Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014 13:08

«Μετά τις Ευρωεκλογές τι;»

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Εκδηλώσεις που αφορούν την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη στην Καλαμάτα και θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο, με πρωτοβουλία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και του Europe Direct Καλαμάτας…

 

 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Εκδηλώσεις που αφορούν την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη στην Καλαμάτα και θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο, με πρωτοβουλία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και του Europe Direct Καλαμάτας…

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, έχουν ως εξής:

Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 19.00 - 20.30
Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Μετά τις Ευρωεκλογές τι; Πολιτικές και νομοθετικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή», στο ξενοδοχείο REX (Αριστομένους 26), με ομιλητές τον Λεωνίδα Αντωνακόπουλο, επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και τον Άρη Περουλάκη, αναπληρωτή επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 19.00 - 22.00
Εγκαίνια των εκδηλώσεων «Νεολαία σε Κίνηση», στην κεντρική προκυμαία. Η «Νεολαία σε Κίνηση» είναι μια πρωτοβουλία της Ε.Ε., που σκοπεύει στην αύξηση της απασχολησιμότητας και της κινητικότητας στην Ευρώπη, με την παροχή ευκαιριών μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης, που συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. Ζωντανές παραστάσεις χορού με μαζορέτες και milonga θα πλαισιώσουν την εκδήλωση.

Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 11.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00
«Νεολαία σε Κίνηση», στην κεντρική προκυμαία. Ενημέρωση σχετικά με ευκαιρίες απασχόλησης και κατάρτισης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ροκ συναυλία και θεατρικό έργο μπροστά από το χώρο των εκδηλώσεων.

Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 17.00 - 21.00
Σεμινάριο για τον Τύπο και τα ΜΜΕ της Πελοποννήσου στο Πνευματικό Κέντρο με θέμα «Νέοι και Εργασία: νομοθετικές και πολιτικές προτεραιότητες της Ε.Ε. για την απασχόληση». Το σεμινάριο, διοργανώνεται από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με την υποστήριξη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) και του Δήμου Καλαμάτας. 

Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 12.00 - 20.00
«Νεολαία σε Κίνηση», στην κεντρική προκυμαία (3η ημέρα). Ενημέρωση σχετικά με προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης που συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. Ζωντανές παραστάσεις χορού Hip Hop ShowSalsa Footwork.