Τετάρτη, 14 Μαϊος 2014 11:16

Κυριακή των εκλογών στο Μπίλιοβο

Κυριακή των εκλογών στο Μπίλιοβο

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ
«Περπατάμε και ψηφίζουμε ή και αντίστροφα, ψηφίζουμε και περπατάμε…». Με αυτό το σύνθημα ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας καλεί τους φίλους του να συμμετέχουν στην πεζοπορία που διοργανώνει την Κυριακή των εκλογών 18 Μαΐου στο μαγευτικό Μπίλιοβο της Μάνης...

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ
«Περπατάμε και ψηφίζουμε ή και αντίστροφα, ψηφίζουμε και περπατάμε…». Με αυτό το σύνθημα ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας καλεί τους φίλους του να συμμετέχουν στην πεζοπορία που διοργανώνει την Κυριακή των εκλογών 18 Μαΐου στο μαγευτικό Μπίλιοβο της Μάνης.
«Και προς αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας δηλώνουμε ότι ο Σύλλογός μας δεν πρόκειται να διοργανώσει πεζοπορία σε κάποιο ή κάποια από τα εκλογικά κέντρα. Απλά έχουμε διαμορφώσει το πρόγραμμά μας έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να μπορέσει να ασκήσει το εκλογικό του καθήκον είτε πριν είτε μετά την εξόρμηση (τουλάχιστον αυτοί που ψηφίζουν κοντά στην Καλαμάτα). 
Η εξόρμηση της Κυριακής αφορά το κοντινό μας Μπίλιοβο, ένα από τα ωραιότερα καλντερίμια στον ελληνικό χώρο και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία αυτού του είδους. Πρόκειται για ένα κομμάτι του ορεινού χώρου που λόγω της σπουδαιότητάς του και της γειτνίασής του με την Καλαμάτα (σε απόσταση μισής ώρας) ο Σύλλογός μας το έχει στο πρόγραμμα εξορμήσεων κάθε χρόνο. Επίσης έχουμε αναλάβει αρκετές δράσεις στο παρελθόν που σχετίζονται με αυτό όπως: Αποτροπή της τσιμεντόστρωσής του, καθαρισμό, αποτύπωση και συνεργασία με το ΥΠ.ΠΟ. για το χαρακτηρισμό του ως μνημείο κ.τ.λ.
Το Μπίλιοβο συνδέει τα χωριά Σωτηριάνικα με Αλτομυρά και σε μεγάλο του τμήμα περνάει μέσα από δάσος ενώ ταυτόχρονα σκαρφαλώνει στη βραχώδη πλαγιά του βουνού. Εμείς θα ξεκινήσουμε από τα Σωτηριάνικα με προορισμό τον ιδιαίτερο και απομονωμένο οικισμό Αλτομυρά. Μετά την απαραίτητη στάση και εξερεύνηση του χωριού θα επιστρέψουμε από διαφορετική διαδρομή που διέρχεται από τη Μονή του Αγ. Γεωργίου».
Η αναχώρηση θα γίνει στις 8.30 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου στο Ανατολικό Κέντρο (πίσω από την Τέντα).
Βαθμός δυσκολίας: 1
Ώρες πορείας: 4-5
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής: Στα γραφεία του Ορειβατικού (κάθε βράδυ μετά τις 9.00), τηλ. 27210 97733 και 6938 273894. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές το αργότερο μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής.