Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012 21:52

Ασυγκίνητοι οι πολίτες της Καλαμάτας από την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης…

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ 
Σαν να μην συμβαίνει τίποτα ήταν το απόγευμα η ζωή στην πόλη της Καλαμάτας, παρ’ ότι αργότερα θα ψηφιζόταν στη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση, που τελικά φαίνεται ότι ελάχιστα συγκινεί τον κόσμο.
Ο μόνος που κινητοποιήθηκε για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για τη νέα αυτή σύμβαση ήταν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία 23ης Μάρτη και ακολούθως έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Στην πλατεία μίλησε η γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ, Γιώτα Καλογεροπούλου, που έκανε λόγο για κόλαση μέτρων σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων, τα οποία έχουν ως μόνο σκοπό να προστατεύσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου, εξαθλιώνοντας όλο και περισσότερο την εργατική τάξη. Η Γιώτα Καλογεροπούλου παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ για μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και λαϊκή εξουσία με εθνικοποίηση των μονοπωλίων. Υπογράμμισε, επίσης, ότι στις εκλογές ο λαός πρέπει να δώσει μεγαλύτερη δύναμη στο ΚΚΕ και με τη ψήφο του να μην επιτρέψει να δημιουργηθεί μια ισχυρή κυβέρνηση, ώστε να δυσκολευτεί να επιβάλει τα μέτρα που προστάζει η οικονομική εξουσία.