Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014 21:06

Απευθείας αναθέσεις και λογική «Μαυρογιαλούρου» στον Αθλητικό Φορέα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο Ι. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας φέρνει ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννης Χριστόπουλος, το ζήτημα των αλλεπάλληλων απευθείας αναθέσεων έργων από τον Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας, αφήνοντας αιχμές για αδιαφάνεια και μη ισότιμη μεταχείριση των επαγγελματιών…

«Με ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους σύμφωνα με τις υποδείξεις του κ. δημάρχου και ορισμένων Μ.Μ.Ε. και προκειμένου να μην διαταράξω «το κλίμα ραγιαδισμού» που επικρατεί, καταθέτω την παρακάτω ερώτηση στη δημοτική αρχή», σημειώνει ο Γιάννης Χριστόπουλος και μπαίνει στο θέμα του: «Όλο το προηγούμενο διάστημα ο Αθλητικός φορέας εκτελούσε σειρά έργων με απευθείας αναθέσεις π.χ. συντήρηση αθλητικών χώρων κ.λ.π.
Η «βιομηχανία αναθέσεων» όμως ξεπέρασε κάθε όριο όταν σε 5 μόνο ημέρες! ο πρόεδρος προχώρησε με τις υπ΄ άριθ:
568/13-3-14 (σύμβαση παροχής υπηρεσιών), ύψος ποσού 6.000 ευρώ
609/17-3-14 (προγραμματική σύμβαση), ύψος ποσού 27.600 ευρώ
613/18-3-14 ύψος ποσού 24.600 ευρώ
652/21-3-14 ύψος ποσού 3.850 ευρώ
κάποιες από τις αποφάσεις, που καταφέραμε να συλλέξουμε ενδεικτικά, σε απευθείας αναθέσεις.
Ο υπερβάλλων ζήλος για τις απευθείας αναθέσεις αποδεικνύεται όταν ακόμη και η υπερκείμενη αρχή ελέγχου των αποφάσεων, η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια με την υπ΄ άριθ. 84357/4313/23-1-2014, απέρριψε απόφαση ανάθεσης σε ιδιωτική εταιρεία με το ποσό των 27.600 ευρώ, το έργο: καταγραφή ηλικίας αθλούμενων στους δημοτικούς χώρους! και τον ακριβή αριθμό των σωματείων!
Στην εποχή της κρίσης και η δημοτική αρχή δίνει χρήματα προκειμένου να καταγράψει την ηλικία όσων τρέχουν στο στάδιο! Αλήθεια γιατί δεν αξιοποιεί τόσους που έχουν προσληφθεί με ΕΣΠΑ στο φορέα;
Το Δ.Σ. του Αθλητικού φορέα με εισήγηση του προέδρου αποφάσισε να προχωρήσει σε προσφυγή κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης διοίκησης και παρά την καταγεγραμμένη διαφωνία ακόμη και δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας που είπε «Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε συνέχεια απευθείας αναθέσεις οφείλουμε να κάνουμε μειοδοτικούς διαγωνισμούς».
Υπενθυμίζουμε πως η νοοτροπία για απευθείας αναθέσεις και χαμηλές προσφορές είχε διαφανεί και από τη θητεία του προέδρου στο Πράσινο, όπου με τα χρήματα που ξοδεύτηκαν στα 2 χρόνια θητείας του εκεί, η Καλαμάτα θα έπρεπε να είχε γίνει «ζούγκλα πρασίνου».
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η δημοτική αρχή :
Θα σταματήσει τις απευθείας αναθέσεις έργων;
Θα συνεχίσει να πορεύεται με τη λογική «Μαυρογιαλούρου»;
Θα σεβαστεί τις αποφάσεις υπερκείμενων οργάνων ελέγχου;
Θα αντιμετωπίσει όλους τους επαγγελματίες ισότιμα και με διαφάνεια;
Θα σεβαστεί το δημόσιο χρήμα ή θα συνεχίσει να το διαθέτει σε αμφιλεγόμενες δράσεις;»