Κυριακή, 04 Μαϊος 2014 02:02

Νίκη από την πρώτη Κυριακή θέλει ο Τατούλης ενώ έχει άλλους εφτά συνυποψήφιους!

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Πολύ ψηλά έβαλε τον πήχη ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος κατά τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην Καλαμάτα, το βράδυ του Σαββάτου, ζήτησε νίκη από την πρώτη Κυριακή. Ο περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος στην ομιλία του τόνισε ότι ο συνδυασμός του εγγυάται την πρόοδο του τόπου ενώ κάθε άλλη επιλογή θα αποτελούσε επιστροφή στο παρελθόν…

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, τέλεσε τον αγιασμό, ενώ την ομιλία του Πέτρου Τατούλη παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Ν.Δ., Γιάννης Λαμπρόπουλος.
Ο περιφερειάρχης επιτέθηκε, χωρίς όμως να τους κατονομάσει, στους συνυποψηφίους του Οδυσσέα Βουδούρη και Γιάννη Μανώλη, σημειώνοντας ότι «κάποιοι θέλουν να κομίσουν δώρα νέους αρχηγούς ή άλλους πολιτικά αγνώμονες και ιδεολογικά ασύντακτους που θέλουν μεγαλώνοντας να γίνουν συνιστώσα».
Υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας με το συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη είναι η Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση ενώ υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι είναι οι: Λεωνίδας Παπακώστας, Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, Ιωάννης Αργυράκης, Κωνσταντίνος Βλάσσης, Ηλίας Γεωργίκος, Απόστολος Γκούνης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Ευγενία Κοκκέβη, Αγγελική Κελεπούρη, Ευάγγελος Λαγωνικάκος, Περικλής Μαντάς, Γιώργος Μπακούρος, Δημήτρης Μπαρμπετσέας, Αντωνία Μπούζα, Ντίνα Νικολάκου, Σταύρος Ξηρογιάννης, Θεοχάρης Ρέκκας, Θεόδωρος Σαλαντής, Λούης Τσάτουμας, Αθηνά Σπανού, Άγγελος Χρονάς,
Η ομιλία του Πέτρου Τατούλη είναι η εξής: «Καλώς ήλθατε σήμερα εδώ για να ευχηθούμε καλό αγώνα σε μια μάχη που θα δοθεί σε 15 ημέρες ακριβώς. Όχι ανάμεσα σε εμάς και σε κάποιους άλλους. Αλλά ανάμεσα στο μέλλον που ήδη έχουμε αρχίσει να δημιουργούμε και το παρελθόν που επιχειρεί να βρει χαραμάδα να εισχωρήσει. Μια μάχη ανάμεσα στην ειλικρίνεια, την ισότιμη σχέση, την εργατικότητα και το ρεαλιστικό όραμα και τον γνωστό παλαιοκομματισμό που επιδιώκει να δημιουργήσει με παλιά φθαρμένα υλικά κάτι δήθεν καινούριο. Μια μάχη ανάμεσα στον λαϊκισμό του τίποτα και την δημιουργικότητα του συγκροτημένου σχεδίου. Αυτήν την μάχη, ο τόπος, οι πολίτες, εσείς, εμείς, όλοι εμείς μαζί πρέπει να την κερδίσουμε. Να την κερδίσουμε μαχητικά. Και ηχηρά. Προκειμένου το μήνυμα που θα απλωθεί σε όλη την χώρα από την Πελοπόννησο να διαμηνύσει ότι οι παλιές εποχές έχουν πια οριστικά τελειώσει. Η νίκη μας στις 18 Μαΐου θα είναι νίκη πρώτα για την Πελοπόννησο και μετά για την χώρα γιατί θα επισφραγίσει το νέο μοντέλο που εμείς φέραμε πριν από τέσσερα χρόνια. Αυτό το μοντέλο που άφησε πίσω του τα κομματικά χαρακώματα και απέδειξε ότι μπορεί να πετυχαίνει στόχους ακόμη και μέσα στην βαθύτερη κρίση. Γιατί εμείς μπορούμε στα δύσκολα. Είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα.
Οι εκλογές που πλησιάζουν αποτελούν το κρισιμότερο σημείο καμπής για την σύγχρονη ιστορία του τόπου μας. Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο: Συνεχίζουμε μπροστά ή επιστρέφουμε για πάντα πίσω.
Συνεχίζουμε ευρωπαϊκά ή μπαίνουμε σε εξωευρωπαϊκές  μοναχικές περιπέτειες.
Προσφέρουμε την Πελοπόννησο λάφυρο σε κάποιους που θέλουν να κομίσουν δώρα σε νέους αρχηγούς ή άλλους πολιτικά αγνώμονες και ιδεολογικά ασύντακτους που θέλουν μεγαλώνοντας να γίνουν συνιστώσα ή κρατάμε την Πελοπόννησο χρωματισμένη με τα δικά της μοναδικά χρώματα. Τα χρώματα του δικού μας τριπτύχου: Του άδολου, Του ακομμάτιστου, Πατριωτισμού, όλων των Πελοποννησίων. Δεξιών, Αριστερών, Κεντρώων.
Το 2010 σας είπα ότι πιστεύουμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Σήμερα το λέμε πιο δυνατά.
Μπορούμε γιατί ήδη ξεκινήσαμε. Τα έργα υποδομής που γίνονται στην Πελοπόννησο, η τουριστική μας εκτόξευση, η άνοδος των εξαγωγών, η επίλυση δύσκολων προβλημάτων που διαχρονικά μας ντρόπιαζαν ακολούθησαν για πρώτη φορά έναν συνεκτικό σχεδιασμό και έφεραν απτά αποτελέσματα. Ούτε ένα ευρώ δεν χάθηκε. Ούτε ένα έργο δεν έμεινε σταματημένο.
Ο τουρισμός συγκράτησε την ανεργία. Οι εξαγωγές θεαματικά αυξήθηκαν. Η Πελοπόννησος έχει μπει οριστικά πια στον χάρτη των σύγχρονων ευρωπαϊκών περιφερειών, με λόγο ισότιμο και υπερήφανο.
Ο άδολος, ακομμάτιστος πατριωτισμός είναι ακόμα επίκαιρος τόσο στην Νέα Πελοπόννησο όσο και στην Ελλάδα των Περιφερειών.
Γιατί σήμερα πλέον η Περιφερειακή διακυβέρνηση σηματοδοτεί την μετάβαση από την εποχή της αντιπαλότητας και των αντιφάσεων στον πολιτικό πολιτισμό της διαφάνειας, της εντιμότητας και των συνθέσεων.
Αποτελεί το πολιτικό ανάχωμα στον Ευρωσκεπτικισμό της οπισθοδρομικής αριστεροδεξιάς που ταλαντεύεται ποιον δρόμο να διαλέξει και είναι ένα μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας που με μεγαλύτερη ευελιξία και επαφή με τα κέντρα αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υλοποιεί πολιτικές και διεκδικεί χρηματοδοτήσεις που μέχρι σήμερα χανόντουσαν στη δαιδαλώδη γραφειοκρατία των υπηρεσιών του κεντρικού κράτους.
Η Ελλάδα των Περιφερειών προσφέρει την πολιτική πλατφόρμα της συνοχής που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Συνοχής που ξεκινά από την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα σε επίπεδο εθνικό αλλά και διαπεριφερειακό. Μια ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, που ενισχύει την απασχόληση και βελτιώνει την ευημερία των ανθρώπων.
Νίκη από την πρώτη Κυριακή, Νίκη του τόπου μας και των συμπολιτών μας. Νικάμε τον φόβο, Νικάμε την μιζέρια, Νικάμε τον λαϊκισμό και την αυτοκαταστροφή.
Η Πελοπόννησος δεν είναι λάφυρο του ενός και του άλλου, την βραδιά των εκλογών η Πελοπόννησος θα έχει τα δικά της χρώματα, αυτά που εμείς της δώσαμε πριν από τέσσερα χρόνια, απελευθερωμένη από τα δεσμά του στείρου κομματισμού, από το βαθύ κράτος: Αυτά του άδολου, του ακομμάτιστου πατριωτισμού.
Η Πελοπόννησος θα συνεχίσει στο δρόμο της Ευρώπης και αυτό εγγυάται η δική μας παρουσία.
Κάλεσμα για ενεργή συστράτευση, πλατύτερη από κάθε άλλη φορά. Η Πελοπόννησος έχει πια μπει οριστικά στον δρόμο των συνθέσεων και του κοινού οράματος με μόνο στόχο το μέλλον του τόπου.
Στις 18 Μαΐου σας καλώ όλους σε μια ενεργή συστράτευση, πλατύτερη από κάθε άλλη φορά. Για να στείλουμε το μήνυμα, πιο δυνατό από ποτέ. Ένα μήνυμα ενωτικό. Ένα μήνυμα υπερκομματικό. Ένα μήνυμα ανθρωπιστικό. Ένα μήνυμα βαθιά πολιτικό. Η Ελλάδα δίνει την θέση της στην Ελλάδα των ευρωπαϊκών περιφερειών και η Νέα Πελοπόννησος είναι μπροστά σε αυτόν τον αγώνα. Στις 18 Μαΐου η νίκη θα είναι για την Πελοπόννησο. Στις 18 Μαΐου η νίκη μας θα φέρει και την νίκη της χώρας. Στις 18 Μαΐου η νίκη θα είναι νίκη από την πρώτη εκείνη Κυριακή. Είμαστε όλοι μαζί. Και από αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας».
Στ.Μ.