Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2014 18:33

Περισσότερα νήπια γράφτηκαν φέτος στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου

Περισσότερα νήπια γράφτηκαν φέτος στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Πιο πολλά νήπια γράφτηκαν φέτος στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καλαμάτας, ανακοίνωσε το μεσημέρι ο Γιάννης Αδαμόπουλος. Ακολουθούν οι δηλώσεις του και σε συνημμένο αρχείο η κατάσταση με τα παιδιά που έγραψε κάθε Παιδικός Σταθμός του Δήμου…

Ο Γιάννης Αδαμόπουλος σημείωσε ότι συνολικά γράφτηκαν 361 παιδιά ενώ πέρσι είχαν γραφτεί 334. Αυτό κατέστη δυνατό, όπως τόνισε, χάρη στη συνεργασία που επέδειξε το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών και σε μετατάξεις προσωπικού που έγιναν.

Επίσης ο πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού σημείωσε ότι πληρώθηκαν κατά 100% οι θέσεις που πληρώνονται από το ΕΣΠΑ. Ειδικότερα, φέτος καλύφθηκαν με δαπάνες του ΕΣΠΑ 213 θέσεις όταν πέρσι είχαν καλυφθεί 150.
Ο Γιάννης Αδαμόπουλος τόνισε ότι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καλαμάτας κατέστη δυνατό να γράψουν φέτος περισσότερα παιδιά χάρη στην πολύ καλή διοικητική δουλειά που όπως υποστήριξε γίνεται στον Φορέα όπου είναι επικεφαλής.
Από την άλλη εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός ότι δεν έγιναν εγγραφές παιδιών άνεργων μητέρων, τόνισε όμως ότι αυτό επιβάλλεται από τη νομοθεσία, η οποία δεν γίνεται να μην τηρηθεί.
Επίσης σημείωσε ότι με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου γράφτηκαν παιδιά οικογενειών όπου άνεργοι είναι και ο πατέρας και η μητέρα. Οι συγκεκριμένες οικογένειες δεν θα πληρώσουν, τόνισε ο Γιάννης Αδαμόπουλος, τροφεία, το ύψος των οποίων ανέρχεται στα 50 ευρώ το μήνα.
Σε ό,τι αφορά την κατάσταση των παιδικών σταθμών, ο Γιάννης Αδαμόπουλος είπε ότι είναι αρκετά καλή και πως υπάρχει προγραμματισμός για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, ενώ στον προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί ποσά και για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού.
Στ.Μ.