Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 01:21

Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών ζητάει το Συνδικάτο Υπαλλήλων

Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών ζητάει το Συνδικάτο Υπαλλήλων

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ 
Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά των εργαζόμενων οικογενειών στους παιδικούς σταθμούς, να καταργηθούν τα τροφεία, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, ζητάει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα...

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ 
Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά των εργαζόμενων οικογενειών στους παιδικούς σταθμούς, να καταργηθούν τα τροφεία, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, ζητάει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα…

Το Συνδικάτο σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι οι ελλείψεις στους παιδικούς σταθμούς είναι σοβαρότατες και πως αυτό αποτελεί συνειδητή επιλογή του πολιτικού συστήματος, που επιδιώκει την εμπορευματοποίηση των πάντων και την κατάργηση των όποιων κοινωνικών παροχών έχουν απομείνει.
Ειδικότερα το Συνδικάτο σημειώνει: «Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι, για άλλη μια φορά δεκάδες οικογένειες, εργαζόμενοι, άνεργοι, στον νομό μας βρισκόμαστε  καταμεσής του καλοκαιριού αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα του τι θα γίνει με τα παιδιά μας  την επόμενη σχολική χρονιά.
Για άλλη μια χρονιά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις σοβαρότατες ελλείψεις που υπάρχουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς , όπου το ήδη ελλιπές προσωπικό μειώνεται, οι ήδη λιγοστές κτιριακές εγκαταστάσεις μειώνονται, τα ήδη κουτσουρεμένα κονδύλια μειώνονται, με συνέπεια να μείνουν για άλλη μια χρονιά χιλιάδες παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών με ό,τι αυτό σημαίνει για την οικογένεια. Kαλούμαστε  οι γονείς να βάλουμε  το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν ανάγκες των σταθμών καθότι ο προϋπολογισμός δεν αρκεί σε πολλές περιπτώσεις ούτε για τα βασικά, όπως την επαρκή σίτιση των παιδιών, το πετρέλαιο θέρμανσης, την αγορά χαλιών, μοκετών, κλπ., ανεξάρτητα από τα τροφεία που πληρώνονται.
Ταυτόχρονα, ακόμη και αυτή η ανάσα που δίνεται για κάλυψη θέσεων μέσω του ΕΣΠΑ, δεν επαρκεί. Και εδώ οι θέσεις είναι λίγες και σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να δίνουν οι γονείς μηνιαίως ένα ποσό στους παιδικούς σταθμούς.
Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι, δεν μπορούμε  και δεν πρεπει να βλέπουμε το ζήτημα αυτό ανεξάρτητα από τις γενικότερες εξελίξεις. Εντάσσεται καθαρά στη στρατηγική μείωσης των κοινωνικών παροχών προς τους εργαζόμενους, στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση κοινωνικών δομών κι υπηρεσιών.
Τη στιγμή που οι μισθοί και τα μεροκάματα μας ολοένα και μειώνονται, που η απλήρωτη δουλειά τείνει να γίνει καθεστώς, που η ανεργία και η ανασφάλεια ολοένα και μεγαλώνουν, που πολλαπλασιάζονται τα νοικοκυριά που δεν έχουν ρεύμα, νερό, ακόμη και ένα κομμάτι ψωμί να βάλουν στο τραπέζι τους, αντιμετωπίζεται η προσχολική αγωγή των παιδιών των παιδιών μας  ως "πολυτέλεια" για λίγους και τυχερούς.
Είναι χρέος όλης της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων να παλέψουν μέσα από το σωματείο  τους  μέσα από της λαϊκές επιτροπές για δημόσιους, δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά των εργαζομένων, των ανέργων, των μεταναστών.
Να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κονδύλια, ώστε κανένα παιδί για το οποίο έχει γίνει αίτηση σε βρεφονηπιακό σταθμό να μη μείνει απ’ έξω.
Διεκδικουμε

·                   Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών - Να γίνονται δεκτές όλες οι αιτήσεις.

·                   Σύγχρονοι, ασφαλείς, δημόσιοι και δωρεάν βρεφονηπιακοί σταθμοί.

·                   Κατάργηση των τροφείων. Κρατική χρηματοδότηση για τη διεύρυνση του δικτύου των παιδικών σταθμών με αξιοποίηση και διαμόρφωση κατάλληλων κτιρίων ιδιοκτησίας των Δήμων ή άλλων κρατικών οργανισμών που είναι αναξιοποίητα ώστε να καλυφθούν όλες οι λαϊκές ανάγκες.

·                   Καμιά απόλυση προσωπικού. Προσλήψεις μόνιμου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη δικαιώματα.

 

·                   Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις».