Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2014 03:24

Παρουσιάστηκαν υποψήφιοι δήμαρχοι του ΚΚΕ και οι θέσεις για τις εκλογές του Μάη

Νίκος Γόντικας, Κώστας Αποστολόπουλος, Σαράντος Κουκούμης, Νίκος Διασάκος και Παναγιώτης Κουφαλάκος Νίκος Γόντικας, Κώστας Αποστολόπουλος, Σαράντος Κουκούμης, Νίκος Διασάκος και Παναγιώτης Κουφαλάκος

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ
Σε εκδήλωση με ομιλητή τον βουλευτή και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλο, που τόνισε ότι το διακύβευμα των ευρωεκλογών και των εκλογών για τους Δήμους και τις Περιφέρειες είναι να ανασυνταχθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα που χάνει συνεχώς έδαφος από τις εκλογές του 2012, παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι...

...Καλαμάτας, Τριφυλίας, Μεσσήνης, Πύλου-Νέστορος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης.
Υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια θα είναι και πάλι ο Νίκος Γόντικας με υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας το Νίκο Διασάκο, στο Δήμο Καλαμάτας ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, στο Δήμο Τριφυλίας και πάλι ο Σαράντος Κουκούμης, στο Δήμο Μεσσήνης και πάλι ο Κώστας Αποστολόπουλος, στο Δήμο Πύλου-Νέστορος και πάλι η Σοφία Αποστολοπούλου.
Ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ, Νίκος Κουτουμάνος, σημείωσε ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, διαβεβαιώνοντας ότι οπωσδήποτε θα υπάρχουν ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και σε αυτούς τους δύο Δήμους της Μεσσηνίας.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε ότι οι ευρωεκλογές και οι εκλογές για την τοπική και την περιφερειακή διοίκηση είναι ενιαίες, έχουν το ίδιο πολιτικό περιεχόμενο διότι η πολιτική που ασκούν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες υπαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για τις ευρωεκλογές και την Ευρωπαϊκή Ένωση είπε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που από την αρχή και με συνέπεια έλεγε και λέει ότι πρόκειται για ένα μηχανισμό που φτιάχτηκε για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων. Το ΚΚΕ, είπε ο βουλευτής, δικαιώθηκε και σε αυτή την πρόβλεψή του, όμως τώρα, πρόσθεσε, κόμματα που πιστεύουν στον ευρωμονόδρομο παρουσιάζονται ως ευρωσκεπτικιστικά μόνο και μόνο για να κερδίσουν ψήφους.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος είπε ότι η λύση για το εργατικό λαϊκό κίνημα είναι η έξοδος από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση και η μονομερής διαγραφή του χρέους ταυτόχρονα όμως με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.
Για την τοπική και περιφερειακή διοίκηση ο Νίκος Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι είναι φανερό πλέον πως λειτουργεί ως το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας, επιβάλλοντας πρόσθετες φορολογίες και εφαρμόζοντας όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, όπως, για παράδειγμα, εργασία για πέντε μήνες με ψίχουλα για μισθό.
Ακόμη ο βουλευτής κάλεσε όσους το 2012 δεν ψήφισαν το ΚΚΕ να αναλογιστούν τι συνέβη από τη μείωση της δύναμης του κόμματος. Το εργατικό λαϊκό κίνημα από το 2012 μέχρι σήμερα έχει κάνει βήματα προς τα πίσω, τόνισε, σημειώνοντας ότι γι’ αυτό ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ που καλλιεργεί αυταπάτες ότι τα πράγματα θα αλλάξουν χωρίς ανατροπές αλλά με μια καλύτερη διαχείριση εντός του συστήματος.
Ακολούθως μίλησαν για την υποψηφιότητά τους οι Παναγιώτης Κουφαλάκος, Σαράντος Κουκούμης και Κώστας Αποστολόπουλος, ενώ στο τέλος ο Αντώνης Κατσάς κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ, την εργατική τάξη, να στηρίξουν το κόμμα και να δώσουν τον αγώνα ενάντια στον οπορτουνισμό και για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Στ.Μ.