Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 22:11

Σκαλαίος, Φαββατάς, Κουτσουρόπουλος θέλουν συζήτηση για συνεργασία με το «Δίκτυο»

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Συνεργασία με το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας», που θα διαμορφώνει την προοπτική ανατροπής στα δημοτικά πράγματα της Καλαμάτας, προτείνουν αυτοδιοικητικοί παράγοντες από την περιοχή της Θουρίας αλλά και των Αρφαρών, οι οποίοι προέρχονται ή και ανήκουν ακόμη στο ΠΑΣΟΚ…

Οι πληροφορίες του «Kalamata Journal» λένε ότι πρόσωπα όπως ο πρώην δήμαρχος Θουρίας, Γιώργος Σκαλαίος, ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Καλαμάτας, Δημήτρης Φαββατάς, ο πρόεδρος της Μικρομάνης Χάρης Κουτσουρόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών Γιάννης Μπούρας, διαφοροποιούνται από την επιλογή για τη δημιουργία νέου συνδυασμού της κεντροαριστεράς, εφόσον δεν δέχτηκαν πρόσωπα με μεγάλη απήχηση και εγνωσμένες δυνατότητες να ηγηθούν αυτής της προσπάθειας.
Οι παραπάνω αναφερόμενοι αυτοδιοικητικοί  παράγοντες φαίνεται ότι θεωρούν ως την καλύτερη επιλογή τη συνεργασία, με βάση ένα συγκεκριμένο προγραμματικό αυτοδιοικητικό πλαίσιο, με το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών», εφόσον επιδιώκει και αυτό ειλικρινά να πραγματοποιήσει ένα άνοιγμα στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Σημειώνεται ότι το «Δίκτυο» έχει εκλέξει ως επικεφαλής του συνδυασμού, υποψήφιο δήμαρχο, τον γιατρό Μανώλη Μάκαρη.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση που έκανε στο «Kalamata Journal» ο Δημήτρης Φαββατάς, ότι χωρίς συνεργασία των δημοτικών σχημάτων του δημοκρατικού, του κεντροαριστερού, του προοδευτικού χώρου είναι πολύ δύσκολη η ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης στο Δήμο Καλαμάτας.
Εξελίξεις πάντως αναμένεται να σημειωθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς αναμένεται να γίνουν διάφορες συναντήσεις αυτοδιοικητικών παραγόντων και να συζητηθεί η δυνατότητα συνεργασίας με το «Δίκτυο».
Στ.Μ.