Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014 10:39

Μαθήματα πρώτων βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό Καλαμάτας

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ 
«Γίνε ήρωας. Σώσε μια ζωή» είναι το μήνυμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, που γιορτάζεται στις 13 Σεπτέμβρη...

 

 

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ 
«Γίνε ήρωας. Σώσε μια ζωή» είναι το μήνυμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, που γιορτάζεται στις 13 Σεπτέμβρη... 

«Η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, καθιερώθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου και γιορτάζεται κάθε δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. Φέτος γιορτάζεται στις 13 Σεπτεμβρίου και έχει το μήνυμα "Γίνε Ήρωας. Σώσε μια ζωή". 
Στόχος του φετινού εορτασμού είναι να τονιστεί η ανάγκη για "ήρωες πρώτων βοηθειών" οι οποίοι είναι προετοιμασμένοι να σώζουν ζωές σε καθημερινά έκτακτα περιστατικά και σε καταστροφές» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του παραρτήματος Καλαμάτας του Ε.Ε.Σ.  
«Ούτε η μαγική κάπα, ούτε οι υπερφυσικές δυνάμεις χρειάζονται για να γίνει κάποιος ήρωας. Το μόνο που απαιτείται είναι να εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες για να αποκτήσει τις δεξιότητες εκείνες που τον κάνουν ικανό να σώσει μια ζωή. Το μπλοκάρισμα του αεραγωγού από τη γλώσσα σε αναίσθητο θύμα, δίνει μόνο 4 λεπτά περιθώριο για να παρέμβει κάποιος, πριν αποβεί μοιραίο. Ο Τομέας Νοσηλευτικής του ΕΕΣ, με αφορμή τον εορτασμό της ΠΗΠΒ, καλεί τον καθένα να παρακολουθήσει κάποιο από τα εκπαιδευτικά προγράμματα πρώτων βοηθειών, όχι απλά για να εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες, αλλά για να γίνει ένας καθημερινός ήρωας που θα μπορεί να σώζει ανθρώπινες ζωές σε κάθε περίσταση.
Όλοι είμαστε ευάλωτοι σε κινδύνους, όμως όλοι έχουμε τη δυνατότητα να εκπαιδευτούμε και να δώσουμε πρώτες βοήθειες. Γίνε και εσύ ένας από τα 14 εκατομμύρια άτομα που εκπαιδεύονται στις πρώτες βοήθειες κάθε χρόνο, παγκοσμίως, από τον Ερυθρό Σταυρό. Εκπαιδεύσου για να γίνεις ήρωας…».
Πληροφορίες για μαθήματα Πρώτων Βοηθειών:
Ε.Ε.Σ. Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας, Κεφάλα 5
Τηλ. 27210 87737, 27210 88313 
E-mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.