Κυριακή, 04 Μαϊος 2014 18:56

Ο Φώτης Κουβέλης στην Καλαμάτα για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Π. Χαλβατσιώτης, Σ. Βαρδάκης, Δημ. Τροχάτος, Φ. Κουβέλης και Μπ. Βακαλόπουλος Π. Χαλβατσιώτης, Σ. Βαρδάκης, Δημ. Τροχάτος, Φ. Κουβέλης και Μπ. Βακαλόπουλος

ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΟΛΑ
Εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το απόγευμα ο Φώτης Κουβέλης στην Καλαμάτα. Τόνισε ότι οι ευρωεκλογές πρέπει να αλλάξουν τους συσχετισμούς στην Ε.Ε. προς μια προοδευτική κατεύθυνση, είπε ότι βλέπει εκλογές στην Ελλάδα μέσα στο 2014 λόγω των νέων μέτρων που θα πάρει η κυβέρνηση, σημείωσε ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ, που…

…αποτελεί «παραπλήρωμα της συντηρητικής πολιτικής», δεν μπορεί να έχει ρόλο στον προοδευτικό κεντροαριστερό πόλο, η προσπάθεια για τη δημιουργία του οποίου δήλωσε ότι θα συνεχιστεί και μετά τις ευρωεκλογές, ενώ επανέλαβε ότι δεν υπάρχει προοπτική συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, όσο οι θέσεις του είναι σαν το εκκρεμές.
Ο Φώτης Κουβέλης περιοδεύει στη χώρα εν όψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών και πριν έρθει στην Καλαμάτα ήταν στην Τρίπολη.
Στη συνέντευξη Τύπου ήταν πλαισιωμένος από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς - Προοδευτική Συνεργασία δικηγόρο Σίμο Βαρδάκη, τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας, που είναι στελέχη της ΔΗΜΑΡ, Μπάμπη Βακαλόπουλο και Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, και το στέλεχος του κόμματος Δημήτρη Τροχάτο. Μετά τη συνέντευξη ακολούθησε σύσκεψη του Φώτη Κουβέλη με στελέχη και φίλους της ΔΗΜΑΡ.
Ο κ. Κουβέλης είπε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πρέπει να στείλει μήνυμα τόσο στην Ευρώπη όσο και στο εσωτερικό της χώρας. Ένα μήνυμα που θα λέει ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί η «Γερμανική τιμωρητική πολιτική» και να εφαρμοστεί ένα προοδευτικό πρόγραμμα που θα υποστηρίζει την κοινωνική συνοχή, την κοινοτική αλληλεγγύη και θα σταματήσει να δημιουργεί φυγόκεντρες τάσεις μέσα στην Ε.Ε.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορεί να ενισχύσει τη δυναμική του αιτήματος για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, αν και σημείωσε ότι ο ίδιος δεν βλέπει να αλλάζει εντυπωσιακά ο κομματικός χάρτης στη χώρα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι εκλογές πιθανότατα θα γίνουν μέσα στο 2014 ως αποτέλεσμα των νέων μέτρων που θα πάρει η κυβέρνηση αργότερα. Επιπλέον σημείωσε ότι στο εξής η Ελλάδα θα έχει κυβερνήσεις συνεργασίας γιατί τα κόμματα δεν θα μπορούν μόνα τους να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στη Βουλή.
Ακόμη ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι το αφήγημα του «Success Story» δεν ακουμπάει τη κοινωνία όταν η ανεργία πλήττει το 30% του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους νέους. Σημείωσε δε ότι μπορεί πράγματι οι αναπτυξιακοί δείκτες να βελτιωθούν, κάτι όμως που δεν πρόκειται να αγγίξει την κοινωνία, αφού το 30% περίπου των εργαζομένων θα παραμείνει στο περιθώριο και την ανεργία.
Όσον αφορά τον πόλο της προοδευτικής συνεργασίας και της κεντροαριστεράς που θέλει να συγκροτήσει η ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί και θα έχει αποτέλεσμα, ξεκαθάρισε όμως, απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ και την Ελιά, ότι «η κεντροαριστερά ή θα είναι προοδευτική ή δεν θα υπάρχει κεντροαριστερά ως παραπλήρωμα της συντηρητικής πολιτικής».
Σχετικά με τα σενάρια που τον θέλουν να προτείνεται του χρόνου ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι είναι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και το μόνο που τον αφορά είναι ο αγώνας για την πρόοδο της κοινωνίας και της χώρας.
Τέλος, σχετικά με τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, ο Φώτης Κουβέλης σημείωσε ότι η ΔΗΜΑΡ στηρίζει το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιώργο Δέδε, ενώ για τις εκλογές στο Δήμο Καλαμάτας σημείωσε ότι στελέχη της ΔΗΜΑΡ πήραν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου ευρύτατου συνδυασμού με προοδευτικό πρόγραμμα και με άξια πρόσωπα, η οποία προσπάθεια ωστόσο δεν ευοδώθηκε.
Στ.Μ.