Σάββατο, 10 Μαϊος 2014 01:54

Κατάργηση του πολιτιστικού τέλους εξήγγειλε ο Μ. Αντωνόπουλος

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ότι θα καταργήσει το πολιτιστικό τέλος, ότι θα ιδρύσει διεθνές φεστιβάλ ελαιολάδου και βρώσιμης ελιάς, ότι θα αναθέσει κυκλοφοριακή μελέτη εξήγγειλε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Μιχάλης Αντωνόπουλος, που…

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ότι θα καταργήσει το πολιτιστικό τέλος, ότι θα ιδρύσει διεθνές φεστιβάλ ελαιολάδου και βρώσιμης ελιάς, ότι θα αναθέσει κυκλοφοριακή μελέτη εξήγγειλε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Μιχάλης Αντωνόπουλος, που…
…χθες το βράδυ εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο.
Στην ομιλία που έκανε εξαπέλυσε βολές τόσο κατά του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, τονίζοντας ότι έχει φέρει το Δήμο σε μεγάλα αδιέξοδα φτιάχνοντας μόνο έργο βιτρίνας όσο και κατά του συνδυασμού του συνυποψηφίου του, Μανώλη Μάκαρη, υποστηρίζοντας ότι σε αυτόν έχουν συμμαχήσει ετερόκλητες ομάδες που δεν ενδιαφέρονται αληθινά για την αυτοδιοίκηση.
Στην ομιλία του ο Μιχάλης Αντωνόπουλος σημείωσε: «Είναι γεγονός ότι ο Δήμος Καλαμάτας μετά τις συνενώσεις του Καλλικράτη έκανε μια «κοιλιά», όπως αποκαλείται, με αποτέλεσμα η κρίση να βρει την περιοχή μας απροετοίμαστη χωρίς υποδομές και δομές αντίστασης, με συνέπεια να βιώνουν σήμερα οι δημότες την ανεργία, την εγκατάλειψη της υπαίθρου και την απαξίωση των υποδομών του δήμου. Το πρόγραμμά μας εστιάζει αφενός στην κάλυψη των άμεσων αναγκών του δημότη, με παρεμβάσεις και δράσεις για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής του, την προστασία και την ασφάλειά του από φυσικές καταστροφές ή ανθρώπινες ενέργειες και αφετέρου αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της τοπικής αυτοδιοίκησης για την Καλαμάτα του 2021.
Η ενεργοποίηση του πολίτη μέσα από θεσμοθετημένα όργανα (συνήγορος του δημότη, επιτροπή διαβούλευσης και άλλες θεσμικές δράσεις) θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα σύμφωνα και με όσα περιγράφονται στο νόμο για την αυτοδιοίκηση. Η ενεργή συμμετοχή δημοτών και φορέων της πόλης καθώς και των οικισμών θα επιβραβεύεται και θα χρησιμοποιείται ως πίεση για τη χρηματοδότηση προτάσεων.
-Ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα με Καλαματιανά προϊόντα.
-Καθιέρωση Φεστιβάλ ελιάς Καλαμών και ελαιολάδου με διεθνή προβολή
-Δημιουργία κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων εμφιάλωσης νερού στο Πήδημα και στον Ταΰγετο.
-τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων του βιολογικού Καλαμάτας και μεταφορά της λυματολάσπης που αδειάζει ο δήμος στη ζώνη υψηλής παραγωγικότητας.
-Βιολογικούς καθαρισμούς και συνδέσεις σε όλα τα διαμερίσματα
-Κυκλοφοριακή μελέτη επικαιροποιημένη για την επόμενη δεκαετία
-Πολιτική προστασία και ζώνες επικινδυνότητας σε όλο το δήμο
-Αξιοποίηση του Λιμένα Καλαμάτας με ένταξη μελετών από Master plan
-Ο περιμετρικός και οι συνδέσεις του με την πόλη
-Αναβάθμιση ιστορικού κέντρου
-Ίδρυση δημοτικού κυνοκομείου
- Δημιουργία χώρων στάθμευσης σε συνεργασία με ελεύθερους χώρους ιδιωτών
-Αξιοποίηση διατηρητέων για τις ανάγκες των δημοτών
-Δημιουργία πάρκου Ηλεκτρικής εταιρείας πλησίον δικαστηρίων
-Επέκταση και ίδρυση νέων κοιμητηρίων με σεβασμό στους νεκρούς και τον πολιτισμό μας
-Καθαρισμός και ηλεκτρονική παρακολούθηση των υδατορεμάτων για να μην πλημμυρίσει ξανά ο Δήμος.
- Καταργούμε το πολιτιστικό χαράτσι στο λογαριασμό του νερού και την υπερκοστολόγησή του, ειδικά στα δημοτικά διαμερίσματα
-Γαλάζια οικονομία (θαλάσσιος τουρισμός) για να αλλάξει η παραλιακή ζώνη του δήμου και να ανασάνουμε οικονομικά.
-Περιβαλλοντικό πάρκο Αρι και Πηδήματος, αναρριχητικό πάρκο στο Νέδοντα και θεματικό τουρισμό στα ορεινά δημοτικά διαμερίσματα.
- Επιχειρηματικό πάρκο για προσέλκυση νέων επιστημόνων και καινοτόμων προτάσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης
-Τέλος στον υπέρμετρο δανεισμό για προεκλογικές τσιμεντοαναπλάσεις και έργα χωρίς μελέτες, που οδηγούν το δήμο στην χρεοκοπία
Το σημαντικό όμως στον αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί για την αυτοδιοίκηση είναι η ενότητα και η γνώση των στελεχών και των συνεργατών μας. Εμπνέει εμπιστοσύνη η συμμετοχή νέων και άφθαρτων δημοτών σε ένα αυτοδιοικητικό σχήμα με μεγάλες προοπτικές για το δήμο μας. Ας μη λησμονούμε ότι η σημερινή δημοτική αρχή εμφανίζει φαινόμενα παρακμής. Βρίσκεται σε τροχιά εκλογικής πτώσης η οποία μεγαλώνει όσο πλησιάζουμε την ημέρα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης. Οι πολίτες έχουν αντιληφθεί τα τεράστια αδιέξοδα που έχει δημιουργήσεις με τα εγωκεντρικά έργα βιτρίνας και τις τσιμεντοαναπλάσεις. Το νέο δημαρχείο, το κλείσιμο της Φαρών, τις καταστροφές από τις πρόσφατες πλημμύρες και αλλά.
Από την άλλη η εναλλακτική πρόταση μίας μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, των Οικολόγων και των ΑΝΕΛ δεν έχει τη συγκολλητική ουσία και δεν κερδίζει τους δυσαρεστημένους πολίτες. Βλέπουν τις κομματικές επιλογές και συμμαχίες ετερόκλητων ομάδων να θέλουν να κάνουν την αυτοδιοίκηση α και β βαθμού «σκαλοπάτι» για την κεντρική εξουσία και παζάρι αξιωμάτων από κομματικά στελέχη που αλλάζουν πεποιθήσεις και οράματα σαν τα πουκάμισα.
Η αυτοδιοικητική μας πρόταση έχει όραμα και θέσεις. Πορεύεται τον δύσκολο δρόμο, που δίνει λύσεις στα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά προβλήματα του δήμου μας, με ορίζοντα δεκαετίας. Οικοδομούμε την ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση, Θεμέλιος λίθος που δίνει προοπτική και συνέχεια στον τόπο μας. Όλοι μαζί μπορούμε!».