Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 14:47

Συζήτηση για το θεαθήναι στο Δημοτικό Συμβούλιο για την υγεία και πρόνοια

Συζήτηση για το θεαθήναι στο Δημοτικό Συμβούλιο για την υγεία και πρόνοια

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Για το θεαθήναι και όχι ουσίας θα είναι η συζήτηση που θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, για την κατάσταση στους τομείς υγείας και πρόνοιας του Δήμου. Δεν έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι εργαζομένων από το Νοσοκομείο, τους γιατρούς και το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ και άλλους φορείς, που…

…επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα έχουν προβεί σε κινητοποιήσεις για την κατάργηση του υπέρτατου αγαθού της κοινωνίας, που είναι η δημόσια υγεία και πρόνοια.
Η δημοτική αρχή φαίνεται ότι απλώς θέλει να προβάλει τις κοινωνικές δομές του Δήμου και όχι να μπει στην ουσία των θεμάτων, προφανώς επειδή η κυβέρνηση που τη στηρίζει είναι εκείνη που επιβάλλει τα μέτρα κατά της δημόσιας υγείας και πρόνοιας.
Έτσι η αρμόδια αντιδήμαρχος, Μαρία Οικονομάκου, έχει ετοιμάσει εισήγηση στην οποία απλά περιγράφεται τι κάνουν και πόσους εξυπηρετούν το Δημοτικό Παντοπωλείο, το Δημοτικό Ιατρείο, τα δύο ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, τα Δημοτικά Συσσίτια, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών, κ.λπ.
Στ.Μ.