Σάββατο, 10 Μαϊος 2014 15:19

Ψηφοδέλτια με ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες στην Καλαμάτα

Ψηφοδέλτια με ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες στην Καλαμάτα

ΛΕΕΙ Ο Δ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ
Ψηφίζοντας Λαϊκή Συσπείρωση «μπορείς να κάνεις το αποφασιστικό βήμα ενάντια στην μοιρολατρία, στην απογοήτευση και το συμβιβασμό», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Δημήτρης Οικονομάκος, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση για την πρόγραμμα αλλά και συγκεκριμένους υποψήφιους των ψηφοδελτίων του Παναγιώτη Νίκα και του Μανώλη Μάκαρη…

ΛΕΕΙ Ο Δ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ 
Ψηφίζοντας Λαϊκή Συσπείρωση «μπορείς να κάνεις το αποφασιστικό βήμα ενάντια στην μοιρολατρία, στην απογοήτευση και το συμβιβασμό», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Δημήτρης Οικονομάκος, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση για την πρόγραμμα αλλά και συγκεκριμένους υποψήφιους των ψηφοδελτίων του Παναγιώτη Νίκα και του Μανώλη Μάκαρη…
Ο Δημήτρης Οικονομάκος μίλησε το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκδήλωσης του ΚΚΕ, με κεντρική ομιλήτρια τη Λουίζα Ράζου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτή.
Ο Δημήτρης Οικονομάκος είπε: «Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ κρίσιμη μάχη, στις τριπλές εκλογές του Μαΐου. Ο λαϊκός κόσμος πρέπει να σταθεί με ενιαίο τρόπο μπροστά στις κάλπες. Να καταδικαστεί η πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων, του κεφαλαίου και του τοπικού κράτους όπως λέμε εμείς, δηλαδή των Δήμων και των Περιφερειών.
Μας λένε μερικοί φίλοι πως στις Δημοτικές δεν ψηφίζουμε κόμματα και πολιτικές αλλά πρόσωπα, διαχειριστές, αυτόν που ξέρει τα προβλήματα και αυτόν που θα κάνει κάτι καλό στο Δήμο μας. Πρόκειται για μεγάλο λάθος κατά τη γνώμη μας που βοηθάει την πολιτική που μας έφτασε ως εδώ να συνεχίσει αποφασιστικά το έργο της. Οι Δήμοι εφαρμόζουν, πρωτοστατούν και δημιουργούν πολιτικές που έχουν ως βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, το κέρδος, τους εργολάβους. Το θεσμικό πλαίσιο με το οποίο λειτουργούν σήμερα δημιουργήθηκε πριν τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια. Οι Δήμοι πρώτοι εφάρμοσαν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας (δίμηνα, πεντάμηνα μέχρι και 5 μεροκάματα το μήνα παίρνει ο δήμος Καλαμάτας), παρέδωσαν χρυσοφόρους τομείς στους ιδιώτες (σκουπίδια, πράσινο, μηχανοργάνωση, αναπλάσεις, έργα), ίδρυσαν και στήριξαν τις αμαρτωλές ΜΚΟ και τώρα έχουν το άλλο φρούτο τις ΚΟΙΝΣΕΠ που θα παίζουν τον ίδιο ρόλο.
Αυτή την πολιτική εφάρμοσε και ο Δήμος Καλαμάτας αλλά και η Περιφέρεια Πελοποννήσου και μάλιστα πρωτοπόρα σε ορισμένους τομείς. Πανηγυρίζει ο κος Νίκας και η ΝΔ ότι κράτησαν το Δήμο όρθιο, ότι είναι Δήμος ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, ότι έγιναν μεγάλα έργα, ότι συνέβαλαν στην αύξηση του τουρισμού. Η εικόνα αυτή δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και τα αποτέλεσμα της διοίκησης Νίκα. Ο Δήμος ανθρωπιάς και αλληλεγγύης αποτελεί κεντρική κατεύθυνση της κυβέρνησης, που θέλει να μην υπάρξουν «κοινωνικές εκρήξεις». Το παραδέχτηκε άλλωστε και ο ίδιος μέσα στο ΔΣ. Η αλληλεγγύη τους είναι για να σωθεί το σύστημα. Βεβαίως εμείς δεν στεκόμαστε αδιάφορα σε αυτές τις δομές, στηρίζουμε με τον τρόπο μας, επικροτούμε τέτοιες προσπάθειες αγνών ανθρώπων και παίρνουμε μέτρα ενίσχυσης Δεν μπορεί όμως από τη μια να στηρίζεις τη ΝΔ, ΕΕ, μνημόνια, να τρέχεις για φωτογραφίες με το Σαμαρά-υπουργούς και την άλλη να προσπαθείς να μαζέψεις την φτώχια. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό σαν θέαμα.
Μας λέει ο κος Νίκας πως έκανε μειώσεις τελών και πως έχει πλεόνασμα 4 εκ. Προφανώς εννοεί ταμειακό πλεόνασμα, δηλαδή ότι αυτά που εισέπραξε ήταν κατά 4 εκατ. € περισσότερα από αυτά που πλήρωσε, δεν λέει όμως πόσα είναι αυτά που δεν πλήρωσε και άρα τα οφείλει. Φτάνει το πλεόνασμα για να πληρωθούν οι οφειλές του Δήμου; και αν ναι, γιατί αυτές δεν πληρώνονται αφού, όπως ισχυρίζεται o Δήμαρχος, λεφτά υπάρχουν. Ποιος ο λόγος τότε που λαμβάνει νέα δάνεια και επιβαρύνει τους δημότες με τους τόκους όταν κατά τα λεγόμενά του έχει πλεόνασμα χρημάτων. Δεν μας λέει πως προήλθε το πλεόνασμα, από τη φορολογία τη δική μας, από τα τέλη των επαγγελματιών, το πολιτιστικό τέλος, την μείωση προσωπικού, τα δάνεια κ.α.
Επίσης δεν λέει πως στο ποσοστό επί των εσόδων του Δήμου αυξήθηκε η συμμετοχή των δημοτών και ειδικά των εργαζομένων – φτωχών οικογενειών στο 65% ενώ το 35% προέρχεται από δάνεια και επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αφού λοιπόν έχει πλεόνασμα γιατί δεν το δίνει στα σχολεία που έχουν 1.000 ευρώ το χρόνο για να λειτουργήσουν. Μέσα σε αυτή τη σχολική χρονιά τα χρήματα για τα κτήρια ήταν μηδαμινά, οι καθαρίστριες παρέμειναν για 6 μήνες απλήρωτες και η κρατική επιχορήγηση 45% μειωμένη.
Στα σκουπίδια λέει ότι έλυσε το ζήτημα αλλά έχουν τεράστιες ευθύνες. Όπως και οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές που δημιούργησαν το αίσχος της ΜΟΛΑΚ και οι σημερινές της Μαραθόλακας που ακόμα και τώρα βγαίνει μαύρο ζουμί από τα λύματα συνεχίζουν να ρυπαίνουν το περιβάλλον. Η Δημοτική αρχή είναι συνένοχη στο πρόβλημα γιατί στηρίζει όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που μας έφτασαν ως εδώ. Όταν τα απορρίμματα παραδοθούν στην ΤΕΡΝΑ, με την απόφαση της Περιφέρειας, ο λαός θα πληρώνει χρυσάφι τα σκουπίδια, όπου από 61€ τον τόνο θα εκτιναχθούν στα 150€ (υπάρχει σχετική μελέτη της ΠΟΕ-ΟΤΑ).
Μοναδική φιλολαϊκή και οικολογική λύση είναι η δικιά μας πρόταση: η διαχείριση να γίνεται από κρατικό φορέα, χωρίς ανάμειξη επιχειρηματιών, με διαλογή στην πηγή, με προτεραιότητα στην ανακύκλωση, κομποστοποίηση και χωροθέτηση με ευθύνη του κράτους με βάση τα επιστημονικά κριτήρια και όχι αυτά τα των εταιρειών.
Πανηγυρίζει η Δημοτική Αρχή για τον τουρισμό και τα μεγάλα έργα της πόλης. Βεβαίως και είχαμε αύξηση του τουρισμού αλλά γιατί δεν μας λένε τι τουρισμός είναι αυτός. Είναι με το βραχιολάκι για 5 αστέρων ξενοδοχεία. 7 στους 10 Έλληνες δεν μπορούν να πάνε διακοπές, οι μικρομεσαίες-οικογενειακές επιχειρήσεις και εδώ στην Μεσσηνία κλείνουν, δείτε τι γίνεται στη παραλία, οι μειώσεις μισθών στον τουρισμό φτάνουν το 20% μαζί με τις απολύσεις. Τα μεγάλα έργα είναι έργα βιτρίνας μακριά από τις πραγματικές ανάγκες και σύμφωνα με την κατεύθυνση της ΕΕ και τις ανάγκες των εργολάβων για κέρδη.
Έργα σύγχρονα, αντιπλημμυρικά-αντισεισμικά-αντιπυρικά δεν έγιναν, ούτε διεκδίκηση ή τέτοιος προσανατολισμός υπήρξε. Για αυτό το λόγο η Καλαμάτα πλημμυρίζει με την πρώτη βροχή, γι’ αυτό το λόγο έγιναν οι μεγάλες καταστροφές σε Θουρία – Άρι – Αρφαρά και Ταΰγετο. Την ίδια ώρα είναι εντελώς παρατημένες οι γειτονιές της Καλαμάτας και τα χωριά και οι Δ.Ε. Θουρίας, Άρι και Αρφαρών. Είναι και αυτό αποτέλεσμα του Καλλικράτη, της πολιτικής των κυβερνήσεων που υποτίθεται θα αναβάθμιζαν την ύπαιθρο και μόνο εμείς είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα για την εγκατάλειψη της υπαίθρου.
Στον αθλητισμό παρά τις φιέστες για ένα νέο γήπεδο δεν μπορούν να κρύψουν την παντελή γύμνια τους. Ας ρίξουν μια ματιά στη Τέντα, στα γήπεδα στο ποτάμι, στο Ανατολικό κέντρο, στο γυμναστήριο στο Εθνικό Στάδιο, στα γήπεδα ποδοσφαίρου, στο κολυμβητήριο και σε πάρα πολλά μέρη. Στο πολιτισμό μόνο εμείς πήραμε ξεκάθαρη θέση για συγκεκριμένα πράγματα: για τις αίθουσες του Πνευματικού, για το Μέγαρο Χορού, για την ανακαίνιση της Ηλέκτρας, για το κάστρο κ.λ.π. Ποιος άλλος κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για τον αθλητισμό-πολιτισμό. Η στάση μας στο Δ.Σ. αλλά και οι προτάσεις μας σε όλη την προεκλογική περίοδο απαντούν στο βρώμικο επιχείρημα πως δεν έχουμε προτάσεις και τα παραπέμπουμε στο σοσιαλισμό όλα.
Έχουμε για όλα μικρά ή μεγάλα, παλεύουμε να τα κερδίσουμε, να τα επιβάλουμε αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα κοροϊδεύουμε το λαό πως όταν οι άλλοι έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι θα μπορεί να έχει αυτός το πάνω χέρι.
Στο ίδιο γήπεδο μπάλα παίζει ο συνδυασμός του κ. Μάκαρη. Ο ίδιος άλλωστε έκανε αγώνα για να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ τον Μάη του 2012, όταν πλέον δεν υπήρχε ούτε ο αντιμνημονιακός ψευτομανδύας του κ. Σαμαρά και δήλωνε σε τοπική εφημερίδα «Σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον της οικονομικής κρίσης, η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς προτείνουν ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, έτσι ώστε να ανασχεθεί η καταστροφική πορεία της χώρας» και σε άλλο σημείο της συνέντευξης σχετικά με την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας «Βέβαια η Ν.Δ. αποτελεί αυτή τη στιγμή τη μόνη αξιόπιστη πρόταση εξουσίας και σταθερής διακυβέρνησης - και αισιοδοξώ ότι θα αποτελέσει την επιλογή της πλειοψηφίας των πολιτών στις επικείμενες εκλογές, επιτυγχάνοντας την αυτοδυναμία».
Για όσους μας πουν πως έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία λόγω μνημονίου να τους θυμίσουμε πως τον Απρίλη του 2012 ο κ. Σαμαράς είχε κάνει ήδη την κωλοτούμπα του αντιμνημονιακού, στήριζε την κυβέρνηση Παπαδήμου μαζί με ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ από το Νοέμβρη του 2011 και ανέλαβε την εφαρμογή του μνημονίου.
Στο πρόγραμμα τους αναφέρονται σε ζητήματα λες και έχουν κατέβει από τον Άρη. Δεν λένε κουβέντα για την ΕΕ, την υποχρηματοδότηση, , για τη φορολογία, για τα χαράτσια. Τη βασική πλειοψηφία αυτών που λένε θα μπορούσε να τα λέει ο κ. Νίκας και ο κ. Μπρεδήμας. Μιλάνε και αυτοί για τον τουρισμό, την αειφόρο ανάπτυξη, οικονομική αυτοτέλεια και τα ποιοτικά προϊόντα λες και δεν υπάρχει κρίση, ΕΕ, προγράμματα ΕΕ, λες και δεν υπάρχει ΚΑΠ, και δεν έχει ξεκληριστεί η αγροτιά τα τελευταία χρόνια. Η αφωνία σε βασικά ζητήματα της πολιτικής των Δήμου δείχνει συμφωνία. Το ότι δεν μιλάνε δείχνει ότι θα εφαρμόσουν την ίδια πολιτική.
Είναι χαρακτηριστικό πως στο συνδυασμό συμμετέχει ο τότε Πρόεδρος του νομικού Προσώπου των Παιδικών σταθμών του κ. Νίκα που επέβαλε τα τροφεία των 50 ευρώ στους παιδικούς σταθμούς. Ρωτάμε λοιπόν τον κο Μάκαρη τι θα κάνει με τα τροφεία, θα τα καταργήσει ή όχι;
Η επιλογή Βουδούρη, Μάκαρη, αλλά και στελεχών του ΠΑΣΟΚ όσο και φασιστών στα ψηφοδέλτιά τους δείχνει που πάει το καράβι και ποιους θα έχει καπετάνιους και πλήρωμα.
Με βάση και αυτό απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα σε όσους αισθάνονται αριστεροί, ότι πρέπει να πάρουν διαζύγιο από τη λογική του μικρότερου κακού γιατί πάντα θα είναι το σκαλοπάτι για το μεγαλύτερο κακό. Αριστερός σημαίνει ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο, τα μνημόνια διαρκείας, τα ΣΔΙΤ, τις ιδιωτικοποιήσεις έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να έρθει στην εξουσία ο λαός και όχι να βλέπουμε το ίδιο χιλιοπαιγμένο έργο με άλλους πρωταγωνιστές. Να σκεφτούν ότι άμα κάνουν αυτά ως αντιπολίτευση φανταστείτε τι θα κάνουν όταν θα γίνουν εξουσία.
Ο συνδυασμός του κου Μπρεδήμα βαρύνεται από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και γι' αυτό πρέπει να καταδικαστεί.
Ο κος Αντωνόπουλος κινείται εντός του πλαισίου του σημερινού συστήματος που μας έφτασε ως εδώ, παρά τις φραστικές μεγαλοστομίες.
Όσο για το φασιστικό συνδυασμό που υπερηφανεύεται για τη συμμετοχή του στην ανατροπή της κυβέρνησης της Ουκρανίας μαζί με τους ντόπιους ναζιστές, προσπαθεί να κρύψει τα τατουάζ με τους αγκυλωτούς σταυρούς και τα γραπτά - ύμνους στο φασισμό. Αυτό είναι τι μέλλον που μας επιφυλάσσουν, το μέλλον της Ουκρανίας. Μια απάντηση τους χρειάζεται μόνο. Απομόνωση και καταδίκη. Ήταν και θα είναι εχθρός των εργατών, των φτωχών, ενώ αντίθετα είναι τσιράκια των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και της ΕΕ. Είναι ντροπή γι' αυτό το Δήμο με την ιστορία του βουτηγμένη στο αίμα, με τις μάχες στον Ταΰγετο, στον Αγ. Φλώρο, στο Σύνταγμα της Καλαμάτας, στη ράχη, στη φυτειά και σε όλες τις περιοχές του Δήμου και της Μεσσηνίας ευρύτερα να υπάρχει συνδυασμός των φασιστών.
Ανήμερα της πρωτομαγιάς πριν λίγες μέρες θέσαμε στους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών (εκτός του φασιστικού βεβαίως) το ζήτημα της Χ.Α., να πάρουν θέση για τους ναζιστές και υπόδικους. Ούτε ένας δεν τοποθετήθηκε, δεν πήρε θέση που είναι ενδεικτικό πολλών πραγμάτων αλλά και ότι προσμένουν ψηφαλάκια από εκεί. Στο συνδυασμό του κου Νίκα υπάρχουν δεδηλωμένοι οπαδοί (;) της Χ.Α., υμνητές της Χούντας και του σκοταδισμού.
Στον κο Μάκαρη συμμετέχουν διάφοροι που φλερτάρουν με τη Χ.Α.-φασισμό ανάμεσά τους και τοπικός αρθρογράφος που αποκαλεί τους μετανάστες σκουπίδια, βρίζει χυδαία τσιγγάνους, αλλοδαπούς και όσους θεωρεί αριστερούς, καλλιεργεί τον εθνικισμό και το ρατσισμό και κλείνει το μάτι πολλές φορές στη Χρυσή Αυγή.
Στο ψηφοδέλτιο επίσης συμμετέχει ο Ταξίαρχος ε. α. Παναγιώτης Γεωργόπουλος, υποψήφιος βουλευτής και στέλεχος των ΑΝΕΛ το 2012. Έχει ξεστομίσει διάφορα φασιστικά παραληρήματα κατά καιρούς : -Με αφορμή την αποκάλυψη ότι σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων τραγούδησαν στις 17 Νοέμβρη του 2011 τον ύμνο της Χούντας έγραψε:«Εδώ έχω να παρατηρήσω τα εξής: ποιος είναι ο σκοπός που εορτάζεται το Πολυτεχνείο και ιδιαίτερα στις στρατιωτικές μονάδες; Έχει φτάσει μάλιστα σε σημείο ο εορτασμός του να τιμάται με περισσότερες εκδηλώσεις από ότι η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου; (…) Χωρίς να ξέρω τι ακριβώς έψαλλαν οι σπουδαστές (εδώ και τα εμβατήρια θεωρούνται ως φασιστικά), πιστεύω ότι ήταν καθαρά θέμα νεανικής επιπολαιότητας που συγχωρείται και σε σπουδαστές Στρατιωτικής Σχολής»
Σήμερα μάλιστα 9 Μάη ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών και 80 χρόνια από τους νεκρούς λιμενεργάτες του 1934 ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αργυράκης κάλεσε και τη Χ.Α. να συμμετάσχει στον εορτασμό.
Ας τα σκεφτούν αυτά οι ψηφοφόροι: Ψηφίζει Ν.Δ. παίρνει bonus και Χ.Α. ψηφίζεις Μάκαρη παίρνεις μαζί λίγο ΝΔ λίγο φασισμό.
Καλούμε τη λαϊκή πλειοψηφία που ζει στο Δήμο Καλαμάτας να δημιουργήσει τη δική της δυναμική, να δημιουργήσει για να μπει:
• φρένο στη φορομπηξία του Δήμου, για μείωση τώρα των τελών κατά 40% και αυξητική αναπροσαρμογή των τελών στα τέλη στις μεγάλες επιχειρήσεις-ομίλους και τράπεζες.
• Να στηριχτούν, να στελεχωθούν και να εξοπλιστούν οι υπηρεσίες του Δήμου, βάζοντας φρένο στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, στην καθαριότητα, στις εργολαβίες.
• Να στηριχτούν οι εργαζόμενοι στους αγώνες τους, οι επαγγελματίες στη δουλειά τους, ενάντια στις "λευκές νύχτες" που κρύβουν τον αγώνα επιβίωσης, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τον ΟΑΕΕ ή τα πρόστιμα του Δήμου για τη επιγραφή ή τα σταντς. Μείωση 40% στο ενοίκιο των μικροεπαγγελματιών του ΒΙΟΠΑ. Να γίνουν:
• Αντιπλημμυρικά έργα στην Καλαμάτα, σε όλο το μήκος του παλιού εθνικού δρόμου, στη ύπαιθρο της Καλαμάτας, στον Ταΰγετο και όχι μόνο. Να προχωρήσεις ο δευτεροβάθμιος αντισεισμικός έλεγχος στα δημόσια κτήρια.
• Να γίνει μείωση 40% στα τέλη στις σχολές της ΦΑΡΙΣ και να δίνονται δωρεάν οι αίθουσες του Πνευματικού-Εργατικού και της Φιλαρμονικής στις ερασιτεχνικές πολιτιστικές ομάδες του Νομού μας. Άμεση ανακαίνιση του κινηματοθεάτρου της "Ηλέκτρας". Το Μέγαρο Χορού να μην περάσει σε ιδιώτες αλλά στο κράτος εξολοκλήρου. Κατάργηση του πολιτιστικού τέλους, του ΦΠΑ στους λογαριασμούς του νερού και το χαράτσι 60% στη ΔΕΥΑΚ.
• Δημιουργία νέων παιδικών χαρών και ελεύθερων χώρων ανά γειτονιά και χωριό, συντήρηση των ήδη υπαρχόντων. Μεταφορά του νεκροταφείου και αξιοποίηση να φτιαχτεί γήπεδο και πάρκο
• Στήριξη του πολύ σημαντικού έργου του ΚΕΘΕΑ στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, καθώς και όλων των δομών πρόνοιας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
• Μελέτη κυκλοφοριακή-συγκοινωνιακή σύγχρονη και επίκαιρη για τη λύση του κυκλοφοριακού με γνώμονα τα Μ.Μ. Μεταφοράς, κατάργηση της ελεγχόμενης στάθμευσης, επέκταση του ποδηλατόδρομου.
Φίλε και φίλη Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής συσπείρωσης αποτελείται από άτομα που τα γνωρίζετε, που συμμετέχουν και παλεύουν σε συλλόγους, σωματεία και μαζικούς φορείς. Το ψηφοδέλτιο είναι αρκετά ανανεωμένο και πιο νέο ηλικιακά. Αυτό το ψηφοδέλτιο δεν παλεύει για το ρουσφετάκι, για το σταυρουδάκι και την προσωπική προβολή. Στάσου απέναντι σε όλους αυτούς με τα γελοία καρτελάκια, που εμφανίστηκαν τώρα ξαφνικά για να σε σώσουν, που αγαπάνε πολύ την Καλαμάτα, θέλουν να προσφέρουν στη πόλη που μεγάλωσαν και άλλα χιλιοειπωμένα κλισέ.
Το δικό μας είναι ψηφοδέλτιο αγωνιστικότητας και διεκδίκησης, μακριά από κομπρεμί και εξαρτήσεις από συμφέροντα. Αποτελείται και από ανθρώπους που δεν ανήκουν στις γραμμές του ΚΚΕ, συνεργαζόμενους, που κρατούν τις διαφωνίες τους, αλλά συμφωνούν στην αναγκαιότητα για αλλαγή και ανατροπή της σημερινής κατάστασης, ενάντια στην ΕΕ και τα μονοπώλια, στον Καλλικράτη και στα μνημόνια διαρκείας.
Κάνε το βήμα με το γαρύφαλλο στα ψηφοδέλτια. Μπορείς να κάνεις το αποφασιστικό βήμα ενάντια στην μοιρολατρία, στην απογοήτευση και το συμβιβασμό. Βοήθησε και εσύ γι αλλαγή του κλίματος, για αγωνιστική ανάταση, για να έρθουν καλύτερες μέρες. Ψήφισε Λαϊκή Συσπείρωση. Στο χέρι σου είναι να αλλάξουν τα πράγματα, να φυσήξει άνεμος αισιοδοξίας, να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα όπως λέει ο ποιητής γιατί το οφείλουμε στην ιστορία μας και στη νέα γενιά. Αισιόδοξα και με ψηλά το κεφάλι συνεχίζουμε μέχρι τέλους τη μάχη του ψηφοδελτίου. Δεν αφήνουμε ώρα να πάει χαμένη, μπορούμε να πάμε καλά, να κάνουμε το βήμα για μπροστά και στις τρεις κάλπες».