Πέμπτη, 08 Μαϊος 2014 21:25

Ένα μεγάλο αστικό κόμμα προτείνει ο Γ. Καρατζαφέρης για μετά τις εκλογές

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανάμεσα στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΛΑΟΣ Θεοδόση Ζερβουδάκη και Φώτη Χαρίτο Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανάμεσα στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΛΑΟΣ Θεοδόση Ζερβουδάκη και Φώτη Χαρίτο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Το αποτέλεσμα των εκλογών θα καταστήσει αδύναμα τα μεγάλα κόμματα, πρόβλεψε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, πρόεδρος του ΛΑΟΣ, που βρίσκεται στην Καλαμάτα. Τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα μεγάλο αστικό κόμμα, χωρίς τη συμμετοχή όσων έχουν δηλώσει πίστη στο μνημόνιο με την υπογραφή τους…

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα γραφεία του ΛΑΟΣ στην Καλαμάτα το απόγευμα, ξεκίνησε σχολιάζοντας δεικτικά ότι ο Αντώνης Σαμαράς, ο σημερινός πρωθυπουργός, δεν έχει υπηρετήσει στρατιώτης ούτε μία ημέρα και ότι εξαγόρασε τη θητεία του με το ιλιγγιώδες, όπως το χαρακτήρισε, ποσό των 3 ευρώ το μήνα.
Ακολούθως τόνισε ότι τόσο ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και ο Αλέξης Τσίπρας, δεν κάνουν κουβέντα για το διακύβευμα των ευρωεκλογών και απλά βάζουν εκβιαστικά διλήμματα στους ψηφοφόρους. Ωστόσο ο Γιώργος Καρατζαφέρης υπογράμμισε ότι οι ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές, γιατί το 80% των αποφάσεων που παίρνει η χώρα προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ζήτησε λοιπόν από τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν εκείνους που πιστεύουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας στην Ευρώπη και όχι ποδοσφαιριστές ή τραγουδιστές αμανέδων, όπως σχολίασε επίσης δεικτικά. Πρόσθεσε μάλιστα ότι στην «Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να είναι για τα πανηγύρια, δεν είναι όμως και για τους αμανέδες», ενώ για τον υποψήφιο ποδοσφαιριστή διερωτήθηκε εάν επελέγη προκειμένου «να κάνει τάκλιν στον Όλι Ρεν».
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης παρουσίασε επίσης μια σειρά πρωτοβουλιών που είχε λάβει ως ευρωβουλευτής, σχετικά με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, όπως τόνισε, τα οποία όμως καταψηφίστηκαν από τους ευρωβουλευτές της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ της χαλαρής ένωσης των ευρωπαϊκών κρατών, ώστε τα έθνη κράτη να έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την οικονομική και την εξωτερική τους πολιτική. Κατά τα άλλα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης άφησε να εννοηθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει διασπάσει τη Ν.Δ., βάζοντας στο περιθώριο τον Κώστα Καραμανλή και τη Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα τον χαρακτήρισε «δεξιούλη», ιδίως μετά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, και το κόμμα του τριχοτομημένο μεταξύ του προέδρου του, του «σταλινικού» Λαφαζάνη και του Δραγασάκη, «που λέει άλλα πράγματα».
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης επιτέθηκε επίσης σε κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης, είπε για τον Γιάννη Πρετεντέρη ότι κάνει πλύση εγκεφάλου έναντι αδράς αμοιβής στους πολίτες, ενώ για τον Βαρδινογιάννη είπε ότι δεν τον βάζει στα κανάλια του επειδή αποκάλυψε ότι του χάρισαν 860 εκατομμύρια ευρώ με μια τροπολογία στη Βουλή που πέρασε τα μεσάνυχτα. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι μετά τις εκλογές τα μεγάλα κόμματα θα βρεθούν σε δύσκολη κατάσταση και πρότεινε την ίδρυση ενός αστικού κόμματος, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι, εκτός από όσους έχουν υπογράψει την επιστολή προς την Κριστίν Λαγκάρντ, στην οποία σημείωσε ότι έγραψαν πως δεν πρόκειται να αμφισβητήσουν ποτέ τα μνημόνια.
Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις εκλογές στους Δήμους και την Περιφέρεια, όπου στις προηγούμενες εκλογές ο ΛΑΟΣ είχε στηρίξει στην Καλαμάτα τον Παναγιώτη Νίκα και στην Περιφέρεια τον Πέτρο Τατούλη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης σημείωσε ότι το κόμμα του αυτή τη φορά αποφάσισε να αφήσει τα μέλη και τους φίλους του να πολιτευτούν με όποιον κρίνουν οι ίδιοι καλύτερο, αρκεί να μην είναι ακραίος, «να μην είναι στη Χρυσή Αυγή ή στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Με αυτόν τον τρόπο, πρόσθεσε, το κόμμα του σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει 12 φορές περισσότερους υποψήφιους.
Στ.Μ.