Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 17:48

Διαδήλωση την Πέμπτη για τη Γάζα από Αντιφασιστική και ΕΡΑ Καλαμάτας

Διαδήλωση την Πέμπτη για τη Γάζα από Αντιφασιστική και ΕΡΑ Καλαμάτας

ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
Διαδήλωση συμπαράστασης στους Παλαιστινίους της Γάζας και καταδίκης της επίθεσης που συνεχίζεται από το Ισραήλ με τις ευλογίες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνουν για την Πέμπτη, στις οκτώ το βράδυ, η Αντιφασιστική Κίνηση και η ΕΡΑ Καλαμάτας. Σε συμμετοχή καλούν επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ…

ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
Διαδήλωση συμπαράστασης στους Παλαιστινίους της Γάζας και καταδίκης της επίθεσης που συνεχίζεται από το Ισραήλ με τις ευλογίες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνουν για την Πέμπτη, στις οκτώ το βράδυ, η Αντιφασιστική Κίνηση και η ΕΡΑ Καλαμάτας. Σε συμμετοχή καλούν επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ…

Η διαδήλωση θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία με προορισμό το λιμάνι της Καλαμάτας.
Όπως σημειώνουν η Αντιφασιστική Κίνηση και η ΕΡΑ Καλαμάτας, «το κράτος του Ισραήλ εξακολουθεί τη σφαγή των Παλαιστινίων της Γάζας, οδηγώντας στον τάφο εκατοντάδες παιδιά και καταστρέφοντας ακόμα και νοσοκομεία υπό το πρόσχημα της αυτοάμυνας. Με τη στήριξη και τη συνενοχή των ΗΠΑ, της ΕΕ και των διεφθαρμένων αραβικών καθεστώτων οι σιωνιστές του Ισραήλ αποθρασύνονται και επιδιώκουν να τσακίσουν την ηρωική παλαιστινιακή αντίσταση που αγωνίζεται για το δικαίωμα στη ζωή και την ανεξαρτησία.
Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια γενοκτονία, γεγονός που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακόμα και στο εσωτερικό του Ισραήλ φουντώνει το αντιπολεμικό κίνημα από τους πολίτες που παραμένουν άνθρωποι και γνωρίζουν καλά ότι οι λαοί, ανεξάρτητα από θρησκεία και εθνικότητα, μπορούν να ζήσουν ειρηνικά στην βάση του αλληλοσεβασμού. Έφεδροι στρατιώτες αρνούνται να πολεμήσουν και ογκώδεις διαδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Ισραήλ. 
Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει αυτή τη βαρβαρότητα, με οικονομικές και αμυντικές δοσοληψίες που επισφραγίζουν μια άθλια συμμαχία συνενοχής.
Μπροστά σε αυτό το έγκλημα, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στον σκληρά δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό αλλά και στο αντιπολεμικό κίνημα που δημιουργείται στο Ισραήλ, ενώνοντας τις φωνές μας με τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης σε ολόκληρο τον κόσμο
ΣΥΡΙΖΑ
Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, που «καλεί τα μέλη του, όλους τους ενεργούς πολίτες να συμμετέχουν στην συγκέντρωση-πορεία διαμαρτυρίας που οργανώνουν η Αντιφασιστική Κίνηση και η ΕΡΑ Καλαμάτας, την Πέμπτη 31/7/2014 στις 8μμ στην Κεντρική πλατεία Καλαμάτας, ενάντια στο έγκλημα που διαπράττεται για πάνω από είκοσι μέρες τώρα από την κυβέρνηση του Ισραήλ με τις ευλογίες των ΗΠΑ και ΕΕ ενάντια στο παλαιστινιακό λαό».
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δήλωσε τη συμμετοχή της στη διαδήλωση και κάλεσε να συμμετέχει και κάθε πολίτης που τάσσεται κατά του δίκαιου του ισχυρού. Γράφει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο κάλεσμά της: «Με τη χερσαία επίθεση που εξαπέλυσε το κράτος - τρομοκράτης Ισραήλ στη Γάζα, τους συνεχείς βομβαρδισμούς αμάχων και υποδομών, ξεδιπλώνεται ένα σχέδιο εξόντωσης του παλαιστινιακού λαού με διαστάσεις γενοκτονίας. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει σταθερά την ισραηλινή βαρβαρότητα σε βάρος των Παλαιστινίων.
Συγκλονισμένη η ανθρωπότητα παρακολουθεί τη νέα πολεμική εκστρατεία σε βάρος ενός λαού χτυπημένου από ένα ρατσιστικό καθεστώς διακρίσεων τύπου απαρτχάιντ και μια διαρκή και σκληρή καταστολή. Το διεθνές κύμα αλληλεγγύης και η απαίτηση να σταματήσει άμεσα η δολοφονική εκστρατεία σε βάρος των Παλαιστινίων είναι αναγκαίο να δυναμώσει και να γίνει υπόθεση κάθε ανθρώπου, κάθε οργάνωσης και κινήματος.
Αυτό που αποθρασύνει το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ είναι η στήριξη και συνενοχή των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ και ΕΕ, αλλά και των διεφθαρμένων αραβικών καθεστώτων, όπως αυτό των δικτατόρων της Αιγύπτου και των βασιλιάδων της Σ. Αραβίας που φοβούνται όσο τίποτα άλλο την αγωνιστικότητα, το ελεύθερο και εξεγερτικό πνεύμα των Παλαιστινίων.
Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει με προκλητικό τρόπο αυτή τη βαρβαρότητα δείχνοντας ότι η συμμαχία της άρχουσας τάξης με την ευρωπαϊκή είναι ενάντια σε κάθε λαό και τα δικαιώματά του.  Δεν είναι τυχαία η στήριξη που δίνουν στο Ισραήλ οι δήμιοι του λαού στην Ελλάδα, ακόμα και οι δεδηλωμένοι ακροδεξιοί αντισημίτες και αρνητές του Ολοκαυτώματος.
Ο άνισος αγώνας των Παλαιστινίων για το δικαίωμά τους στη ζωή και την ανεξαρτησία είναι αγώνας που πρέπει στηριχτεί από τον καθένα που ασφυκτιά από τη βαρβαρότητα του δίκιου του ισχυρότερου, από τον σκοτεινό κόσμο του κεφαλαίου όπου το κέρδος και η μοιρασιά σφαιρών επιρροής έχουν μεγαλύτερη αξία από τους ανθρώπους.
·                     Στηρίζουμε τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ζωή, ελευθερία, ανεξαρτησία.
·                     Να σταματήσει άμεσα ο αποκλεισμός της Γάζας
·                     Να τερματιστεί η ισραηλινή επίθεση.
·                     Να διακοπούν άμεσα οι διπλωματικές και στρατιωτικές σχέσεις με το τρομο-κράτος του Ισραήλ
·                     Να σταματήσει το έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Να τιμωρηθούν οι εγκληματίες πολέμου πολιτικοί και στρατιωτικοί του Ισραήλ
·                     Λευτεριά στην Παλαιστίνη».