Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014 16:44

Καμία σφαγή αθώου δεν δικαιολογείται στο όνομα μιας υποτιθέμενης «άμυνας»

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ 
Επανέρχεται ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών της Μεσσηνίας και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, στην υπόθεση της σφαγής αμάχων από το Ισραήλ στη Γάζα της Παλαιστίνης…

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ 
Επανέρχεται ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών της Μεσσηνίας και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, στην υπόθεση της σφαγής αμάχων από το Ισραήλ στη Γάζα της Παλαιστίνης…

Με αφορμή την αποψινή διαδήλωση που έχουν οργανώσει η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας και η ΕΡΑ Καλαμάτας, ο Μανώλης Μάκαρης εξέδωσε την ακόλουθη γραπτή δήλωση: «Eδώ και 23 μέρες, το Ισραήλ σφυροκοπάει ανελέητα τη Λωρίδα της Γάζας με τόνους βομβών, οι οποίες στοχεύουν αμάχους, οικογένειες, νοσοκομεία, σχολεία, προσφυγικούς καταυλισμούς. 
Μόλις χθες 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σε προσφυγικό καταυλισμό από δύο οβίδες ισραηλινών τανκς που έπληξαν δύο αίθουσες διδασκαλίας σε σχολείο του ΟΗΕ, όπου είχαν καταφύγει κάτοικοι διωγμένοι από τα σπίτια τους.
Ο τραγικός απολογισμός των αθώων θυμάτων(1.280 νεκροί και 7.170 τραυματίες Παλαιστίνιοι μέχρι τώρα) δεν μας επιτρέπει πλέον να παραμένουμε απαθείς θεατές της πιο φρικτής δολοφονίας.
Η πιο συγκλονιστική πληροφορία, που εντείνει την ανησυχία διεθνώς, προέρχεται από Ιατρικές αναφορές που  κάνουν λόγο για χρήση διεθνώς απαγορευμένων όπλων (βόμβες λευκού φωσφόρου),τα οποία το Ισραήλ έχει ξαναχρησιμοποιήσει σε προηγούμενες επιθέσεις του στη Γάζα.
Με την ιδιότητα του γιατρού και προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών της Μεσσηνίας, σας πληροφορώ ότι  από την πρώτη στιγμή ανταποκριθήκαμε στην ανοικτή επιστολή-πρόσκληση των συναδέλφων μας από τη Γάζα και τη συνυπογράψαμε για να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από την πιο  σύγχρονη και εξελιγμένη στρατιωτική μηχανή στο κόσμο.
Είμαστε γιατροί  που αφιερώνουμε ολόκληρη τη ζωή μας στη φροντίδα και προστασία της ανθρώπινης ζωής και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να την αφήνουμε ανυπεράσπιστη. Από τη πρώτη στιγμή καταδικάσαμε αυτό που παρακολουθούμε να συμβαίνει και ζητήσαμε από όλους, συναδέλφους μας και μη, να το καταδικάσουν και αυτοί.
Ως επικεφαλής της παράταξης «Ανοικτός Δήμος-Ενεργοί πολίτες» δηλώνω πως ενώνουμε απόψε τη φωνή μας μαζί σας και απαιτούμε να μπει εδώ και τώρα ένα όριο στην εγκληματική δράση των Ισραηλινών δυνάμεων εναντίον του άμαχου Παλαιστινιακού λαού.
Πιστεύουμε πως έφτασε η στιγμή για την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών στη πράξη, μέσω της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του Ο.Η.Ε., καθώς και μέσω της επιβολής κυρώσεων στο Ισραήλ για τις απάνθρωπες εγκληματικές του πράξεις. Καμία σφαγή αθώου ανθρώπου, σε κανένα μέρος της γης, δεν δικαιολογείται στο όνομα μιας υποτιθέμενης «άμυνας».