Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014 19:51

Αναστάτωση γονέων που μιλούν για δίωξη παιδαγωγού σε Παιδικό Σταθμό

ΖΗΤΟΥΝ ΑΚΡΟΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ γονέων του 2ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Καλαμάτας, μετά την απομάκρυνση της διευθύντριας και της δεύτερης παιδαγωγού. Οι γονείς μιλούν για δίωξη από τη διοίκηση του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας…

ΖΗΤΟΥΝ ΑΚΡΟΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ γονέων του 2ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Καλαμάτας, μετά την απομάκρυνση της διευθύντριας και της δεύτερης παιδαγωγού. Οι γονείς μιλούν για δίωξη από τη διοίκηση του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας…

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση των γονέων του 2ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, όπου αποφασίστηκε η συγκέντρωση υπογραφών για να πάψει η δίωξη της διευθύντριας και να επιστρέψει στο σταθμό μαζί με τη δεύτερη παιδαγωγό.
Επίσης αποφασίστηκε γονείς και μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Καλαμάτας να επισκεφθούν την Τρίτη το πρωί το Δημαρχείο και να ζητήσουν συνάντηση με το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να τον ενημερώσουν για την κατάσταση και να του ζητήσουν την επιστροφή της διευθύντριας και της παιδαγωγού.
Σημειώνεται ότι η διευθύντρια είναι η πρόεδρος των παιδαγωγών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, Κωνσταντίνα Ανδριανού. Επίσης, κατά τη συζήτηση που έγινε στην έκτακτη γενική συνέλευση των γονέων, ορισμένοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη συμπεριφορά του προέδρου του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, Γιάννη Αδαμόπουλου, η οποία τόνισαν ότι είναι προκλητική και ειρωνική.
Σε ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης και του Συλλόγου Γονέων, το οποίο φέρει τις υπογραφές γονέων, σημειώνονται τα εξής: «Εμείς οι γονείς, όπου τα παιδιά μας φιλοξενούνται στο 2ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Καλαμάτας, με αυτό το κείμενό μας θα θέλαμε να επισημάνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στη μετακίνηση και τη δίωξη του παιδαγωγικού προσωπικού του σχολείου μας, από τη διοίκηση του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας (κ. Αδαμόπουλο Ιωάννη).
Θα θέλαμε να τονίσουμε:
1 Η διοίκηση του ευαίσθητου χώρου της προσχολικής αγωγής θα πρέπει να γίνεται με διάλογο και σεβασμό στη διαφορετική άποψη, πάντα με γνώμονα το καλό των παιδιών μας και όχι με αυταρχισμό και αντιπαιδαγωγικά κριτήρια. Η συνεχής αλλαγή του παιδαγωγικού προσωπικού των σχολείων μόνο σύγχυση και δυσκολία στην προσαρμογή μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά μας.
2 Η έλλειψη του μόνιμου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού από τους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας, εξοντώνει το προσωπικό σωματικά και ψυχικά και μετατρέπει τους παιδικούς σταθμούς σε χώρους φύλαξης αντί για μάθησης και το κυριότερο θέτει σε υψηλό κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας. Το σύνολο του προσωπικού καθημερινά κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες κάτω από αντίξοες συνθήκες προκειμένου να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.
Απαιτούμε την άμεση επιστροφή των παιδαγωγών του σχολείου μας στη θέση τους και τον τερματισμό της δίωξής τους».
Σημειώνεται ότι σε βάρος της διευθύντριας που μετακινήθηκε διενεργείται ένορκη διοικητική εξέταση, επειδή παιδί αντιμετώπισε πρόβλημα με αλλεργία όταν έφαγε κάποιο σοκολατάκι. Γονείς ανέφεραν ότι η εξέταση σε βάρος της διευθύντριας πρέπει να σταματήσει, διότι δεν ήθελε να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα στο παιδί.
Στ.Μ.