδά
-Στο αποκαλούμενο «συνέδριο τους» δεν συμμετείχαν:
o Ο Πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας, κ.Βασίλης Μπεμπόνης
o Ο Γραμματέας της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας, κ.Βασίλης Γιαννέτος
o Ο Ταμίας της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας κ. Τάσος Τομαράς
o Ο Συντονιστής Δυτικών πολιτειών Αμερικής
o Ο Συντονιστής του Κεμπέκ Καναδά
o Ο Συντονιστής του Βανκούβερ Καναδά
o Ο Συντονιστής του Σαν Φραγκίσκο Καλιφόρνιας
-Δεν συμμετείχαν οι Πρόεδροι - Συλλόγων μελών της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας από:
o Αδελφότητα Μεσσηνίων-Κεμπέκ Καναδά
o Συλλόγου Μεσσηνίων-Βανκούβερ Καναδά
o Συλλόγου Μεσσηνίων-Τορόντο Καναδά
o Συλλόγου Τριφυλίων-Τορόντο Καναδά
o Συλλόγου Αριστομένης-Νέας Υόρκης
-Αυτό είναι αποτέλεσμα της άρνησης των συλλόγων να γίνει το συνέδριο στη Καλαμάτα. Και δικαίωσε εκείνους που πίστευαν ότι θα έπρεπε να γινόταν στην Αμερική.
-Δεν υπήρχε επιτροπή διαπιστευτηρίων να ελέγξει τη νομιμότητα των Συλλόγων-μελών όπως ρητά υπαγορεύει το Καταστατικό (άρθρο 18).
-Κανένας από τους «αντιπροσώπους» που έλαβαν μέρος δεν είχε την έγκριση του Συλλόγου στον οποίο ανήκει (με υπογραφή Προέδρου και Γραμματέα).
-Από τους 8 συλλόγους που δήθεν συμμετείχαν στο «συνέδριο» ελάχιστοι πλήρωσαν την ετήσια εύδρομη τους στη Ομοσπονδία.
-Δεν έγινε οικονομικός απολογισμός όπως προβλέπεται από το καταστατικό.
-Δεν έστειλαν αντίγραφα των πρακτικών αλλά θα τα στείλουν μετά από τρεις μήνες!!!
-Η πρόεδρος του Συλλόγου Λαχανάδα Φοινικούντα έλαβε μέρος μόνη της χωρίς κανένα μέλος να είναι ενημερωμένο (πλήρωσε δικά της χρήματα )
-Μόνο πρώην αξιωματούχοι ήταν παρόντες επειδή βρισκόντουσαν στη Καλαμάτα.
Και το επώδυνο για το γόητρο και την αξιοπρέπεια της Ομοσπονδίας ήταν η απουσία των φορέων και τοπικών αρχών του νομού και της περιφέρειας κατά την έναρξη του συνεδρίου.
Αυτό που έγινε στη Καλαμάτα δεν ήταν συνέδριο αλλά λίαν επιεικώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως φαρσοκωμωδία που εξέθεσε και υποβίβασε ανεπανόρθωτα τη μεγάλη και δραστήρια Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία στη συνείδηση των συμπατριωτών μας.
Συνεπώς μετά απο αυτά που έγιναν φέτος στις 27 Ιουλίου στη Καλαμάτα και αν πράγματι όλοι πιστεύουμε στην ενότητα των αποδήμων Μεσσηνίων, θα πρέπει να παραιτηθεί το Συμβούλιο που προέκυψε από το Συνέδριο και να δημιουργηθεί μια προσωρινή Διοικούσα επιτροπή από όλες τις περιφέρειες και όλοι μαζί να διοργανώσουμε το 35 Συνέδριο το 2014 στο Σικάγο.
Σε αντίθετη περίπτωση οι Σύλλογοι Αμερικής θα προχωρήσουν στην ενεργοποίηση της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Η.Π.Α. και ο καθένας ας αναλάβει της ευθύνες του.
Με εκτίμηση, Βασίλης Μπεμπόνης. Πρόεδρος».
ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 
Σημειώνεται ότι ο κ. Μπεμπόνης μας έστειλε και τη φωτογραφία του κειμένου, με το εξής σχόλιο: «Επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Η.Π.Α. και Καναδά στο Προεδρικό Μέγαρο της Ελλάδας, μετά απο πρόσκληση του Προέδρου κ. Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου στις 6 Φεβρουαρίου 2003.
Όταν η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία έδινε τον αγώνα για τη προβολή του έργου των Αποδήμων Μεσσηνίων και για τη σύσφιξη των σχέσεων μας με τη Πατρίδα μας και ειδικότερα με την αγαπημένη μας Μεσσηνία. χωρίς τα μέλη του τότε Διοικητικού Συμβουλίου να μένουν δωρεάν με χρήματα των Αποδήμων Μεσσηνίων στις μαθητικές εστίες των διαφόρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Μεσσηνίας!!».
Στ.Μ.