Τετάρτη, 14 Μαϊος 2014 00:00

«Δώστε μου την ψήφο σας να σας δώσω την καρδιά μου»

«Δώστε μου την ψήφο σας να σας δώσω την καρδιά μου»

ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ 
«Ήρθε η ώρα του πολιτικού σας τέλους κ. Νίκα», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Θόδωρος Μπρεδήμας, που το βράδυ έκανε την κεντρική του προεκλογική ομιλία στην πλατεία της πόλης…

ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ 
«Ήρθε η ώρα του πολιτικού σας τέλους κ. Νίκα», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Θόδωρος Μπρεδήμας, που το βράδυ έκανε την κεντρική του προεκλογική ομιλία στην πλατεία της πόλης…

Ο Θόδωρος Μπρεδήμας, επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας», άσκησε δριμεία κριτική στο δήμαρχο και συνυποψήφιό του, Παναγιώτη Νίκα, χωρίς όμως να αφήσει στο απυρόβλητο και τον έτερο συνυποψήφιό του, Μανώλη Μάκαρη. «Επ’ ουδενί δεν χαρίζουμε το Δήμο ούτε σε εκείνους που τον μετέβαλαν σε τσιφλίκι τους αλλά ούτε σε άλλους πολιτικούς σκηνίτες που ανακάλυψαν την πολιτική περνώντας από μια πόρτα σε άλλη εν μία νυκτί», είπε χαρακτηριστικά ο Θόδωρος Μπρεδήμας.
Ο υποψήφιος δήμαρχος μίλησε με πάθος, αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες που ανέλαβε η δημοτική του παράταξη ως μείζων μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσίασε προεκλογικές δεσμεύσεις, ιδίως για μείωση των δημοτικών τελών, ενώ ανάμεσα στον κόσμο που ήταν κάτω από την εξέδρα είδαμε τους πρώην δημάρχους Χρήστο Μαλαπάνη και Γιώργο Κουτσούλη, τον πρώην βουλευτή Γιάννη Γιαννακόπουλο, τον πρώην υποψήφιο βουλευτή Λεωνίδα Φιλιπόπουλο κ.ά
Ο Θόδωρος Μπρεδήμας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι η προεκλογική συγκέντρωση εκπέμπει το μήνυμα της νίκης και συνέχισε: «Η παράταξή μας είναι η συνέχεια των καλύτερων αυτοδιοικητικών παραδόσεων αυτού του τόπου! Άλλοι είναι αυτοί που σχίζουν τα ιμάτια τους, για να μας πείσουν ότι είναι ανεξάρτητοι και ακηδεμόνευτοι. Ποιοί; Αυτοί που διαγκωνίζονται στο ποιος θα πρωτοφωτογραφηθεί πλάι σ’ εκείνους που έχουν ρημάξει τον λαό μας. Ας μην τους χαλάσουμε το χατίρι λοιπόν. Αυτοί θα κάνουν πως είναι ανεξάρτητοι, κι εμείς θα κάνουμε ότι τους πιστεύουμε! Αν αυτό τους βοηθά να νοιώθουν καλύτερα, εμείς δεν έχουμε αντίρρηση».
Αναφερόμενος στη δημοτική αρχή ο Θόδωρος Μπρεδήμας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή δημοτική αρχή έρχεται από μιαν άλλη εποχή. Είναι κουρασμένη από την πολύχρονη ανακύκλωση της παρουσίας της στα δρώμενα του τόπου. Είναι εθισμένη στο κτίσιμο των πελατειακών σχέσεων και των προσωπικών πολιτικών διαδρομών. Είναι γαλουχημένη για το χάιδεμα αυτιών, για το χτύπημα στην πλάτη. Τρέμει στην ανάληψη του όποιου πολιτικού κόστους. Ισορροπεί στις βάρκες της ατολμίας και της αδράνειας. Και φυσικά δεν διανοείται να σπάσει αυγά. Έτσι τα πράγματα γίνονται χειρότερα από ότι θα περίμενε κανείς. Παράδειγμα; Θέμα σκουπιδιών, πλατείας, Φαρρών κ. λ. π Κύριε Νίκα οκτώ χρόνια είναι αρκετά. Η κλεψύδρα του χρόνου μετράει πλέον ανάποδα για εσάς».
Αναφερόμενος στο έργο του συνδυασμού του ο Θόδωρος Μπρεδήμας είπε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ και για να λογοδοτήσουμε. Στους χιλιάδες πολίτες που στις εκλογές του 2010 μας τίμησαν με την ψήφο τους. Με κάθε ειλικρίνεια απέναντί σας. Σταθήκαμε δίπλα σε κάθε δημότη μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Πρωτοστατήσαμε στην αύξηση των πόρων της κοινωνικής πολιτικής τους δήμου. Υπερασπιστήκαμε τους ξεχασμένους από τη Δημοτική Αρχή δημότες των κοινοτήτων. Για εμάς ο δήμος δεν άρχιζε από τον πεζόδρομο της Αριστομένους  και δεν τελείωνε στην οδό Φραντζή. Υπερασπιστήκαμε με σθένος τους πολίτες στο θέμα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Καλαμάτας, Βέργας, Μαντίνειας, Ασπροχώματος   στις άδικες αναδρομικές αυξήσεις των δημοτικών τελών στους τέως δήμους Άριος, Θουρίας και Αρφαρών. Αγωνιστήκαμε για το μεγάλο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αλλά και  να αποδοθεί ένας φόρος τιμής στους εκτελεσθέντες πατριώτες από τους Ναζί και ζητήσαμε την κατασκευή του μνημείου στο παλαιό στρατόπεδο Καλαμάτας. Δεν έγινε. Υποσχόμαστε όμως και πάλι μπροστά σας ότι αν χρειαστεί θα αναλάβει τη δαπάνη  η παράταξή μας. Το μνημείο είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι θα ανεγερθεί».
Οι προεκλογικές δεσμεύσεις που έδωσε ο Θόδωρος Μπρεδήμας είναι:
1) Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη σε νέους επαγγελματίες για τα 3 πρώτα χρόνια.
2) Μείωση των δημοτικών τελών κατά 30%.
3) Την ίδρυση στο δήμο Γραφείου εξεύρεσης εργασίας για τους ανέργους και
4) Δωρεάν παρκινγκ στους ηλικιωμένους με κοινωνικο- οικονομικά κριτήρια.
Θέλουμε έναν ΔΗΜΟ
    Που θα έχει ως πρώτη του φροντίδα τον συνάνθρωπο, αυτόν που υποφέρει από την
οικονομική κρίση.
    Που θα έχει περισσότερη δημοκρατία. Για αυτό παραιτούμαι από  το μισθό του δημάρχου, μειώνουμε τους αντιδημάρχους, τους ειδικούς συμβούλους. Εμπιστευόμαστε τους εργαζόμενους του δήμου Καλαμάτας, καθιερώνουμε την Ώρα του δημότη, τα τοπικά δημοψηφίσματα
Θέλουμε ένα δήμο, που δεν θα πνίγεται με την πρώτη νεροποντή και δεν θα χάνονται έτσι περιουσίες και ιδρώτας μιας ολόκληρης ζωής.
Που θα δώσει σημασία στην ανάπτυξη της γειτονιάς, των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του
Θέλουμε ένα Δήμο: Στον οποίο η νεολαία του θα έχει ελεύθερους χώρους να αθληθεί, που θα ενισχύσει με όσες δυνάμεις έχει την ιστορική «Μαύρη Θύελλα» να βρει και πάλι τη θέση που της ανήκει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Θέλουμε ένα δήμο, που δεν θα κινείται στο σκοτάδι. Γιατί στο σκοτάδι τα τρωκτικά των διαφόρων συμφερόντων κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους.
Μαχητικό και διεκδικητικό απέναντι στην όποια κεντρική εξουσία όταν και όποτε αυτή αντιστρατεύεται στα συμφέροντά του. Συμμετοχικό και συλλογικό κι όχι δημαρχοκεντρικό.
Με υπηρεσιακή δομή που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, όντας προσηλωμένη στην υλοποίηση του δημοτικού έργου. Όχι εξαναγκασμένη στην εξυπηρέτηση των πελατειακών υποχρεώσεων των «πολιτικών προϊσταμένων» της.
Με εργαζόμενους που θα έχουν τη στήριξη και την προστασία της δημοτικής αρχής, ώστε με τη σειρά τους να ανταποδίδουν τα μέγιστα με τη δουλειά και την προσφορά τους.
Με μέριμνα διεκδίκησης, διαφύλαξης και αξιοποίησης της περιουσίας του καλαματιανού λαού, προς όφελός του, όπως η περιουσία των κληροδοτημάτων του Δήμου.
Ρυθμιστή και καθοδηγητή της βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης του τόπου. Με προσανατολισμό στην τουριστική βιομηχανία και των δυνατοτήτων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της τοπικής οικονομίας.
Συνεργάτη της τοπικής επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της προώθησης δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
Συμπαραστάτη της πολιτιστικής δραστηριότητας. Δεν νοείται αν κινδυνεύει να κλείσει το ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Κυριακού. Ένα μουσείο που στεγάζει τα Ιερά σύμβολα του απελευθερωτικού μας αγώνα που ξεκίνησε από την Πόλη της Καλαμάτας    
Ένα Δήμο Αρωγό των ατόμων με ειδικές ανάγκες
Εγγυητή της ξεκάθαρης απαίτησης για κατοχύρωση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών και προστασίας της περιουσίας τους.
Υποστηρικτή, και αξιόπιστο συνεργάτη των εθελοντικών ομάδων».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Θόδωρος Μπρεδήμας σημείωσε: «Εμπρός όλοι μαζί, να Ανατρέψουμε:
Τον κατήφορο και τη φθίνουσα πορεία της πόλης, των δημοτικών κοινοτήτων  και των χωριών μας.
Τη λογική της άνισης μεταχείρισης των πολιτών και το διαχωρισμό τους σε πατρικίους και πληβείους, σε φίλους και εχθρούς, σε δικούς μας και σε ξένους. 
Τη λογική ότι οι δημότες πρέπει να πληρώνουν αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να απαιτούν.
Εμπρός όλοι μαζί, Να φρενάρουμε τις συνέπειες της βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης, που μαστίζει τον τόπο και τις οικογένειές μας. Σύνθημα μας να γίνει το «κανείς μόνος του στην κρίση»! Όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε!
Να κλείσουμε τους δρόμους της ξενιτιάς που παίρνουν τα καλύτερα μυαλά και τα πιο άξια χέρια του τόπου μας.
Να παλέψουμε για δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και δράσεις προστασίας των ανέργων, των αδύναμων και ευπαθών συμπολιτών μας.
Δώσαμε και δίνουμε  έναν όμορφο αγώνα! Με ήθος, ευπρέπεια και αξιοπρέπεια.
Χωρίς υπερβολές, χωρίς ακρότητες.
Οι πρακτικές του παρελθόντος, δεν χωράνε πουθενά.
Η εξαγορά συνειδήσεων και ψήφων, η συναλλαγή, δεν πρέπει να έχουν θέση σ’ αυτές τις εκλογές με λίγη άσφαλτο και τσιμέντο.
Όσο δύσκολο κι αν ήταν το ταξίδι, το απολαύσαμε.  Γιατί ήρθαμε σε επαφή με τον κόσμο.
Γιατί ο κόσμος είναι η δύναμή μας. Θέλουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε πριν τέσσερα χρόνια να τη δείξει και την Κυριακή με ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό. Καμία ψήφος να μην πάει  χαμένη.
Μπήκαμε με  ανοιχτά πανιά και ούριο άνεμο σε κάθε γειτονιά της πόλης, σε κάθε χωριό του Δήμου
Ανατρέπουμε το παλιό, χτίζουμε το καινούργιο».