Σάββατο, 26 Απριλίου 2014 02:55

«Δεν θέλουμε Δήμαρχο που λέει "Καλαμάτα" και βγαίνει Μνημόνιο»

«Δεν θέλουμε Δήμαρχο που λέει "Καλαμάτα" και βγαίνει Μνημόνιο»

ΑΙΧΜΗΡΟΣ Ο Μ. ΜΑΚΑΡΗΣ
Ένα άλλο πρόσωπο, πιο αγωνιστικό και πολιτικοποιημένο, έδειξε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, κατά τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου. Στην ομιλία του ήταν αιχμηρός για το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, που δεν τον κατονόμασε αλλά τον αποκαλούσε «απερχόμενο», τονίζοντας ότι φροντίζει μόνο για τη βιτρίνα της πόλης και χαρίζει τον δημόσιο χώρο σε κερδοσκόπους…

Ο αγιασμός του εκλογικού κέντρου έγινε από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο, που παρακολούθησε και την ομιλία του Μανώλη Μάκαρη μέχρι το τέλος της, όπως την παρακολούθησαν επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Οδυσσέας Βουδούρης (στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ) και Δήμητρα Λυμπεροπούλου (στηρίζεται από τους Οικολόγους Πράσινους), ο υποψήφιος ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννης Κωνσταντόπουλος.
Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου και η ομιλία του Μανώλη Μάκαρη προσέλκυσαν αρκετό κόσμο και τα μέλη του συνδυασμού του «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες» δήλωναν ιδιαίτερα ευχαριστημένα από αυτή την ανταπόκριση.
Ο Μανώλης Μάκαρης στην ομιλία του τόνισε ότι ο συνδυασμός του θα αγωνιστεί για τη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου, θα επιδιώξει τη συμμετοχή των πολιτών και τον κοινωνικό έλεγχο, θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα την αλληλεγγύη.
Σε ό,τι αφορά το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, ο Μανώλης Μάκαρης είπε πως ό,τι είχε να δώσει το έδωσε, δεδομένου ότι διαχειρίζεται τα κοινά εδώ και πολλά χρόνια. Είπε ότι προσαρμόστηκε σε όλες τις μνημονιακές επιταγές και πως κάνει προεκλογική καμπάνια με προεκλογικές προσλήψεις και μικροέργα.
Ειδικότερα η ομιλία του Μανώλη Μάκαρη έχει ως εξής:

«Πλησιάζουμε στην τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα, και η αποψινή σας παρουσία, μας δίνει επιπλέον δύναμη, αλλά και ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο την πεποίθησή μας, ότι ο Δήμος Καλαμάτας, μετά τις 18 Μαΐου, θα είναι ένας Ανοιχτός Δήμος με Ενεργούς Πολίτες, χάρη στη δική σας συμβολή και στη δική σας συμμετοχή.
Είμαστε εδώ, οι πολίτες του Δήμου Καλαμάτας, γιατί θέλουμε να αλλάξουμε την πόλη μας και μαζί ν' αλλάξουμε τη ζωή μας. Θέλουμε να υπερασπιστούμε και να αναδείξουμε τις ομορφιές, την ταυτότητα, τον αλληλέγγυο και ανθρώπινο χαρακτήρα του Δήμου μας.
Γιατί η πόλη είναι οι άνθρωποι, με τις ανάγκες, τις επιθυμίες τους, τις προσδοκίες τους, τα δικαιώματά τους. 
Το να αγνοείς τις ανάγκες των ανθρώπων και να περιφρονείς τις ελπίδες τους, είναι η τρέχουσα πολιτική. Η πολιτική για λίγους. Αντίθετα εμείς προτείνουμε μια πολιτική με κέντρο τον άνθρωπο.
Κι αυτό γιατί μας αξίζει ένας καλύτερος Δήμος. Για όλους τους δημότες.

Ένας Δήμος που θα σέβεται τον άνθρωπο, την φύση αλλά και το πολιτιστικό περιβάλλον. Μια Καλαμάτα ελκυστική για τον επισκέπτη συνάμα λειτουργική και ανθρώπινη για τον δημότη. Αυτή η Καλαμάτα έχει μέλλον.
Η Καλαμάτα είναι ένας δήμος με ιστορία. Όμως σήμερα αναζητά το πρόσωπό της μπροστά σε ένα αβέβαιο μέλλον.

Το απερχόμενο πολιτικό προσωπικό που ασχολείται με τα δημοτικά πράγματα ανακυκλώνεται σε όλους τους κατεστημένους συνδυασμούς.
Υπόσχονται, έρχονται, παρέρχονται και επιστρέφουν, χωρίς ποτέ να υπηρετούν την πόλη και αλλά μόνο να την χρησιμοποιούν.

Εμείς, έχουμε διαλέξει το πρώτο. Να υπηρετούμε την πόλη με όραμα και με σχέδιο.

Αυτή είναι η δική μας ταυτότητα.

Και γι' αυτό σας ζητώ να δείξετε εμπιστοσύνη στον συνδυασμό μας. Συνδυασμό που δεν τον αποτελούν επαγγελματίες της πολιτικής αλλά άνθρωποι της προσφοράς.
Συμπορευόμαστε με τις προσδοκίες του πιο ζωντανού και πιο δημιουργικού τμήματος της κοινωνίας μας.

Διεκδικούμε την τιμή και την ευθύνη να πάρουμε την εντολή από το λαό της Καλαμάτας, και να διοικήσουμε το δήμο.

Μαζί με όλους τους δημότες, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Υπηρετούμε ιδέες και αξίες και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό.

Γιατί αυτή είναι η εγγύηση ότι η αυτοδιοίκηση, ο Δήμος Καλαμάτας, θα είναι ένας θεσμός λαϊκός, δημοκρατικός και για όλους.

Θα είναι η τοπική κυβέρνηση, που θα έχει λόγο για όλα όσα επηρεάζουν τη ζωή μας.

Θα είναι η πραγματικά κοντινή στους πολίτες εξουσία και θα λογοδοτεί σε αυτούς.

Θα είναι η τοπική κυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει ενιαία και ισότιμα όλο το Δήμο.

Τις γειτονιές, τους οικισμούς, τα χωριά, τις δημοτικές ενότητες Άριος, Αρφαρών και Θουρίας.

Το έχουμε ξαναπεί, το λέμε συνέχεια:

Αλλάζουμε τον Δήμο, αλλάζουμε τη ζωή μας.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η διαρκώς αυξανόμενη συσπείρωση των πολιτών της Καλαμάτας γύρω από τη δική μας πρόταση έχει ανησυχήσει πολύ σοβαρά το παλαιοκομματικό  κατεστημένο.
Δε θέλουμε να μιλάμε για πρόσωπα. Δεν μας αφορούν οι προσωπικές επιθέσεις.
Όμως και στο δήμο μας εφαρμόστηκαν πολιτικές, που δεν μπορεί και δεν πρέπει, δεν έχουμε δικαίωμα να τις προσπεράσουμε και να μην αναφερθούμε σε αυτές.
Ο απερχόμενος δήμαρχος επιχειρεί να εμφανιστεί ως επιτυχημένος διαχειριστής και αναμορφωτής της βιτρίνας του Δήμου που όπως ισχυρίζεται είναι η πλατεία και το κέντρο της πόλης.
Ο απερχόμενος δήμαρχος και η παράταξή του διοίκησαν το Δήμο Καλαμάτας 8 χρόνια εκ των οποίων τα 4 τελευταία είναι τα χρόνια των μνημονίων και του Καλλικρατικού νόμου. Δεν αμφισβήτησαν τίποτα από τα δύο. Προσαρμόστηκαν απόλυτα σε όλες τις μνημονιακές επιταγές και σήμερα προσπαθούν να αφηγηθούν μια σκηνοθετημένη ιστορία επιτυχίας, οργανώνοντας εδώ και μήνες την εκλογική τους καμπάνια με προεκλογικές προσλήψεις και μικροέργα της τελευταίας στιγμής. Παράλληλα κανένα μεγάλο έργο δικής του έμπνευσης δεν ξεκίνησε γιατί δεν υπήρχε μακρόπνοη στρατηγική αλλά η στρατηγική της τετραετίας και της επανεκλογής.

Η συνταγή επιτυχίας του απερχόμενου είναι να δηλώνει ότι θα βγει από την πρώτη Κυριακή. Υποτιμά όμως τον κυρίαρχο λαό που μπορεί και σκέφτεται, μπορεί και αποφασίζει αφού γνωρίσει και μάθει το πρόγραμμα και τους υποψηφίους. Τον απερχόμενο τον γνωρίσαμε. Ό,τι ήταν να πραγματοποιήσει το πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της πολυετούς ενασχόλησης με τα κοινά. Ζητά μια νέα ευκαιρία για να κάνει όσα δεν πρόλαβε. Αλλά ο πολιτικός χρόνος είναι αδυσώπητος. Ό,τι δεν έκανες τόσα χρόνια δεν μπορείς να το υπόσχεσαι για το αύριο. Οι πολίτες έχουν κρίση, έχουν και μνήμη.
Κι όλα αυτά ενώ η Καλαμάτα, η πόλη μας δοκιμάζεται. Τα κλειστά μαγαζιά, οι άνεργοι, η νέα φτώχεια, οι εγκαταλειμμένες στην τύχη τους γειτονιές, αναδεικνύουν άλλες ανάγκες και άλλες προτεραιότητες. Δοκιμάζονται όμως και οι δημοτικές ενότητες Άριος, Αρφαρών και Θουρίας που φθίνουν σε πληθυσμό γιατί οι νέοι εγκαταλείπουν την ύπαιθρο προς όφελος των αστικών κέντρων. Ο Δήμος και οι άνθρωποί του πρέπει να σταθούν όρθιοι, για να ανασυνταχθούν και να ξαναδημιουργήσουν. Η απερχόμενη δημοτική αρχή, από εδώ και πέρα, μόνο ως εμπόδιο μπορεί να λειτουργήσει για τις μεγάλες προοπτικές της πόλης και του Δήμου.

Πολλοί από σας με γνωρίζετε με την ιδιότητά μου ως γιατρού, στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Κάποιοι άλλοι από την συμμετοχή μου -από τη θέση του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών, αλλά και μέσα απ' τις πρωτοβουλίες της επιτροπής αλληλεγγύης- στους αγώνες για την διάσωση του δημόσιου συστήματος υγείας από την πλήρη απαξίωση και διάλυση.

Λιγότερο γνωστή είναι η προηγούμενη αυτοδιοικητική μου θητεία στην Παλλήνη, όπου από τη θέση του αντιδημάρχου είχα την ευθύνη της κοινωνικής πολιτικής και των δημοτικών ιατρείων, δημοτικά ιατρεία που αναπτύξαμε  και επιτελούν σπουδαίο έργο στις συνθήκες της βαθειάς οικονομικής κρίσης που όλοι μας βιώνουμε.

Γνωρίζετε επίσης και τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις που πλαισιώνουν και στηρίζουν τον συνδυασμό μας. Δυνάμεις από διάφορους πολιτικούς χώρους οι οποίες χρόνια τώρα διατυπώνουν έναν σαφή, συγκροτημένο λόγο, με γνώση για τα προβλήματα, με όραμα και στρατηγική για το μέλλον της πόλης.

Ο συνδυασμός μας είναι μία αυτόνομη αυτοδιοικητική προσπάθεια, προσηλωμένη στην υπεράσπιση του συλλογικού συμφέροντος, δημοκρατικά οργανωμένη και ανοιχτή σε νέες ιδέες και αναζητήσεις. Μια προσπάθεια στην οποία συσπειρώνονται δυνάμεις που προέρχονται από όλο το φάσμα της κοινωνίας η οποία σήμερα δοκιμάζεται και αγωνίζεται. Μια προσπάθεια από συμπολίτες που πείθονται ότι έφτασε πλέον η στιγμή που τα πράγματα στο δήμο μας πρέπει να αλλάξουν. Είμαστε σήμερα όλοι εδώ.

Άνθρωποι με κοινούς στόχους, με κοινό όραμα για το δήμο. Είμαστε σήμερα όλοι εδώ, γιατί αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος σε όλα όσα μας κρατούν στάσιμους.

Όλοι εμείς πιστεύουμε πως η Καλαμάτα χρειάζεται ανθρώπους με πολιτική και αυτοδιοικητική άποψη για την πόλη. Ανθρώπους που υπηρετούν πολιτικές χωρίς ιδιοτέλεια.

Ανθρώπους που υπηρετούν και υλοποιούν σχέδια σοβαρά. Σχέδια δημοκρατικά που επιδιώκουν και πετυχαίνουν να συνδέσουν την διεκδίκηση των ενεργών δημοτών με την επιστημονική τεκμηρίωση. Τη συνάντηση των αναγκών με το όραμα, το ήθος και την ανθρωπιά.
Για μας οι δημότες, δεν είναι ούτε χειροκροτητές, ούτε θεατές, ούτε κομματικός στρατός. Είναι πολίτες, ενεργοί πολίτες. Με κρίση, μνήμη και βιώματα και ως τέτοιους τους καλούμε να εγκρίνουν την αυτοδιοικητική μας πρόταση.
Το όραμά μας είναι απλό και απαιτητικό συνάμα:

Ένας Δήμος αλληλέγγυος, ανθρωποκεντρικός, στο πλευρό του δημότη, ανοιχτός στις κοινωνικές πρωτοβουλίες, αντιαυταρχικός, διεκδικητικός απέναντι στην κεντρική εξουσία.
Ένας Δήμος, δημοκρατικός, συμμετοχικός, με τους πολίτες του ενεργούς, που θα κινητοποιεί και θα διαβουλεύεται με όλους, ισότιμα, χωρίς αποκλεισμούς, και θα λειτουργεί αποτελεσματικά και με διαφάνεια.
Ένας Δήμος που θα σέβεται και θα προστατεύει το περιβάλλον, και θα αναδεικνύει τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας.
Ένας Δήμος που θα αγωνίζεται για την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής στην πόλη, στις γειτονιές, στην ύπαιθρο.
Ένας Δήμος που θα ενισχύει και θα προωθεί την οικονομική ζωή και την βιώσιμη, αειφόρο ανάπτυξη.

Ξέρουμε ότι πρέπει να κερδίσουμε ταυτόχρονα δυο μάχες. Αυτή της καθημερινότητας κι εκείνη της παραγωγικής ανασυγκρότησης του Δήμου μας.

Θα χρειαστούμε λοιπόν ταυτόχρονα:

Ένα πολύμορφο δίκτυο αλληλεγγύης, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Αποτελεσματικές και άμεσες επεμβάσεις με έμφαση στην καθημερινότητα και τις συνθήκες διαβίωσης στην πόλη, στο χωριό και στην ύπαιθρο, γιατί η ποιότητα στην ζωή μας είναι δικαίωμα.
Και θα χρειαστούμε ακόμα
Δημοκρατικό, αναπτυξιακό σχεδιασμό για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης, την προώθηση και προβολή του Δήμου, με σεβασμό στο περιβάλλον και στις αρχές της αειφορίας, και με γνώμονα τη διάχυση του οφέλους σε όλη την κοινωνία.

Το πολιτικό μας σχέδιο κινείται σε επτά άξονες

1. Στήριξη της κοινωνίας

Κανείς άστεγος, κανείς χωρίς τροφή, φάρμακα, γιατρό και σχολείο. Κανείς χωρίς παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό. Κανείς χωρίς υπηρεσίες πρόνοιας. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό. Ο Δήμος Καλαμάτας, Δήμος αλληλεγγύης.

2. Προστασία περιβάλλοντος και ποιότητα ζωής

Θα δώσουμε καθημερινή μάχη για την ποιότητα ζωής παντού, στο κέντρο, στην παραλία, στις γειτονιές. Θα επιμείνουμε στην προστασία, την ανάδειξη, την ανάκτηση και τη δημιουργία νέων δημόσιων χώρων, αλλά και στα ουσιαστικά έργα υποδομών και αναπλάσεων.

3. Πολιτισμός, αθλητισμός, για όλους

Η Καλαμάτα διαθέτει ένα τεράστιο απόθεμα υποδομών, καταξιωμένων θεσμών και ανθρώπινου δυναμικού σε αυτούς τους τομείς. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στον πολιτισμό διαφυλάττοντας την αίγλη της Καλαμάτας ως πόλης πολιτισμού. Θα αναδείξουμε -με σχεδιασμό & υποδομές- και θα προβάλλουμε τους σημαντικούς αρχαιολογικούς μας χώρους. Θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στον αθλητισμό.

4. Παραγωγική ανασυγκρότηση. Καταπολέμηση της ανεργίας

Θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα, το εμπόριο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με συγκεκριμένες δράσεις υποστήριξης και προβολής, αλλά και με κίνητρα για την απασχόληση, ειδικά των νέων, και την αναζωογόνηση υποβαθμισμένων περιοχών. Θα αξιοποιήσουμε τις τεράστιες φυσικές δυνατότητες της περιοχής μας στον τομέα της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης με επίκεντρο τον ποιοτικό θεματικό τουρισμό.

5. Δήμος της δημοκρατίας, της συμμετοχής, της διαβούλευσης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων

Θέλουμε ένα Δήμο αυτοτελή και αδέσμευτο διοικητικά, ανεξάρτητο και βιώσιμο οικονομικά, και αυτόνομο στη χάραξη τοπικής πολιτικής.
Δέσμευσή μας είναι η δημοκρατική λειτουργία της δημοτικής παράταξης και του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και ο έλεγχος από τους πολίτες και η διαρκής λογοδοσία σε αυτούς, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες.

6. Νεολαία σε κίνηση

Επιδιώκουμε σχέση εμπιστοσύνης με τη νέα γενιά και επικοινωνούμε μαζί της με απόλυτη ειλικρίνεια, διαμορφώνοντας προοπτικές και διεξόδους στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Θέλουμε τη νεολαία να μένει στον τόπο της και να συμμετέχει ενεργά στις αποφάσεις.

7. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε για την ύπαιθρο και τα χωριά

Θα αντιμετωπίσουμε ενιαία και ισότιμα τις  Δημ. Ενότητες  Άριος, Αρφαρών & Θουρίας στην κατανομή των πόρων για κοινωνικό εξοπλισμό (πλατείες, παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ), που είναι καθοριστικός παράγοντας για την βιωσιμότητά τους. Θα προστατεύσουμε την αγροτική γη συντηρώντας και αναβαθμίζοντας τις υποδομές της υπαίθρου. Θα προβάλλουμε και θα στηρίξουμε τις προσπάθειες καλλιεργητών και κτηνοτρόφων, για παραγωγή και μεταποίηση ποιοτικών, τοπικών προϊόντων.

Όλα αυτά θα αρχίσουν να γίνονται πράξη από την πρώτη στιγμή,  ενώνοντας, ενεργοποιώντας και αξιοποιώντας όλες τις υπαρκτές παραγωγικές δυνάμεις του τόπου

Για εμάς:
Δεν υπάρχει “ενός ανδρός αρχή”.
Δεν υπάρχουν μεσσίες και παντογνώστες, παρά μόνο ενεργοί πολίτες.
Δεν υπάρχουν μόνο προβλήματα, υπάρχουν και λύσεις.
Δεν υπάρχει μόνο η διαχείριση, υπάρχει και η συμμετοχή.
Αυτή τη συμμετοχή υποσχόμαστε ότι θα την εξασφαλίσουμε με κάθε μέσο.
Όχι απλά για λόγους δημοκρατίας, αλλά γιατί μόνο με τη συμμετοχή και τον κοινωνικό έλεγχο, μπορεί μια δημοτική αρχή να κάνει τις σωστές επιλογές και ιεραρχήσεις.
Επιμένουμε να θέλουμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς της αδράνειας, της μιζέριας, της συντήρησης, που επικρατεί στην πόλη μας.
Επιμένουμε να μιλάμε βαθύτατα πολιτικά με λόγο αυτοδιοικητικό. Να διεκδικούμε το δημόσιο διάλογο και τη δημόσια αντιπαράθεση.

Ίσως πουν κάποιοι ότι αυτά αφορούν λίγους. Τώρα πια, δεν είναι λίγοι είναι πολλοί. Είναι τα θύματα των μνημονίων. Είναι οι νέοι άνθρωποι που ασφυκτιούν για το αύριο που τους στερούν. Είναι οι προδομένοι από την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε ένα πολιτικό σύστημα φθαρμένο και διαπλεκόμενο. Είναι οι δημοκράτες που δεν ανέχονται να τους κυβερνά το παρασκήνιο. Είναι όλοι αυτοί που συγκυριακά σιωπούν, αλλά η σιωπή τους είναι τόσο εκκωφαντική, που προκαλεί τρόμο σε αυτούς που δεν ενδιαφέρονται για τις κοινωνικές ανάγκες.

Οι τοπικές κοινωνίες έχουν ανάγκη από ευρείες συσπειρώσεις που επιδιώκουν τη σύνθεση των απόψεων. Αυτό και πράττουμε.

Συγκροτούμε μια λαϊκή συμμαχία με τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που προέρχονται ή ανήκουν.
Χωρίς φανατισμούς, με αυτοπεποίθηση, διεκδικούμε τις ψήφους των ενεργών πολιτών, των νέων, αυτών που αγωνιούν για το μέλλον της πόλης, αυτών που βρέθηκαν να αγωνιούν για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους.
Δεν θέλουμε Δήμαρχο που λέει «Καλαμάτα» και βγαίνει Μνημόνιο, διαθεσιμότητες και απολύσεις, άνεργοι και άστεγοι. Δήμαρχο που καθαρίζει τη βιτρίνα και αφήνει τις γειτονιές στη μοίρα τους. Που χαρίζει τις παραλίες και τους δημόσιους χώρους σε ιδιώτες κερδοσκόπους.
Θέλουμε Δήμαρχο πολίτη της πόλης, πρώτο μεταξύ ίσων μιας μεγάλης και ισχυρής ομάδας πολιτών, ριζωμένης στην Καλαμάτα, με γνώση, πείρα, σχέδιο και μεράκι. Δήμαρχο όλων.
Πόλη νεανική με προοπτική. Πόλη του πολιτισμού και της δημιουργίας. Πόλη της δικαιοσύνης. Λέμε με όλη μας τη δύναμη όχι στην ιδιωτική πόλη.
Είμαστε βάσιμα αισιόδοξοι.
Η Καλαμάτα θα κερδίσει!
Σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας και σας καλούμε να γίνετε πρεσβευτές των μηνυμάτων μας, ώστε η Καλαμάτα να γίνει η πόλη που μας αξίζει και ο δήμος μας ένας δήμος με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί στον όμορφο αγώνα να αλλάξουμε το Δήμο και να αλλάξουμε τη ζωή μας.

Όλοι εμείς οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ας κάνουμε το όραμα Πράξη και ας ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ τον ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΟ!! Τον Δήμο που ονειρευόμαστε!!».