Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 15:09

Π. Νίκας: «Μισθοδοτούμενος συκοφάντης» ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ.

Π. Νίκας: «Μισθοδοτούμενος συκοφάντης» ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ.

ΑΓΡΙΕΨΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ 
«Ή θα είναι πρόεδρος της ΝΟΔΕ (Ν.Δ.) ή θα είναι στη μισθοδοσία του περιφερειάρχη. Να διαλέξει ένα από τα δύο. Μισθοδοτούμενους συκοφάντες εγώ δεν πρόκειται να ανεχθώ στην τρίτη θητεία μου, δεν το ανέχθηκα ποτέ», είπε νωρίτερα για τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας…

ΑΓΡΙΕΨΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ 
«Ή θα είναι πρόεδρος της ΝΟΔΕ (Ν.Δ.) ή θα είναι στη μισθοδοσία του περιφερειάρχη. Να διαλέξει ένα από τα δύο. Μισθοδοτούμενους συκοφάντες εγώ δεν πρόκειται να ανεχθώ στην τρίτη θητεία μου, δεν το ανέχθηκα ποτέ», είπε νωρίτερα για τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας…

Αγρίεψε για τα καλά ο πόλεμος μεταξύ του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα και της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου. Σήμερα τα πυρά ήταν σφοδρά κατά του αντιπεριφερειάρχη, Περικλή Μαντά, ενώ για τον ίδιο τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, ο Παναγιώτης Νίκας επέμεινε ότι δεν έχει προσωπικό πρόβλημα μαζί του αλλά πολιτικό.
Την αφορμή για να εκδηλωθεί ανοιχτά ο πόλεμος έδωσε η υπόθεση των τσιγγάνων της Αγίας Τριάδας, τους οποίους ο Παναγιώτης Νίκας θέλει να στείλει στη λεγόμενη κατασκήνωση της Μπιρμπίτας αλλά η περιφέρεια, που είναι η ιδιοκτήτρια του χώρου, λέει ότι στην κατασκήνωση αυτή οι συνθήκες είναι ακατάλληλες για τη διαβίωση ανθρώπων και ζητάει από το Δήμο να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα βελτίωσής της.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας προχωρεί ωστόσο μονομερώς και σήμερα ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη θα συνέλθει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασίσει την ημερομηνία κατεδάφισης του τσιγγάνικου καταυλισμού της Αγίας Τριάδας, η οποία όμως ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα είναι η 17η Οκτώβρη. Ο Παναγιώτης Νίκας είπε ότι όσοι τσιγγάνοι επιθυμούν μπορούν να μεταφερθούν στη Μπιρμπίτα, η οποία είπε ότι είναι αδειοδοτημένη και πως μένουν σε αυτή τσιγγάνοι χρόνια τώρα.
Για τον Περικλή Μαντά ο Παναγιώτης Νίκας είπε: «Από τον αγαπητό πρόεδρο της Νομαρχιακής, τον κ. Μαντά, υπέστην μια αναίτια και μια αναιτιολόγητη επίθεση, η οποία εμπεριείχε και ψέματα και συκοφαντίες. Λέγοντας ότι εγώ έχω κάποιο προσωπικό πρόβλημα με τον περιφερειάρχη, λες και αγνοούσε όλα αυτά τα πολιτικά προβλήματα που υπάρχουν, για κανένα από τα οποία δεν έχει πάρει θέση. Για κανένα. Λοιπόν, του είπα και θα το λέω συνέχεια, μην νομίζετε ότι θα σταματήσω εδώ, πρέπει να διαλέξει κοστούμι. Ή θα είναι πρόεδρος της ΝΟΔΕ ή θα είναι στη μισθοδοσία του περιφερειάρχη. Να διαλέξει ένα από τα δύο. Μισθοδοτούμενους συκοφάντες εγώ δεν πρόκειται να ανεχθώ στην τρίτη θητεία μου, δεν το ανέχθηκα ποτέ».
Για τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, ο δήμαρχος Καλαμάτας σημείωσε: «Δεν έχω κανένα προσωπικό πρόβλημα με τον περιφερειάρχη, τον κ. Τατούλη.  Ειλικρινά δεν έχω κανένα προσωπικό ζήτημα. Δεν μπαίνει κανένα προσωπικό θέμα. Εγώ δεν λειτουργώ με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με τα προσωπικά ζητήματα, ενεργώ μόνο πολιτικά.
Με τον περιφερειάρχη έχω πολιτικές διαφωνίες που όσο είμαι δήμαρχος θα τις διακηρύσσω. Με ενδιαφέρει το συμφέρον του λαού τον οποίο εκπροσωπώ, τίποτε άλλο. Και σας ερωτώ, ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Πελοποννήσου, δεν πρέπει να μιλήσει για τα σκουπίδια; Δεν πρέπει να ζητήσει πληροφόρηση, αν μη τι άλλο, πόσο θα κοστίσουν, ποια είναι η εγγυημένη ποσότητα που πρέπει να μεταφέρει ο κάθε Δήμος; Δεν πρέπει να το ρωτήσω αυτό; Όταν το ρωτώ αυτό είναι θέμα προσωπικό; Γιατί δεν το ρωτώ με ευγένεια; Έχω ξεφύγει ποτέ, έχω πει μια κουβέντα παραπάνω; Ο δήμαρχος Καλαμάτας δεν πρέπει να μιλήσει για την κατανομή του ΕΣΠΑ; Και όχι μόνο ο δήμαρχος, ποιος θα μιλήσει για την Καλαμάτα όταν απεντάσσονται τρία έργα, από τα οποία τα δύο είχαν υπογραφή του περιφερειάρχη να γίνει διαγωνισμός και έγινε, βρήκαμε εργολάβους. Τα έργα αυτά τα ενέταξε η ελληνική κυβέρνηση σε ΣΑΕ και στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Δηλαδή η κυβέρνηση έβαλε τα χρήματα για να γίνουν αυτά τα έργα και ο περιφερειάρχης τα έκοψε. Να μην μιλήσομε, να σκύψομε το κεφάλι; Για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ο δήμαρχος Καλαμάτας δεν θα μιλήσει; Ποιος θα εκφράσει τα συμφέροντα εδώ των ανθρώπων και της περιοχής μας όταν σε αυτό το αεροδρόμιο δεν έχουν κατορθώσει να κάνουν ούτε καν τον κόμβο, στον εθνικό δρόμο, όπου καθημερινά κινδυνεύει ο κόσμος…».
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο θέμα της κατανομής του ΕΣΠΑ από τους περιφερειάρχες, τονίζοντας ότι «όλοι οι δήμαρχοι που τιμούν το αξίωμά τους και δεν θεωρούν ότι πρέπει να σκύβουν τη μέση τους και να παρακαλούν», υποστηρίζουν ότι και οι Δήμοι πρέπει να έχουν λόγο. Είπε ότι το ΕΣΠΑ πρέπει να κατανέμεται σε Δήμους με κριτήρια ανάλογα με αυτά που ίσχυαν για το πρόγραμμα Θησέας και σημείωσε ότι σε αυτή τη διεκδίκηση οι δήμαρχοι έχουν συμπαραστάτες δημάρχους που είναι τώρα βουλευτές, όπως τον πρώην δήμαρχο Τρικάλων, Μιχάλη Ταμήλο και τον πρώην δήμαρχο Κοζάνης, Πάρη Κουκουλόπουλο.
Στ.Μ.