Κυριακή, 18 Μαϊος 2014 00:00

Εκπαιδευτικοί απέτρεψαν σεμινάριο για την αξιολόγηση στο 24ο Δημοτικό

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

ΑΥΡΙΟ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Απετράπη σήμερα, χάρη στην κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο Διοικητήριο, σεμινάριο για τη λεγόμενη αξιολόγηση στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών καταγγέλλει τη στάση του προϊσταμένου…

ΑΥΡΙΟ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 
Απετράπη σήμερα, χάρη στην κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο Διοικητήριο, σεμινάριο για τη λεγόμενη αξιολόγηση στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών καταγγέλλει τη στάση του προϊσταμένου…

Αύριο, Πέμπτη, το πρωί, θα πραγματοποιηθεί νέα κινητοποίηση για να αποτραπεί και πάλι η σχετική διαδικασία.
«Μια παρωδία με σκηνοθέτη τον εντολοδόχο του Υπουργείου και το ακροατήριο κλειδωμένο στο Γραφείο Εκπαίδευσης, δεν μπορεί να θεωρηθεί επιμόρφωση για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών!», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, η οποία συνεχίζεται ως εξής: «Χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση των συναδέλφων, που συμμετείχαν στην πρωινή κινητοποίηση του Συλλόγου. Η ΕΝΟΤΗΤΑ μας ακύρωσε το σεμινάριο για την αξιολόγηση στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Κανείς δεν μπήκε μέσα, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του Δ/ντή Α/θμιας με αυταρχικό τρόπο και σηκωμένο το δάχτυλο.
Καταδικάζουμε συνολικά τη στάση του Δ/ντή Α/θμιας  Εκπ/σης κ. Ν. Κλάδη, που και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας την υπηρεσιακή του θέση, χωρίς να αναφέρει για ποιο λόγο ζήτησε τους Διευθυντές να προσέλθουν σε προσωπική συνάντηση στη Διεύθυνση.
Το Δ.Σ. και οι απεργοί συνάδελφοι προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας για αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις. Έκπληκτοι ήρθαν αντιμέτωποι με ένα απαράδεκτο κρυφτό συνομωσίας με την πόρτα κλειδωμένη και με το Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης να μας απαγορεύει την είσοδο και την παράσταση διαμαρτυρίας σε ένα κρεσέντο εξουσίας.
Καταγγέλλουμε την αυταρχική αυτή συμπεριφορά, τη λεκτική βία και την άσκηση εξουσίας προς τους υπάλληλους της Διεύθυνσης καθώς επίσης την απαγόρευση εισόδου σε μέλη του Δ.Σ και σε συναδέλφους.
Σκηνικά «δημοκρατίας» με κλειδωμένους-εξαπατημένους Διευθυντές σε μια ακριβοπληρωμένη παρωδία επιμόρφωσης είναι το νέο ήθος που επιχειρούν να επιβάλουν στην Εκπαίδευση υιοθετώντας καταδικασμένες μαύρες πρακτικές του χτες.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους/ισσες στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νομαρχία στις 8.30 π.μ. Γι αυτό το λόγο το Δ.Σ. του Συλλόγου κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας (8π.μ. έως 11π.μ)
Καλούμε τη ΔΟΕ να καταδικάσει αυτές τις αυταρχικές πρακτικές εκφοβισμού  της διοίκησης.
Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ».