Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 06:13

Το ντοκιμαντέρ του Γ. Αυγερόπουλου απόψε στην ΕΡΑ

Η Μαρία Τομαρά με τον Βαγγέλη Ποτέα Η Μαρία Τομαρά με τον Βαγγέλη Ποτέα

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΥΡΟ 
Γιορτή με τραγούδια στήθηκε το βράδυ στην ΕΡΑ Καλαμάτας για τον ένα χρόνο από το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ και το μαύρο στις τηλεοράσεις. Γιορτή, γιατί όταν η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ οι εργαζόμενοι την άνοιξαν στην κοινωνία… Απόψε στην ΕΡΑ Καλαμάτας θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου, …

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΥΡΟ 
Γιορτή με τραγούδια στήθηκε το βράδυ στην ΕΡΑ Καλαμάτας για τον ένα χρόνο από το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ και το μαύρο στις τηλεοράσεις. Γιορτή, γιατί όταν η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ οι εργαζόμενοι την άνοιξαν στην κοινωνία… Απόψε στην ΕΡΑ Καλαμάτας θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου, …

… «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας». Χθες, πρώτη βραδιά από το τετραήμερο των εκδηλώσεων για τον ένα χρόνο από το κλείσιμο της ΕΡΤ, στο προαύλειο της ΕΡΑ Καλαμάτας, στο Ανατολικό Κέντρο, ο κόσμος παρακολούθησε σε σύνδεση τη συγκέντρωση που έγινε στην Αθήνα, μπροστά από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Ακολούθως μίλησε ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ, Γρηγόρης Πουλόπουλος, που κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν ενωμένοι τον αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, γιατί κανείς δεν πρόκειται να γλιτώσει. Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο της ΕΡΤ αναφέρθηκε στο ρόλο των εργολάβων καναλαρχών, που είδαν να εξυπηρετούνται απόλυτα τα συμφέροντά τους από τις αποφάσεις και πράξεις της κυβέρνησης.
Ακολούθησαν τραγούδια από το μουσικό σχήμα «Αδέσποτοι», μετά χαιρέτησαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΑ Καλαμάτας, Μαρία Τομαρά και Βαγγέλης Ποτέας, που δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν θερμά τον κόσμο για την υποστήριξή του στον αγώνα τους αλλά και όσους έχουν βοηθήσει είτε με χρήματα είτε με διάφορα είδη για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων στην ΕΡΑ, που θα ολοκληρωθούν το Σάββατο το βράδυ.
Επίσης τραγούδησαν ο Β. Δούβαλης, ο Κ. Γκουζούμης, ο Μ. Σαρέλας, ο Δ. Αθανασόπουλος.
Στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Καλαμάτας λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας από τον αγώνα των εργαζομένων αυτόν τον ένα χρόνο, ενώ ακόμη όσοι θέλουν να στηρίξουν τον αγώνα αυτό μπορούν να αγοράσουν σε συμβολική τιμή κονκάρδες, μπλουζάκια της ΕΡΤ OPEN ή ακόμα και κουπόνια.

ΑΠΟΨΕ
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΕΡΑ Καλαμάτας, απόψεις «στις 8:30 το βράδυ θα γίνει η προβολή του ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας». Πρόκειται για μια ταινία που ξεκινά με το «μαύρο» που η συγκυβέρνηση έριξε στην ΕΡΤ, στις 11 Ιουνίου του περασμένου χρόνου, και συνεχίζει με τους αγώνες, τις μεγάλες κινητοποιήσεις και τις άλλες δράσεις των εργαζομένων, που ακολούθησαν.
Την Παρασκευή στις 8:30 το βράδυ θα ξεκινήσει η συζήτηση για την ΕΡΤ, την ΕΡΑ Καλαμάτας, την ΕRT OPEN και την προσφορά τους με προσκεκλημένους εκπροσώπους των τοπικών αυτοδιοικητικών, συνδικαλιστικών, πολιτιστικών, κοινωνικών και άλλων φορέων. Θα ακολουθήσει συναυλία με τοπικό συγκρότημα.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο. Στις 8:30 το βράδυ θα ξεκινήσει συζήτηση για το «μαύρο» στην ΕΡΤ, τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, τις αντισυνταγματικές εκτροπές, τη Δημοκρατία κ.λπ. Προσκεκλημένοι – ομιλητές ειδικοί στον τομέα των ΜΜΕ, συνάδελφοι δημοσιογράφοι της ΕRΤ OPEN, εφημερίδων και άλλων μέσων ενημέρωσης.
Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο χώρο που βρίσκεται η ΕΡΑ Καλαμάτας στο Ανατολικό Κέντρο και θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΑ Καλαμάτας και διαδικτυακά από την ΕRT OPEN.
Στο χώρο θα λειτουργεί όλες τις ημέρες έκθεση φωτογραφίας από τους αγώνες των εργαζομένων στη διάρκεια του χρόνου που πέρασε από το κλείσιμο της ΕΡΤ».