Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 00:00

Δύο Μεσσήνιοι στον απαιτητικό Μαραθώνιο του Σικάγου

Με τη ελληνική σημαία στον Μαραθώνιο του Σικάγου οι Πέτρος Μπουραζάνης και Ηλίας Μπάκας Με τη ελληνική σημαία στον Μαραθώνιο του Σικάγου οι Πέτρος Μπουραζάνης και Ηλίας Μπάκας

ΜΠΑΚΑΣ - ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΗΣ 
Χιλιάδες αθλητές και φίλοι του αθλητισμού, ανάμεσά τους δύο Μεσσήνιοι, ο Ηλίας Μπάκας και ο Πέτρος Μπουραζάνης, συμμετείχαν στον Μαραθώνιο του Σικάγου των ΗΠΑ, την περασμένη Κυριακή…

ΜΠΑΚΑΣ - ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΗΣ 
Χιλιάδες αθλητές και φίλοι του αθλητισμού, ανάμεσά τους δύο Μεσσήνιοι, ο Ηλίας Μπάκας και ο Πέτρος Μπουραζάνης, συμμετείχαν στον Μαραθώνιο του Σικάγου των ΗΠΑ, την περασμένη Κυριακή…

Ο Bank of America Chicago Marathon συγκαταλέγεται στη σειρά Major Marathons της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και πραγματοποιείται από το 1905.
Φέτος τερμάτισαν περισσότεροι από 40.000 δρομείς, αριθμός ρεκόρ για τον Μαραθώνιο του Σικάγου.
Μεγάλος νικητής ήταν ο 29χρονος Κενυάτης Έλιουντ Κιπτσόγκε, με πολλές διακρίσεις στο παρελθόν στα 5.000 και στα 10.000 μέτρα και τα τελευταία χρόνια στον ημιμαραθώνιο και τον μαραθώνιο. Ο Κιπτσόγκε τερμάτισε σε 2:04:11 στην ομολογουμένως απαιτητική διαδρομή χάνοντας για λίγο το ρεκόρ που είναι 2:03:45 και το κατέχει ο νέος παγκόσμιος ρέκορντμαν της απόστασης, Ντένις Κιμέτο. Πίσω από τον Κιπτσόγκε τερμάτισε ο επίσης Κενυάτης Σάμι Κιτβάρα σε 2:04:28 και τρίτος ήταν ο Ντίκσον Τσούμπα σε 2:04:32 και αυτός από την Κένυα.
Πρώτη ανάμεσα στις 18.000 γυναίκες (!) ήταν η Ρίτα Γιέπτου που με επαγγελματικό τρόπο έφτασε σε μία ακόμα σημαντική νίκη στην καριέρα της. Ο χρόνος της ήταν 2:24:35.
Φυσικά, η ελληνική παρουσία δεν έλειψε ούτε στην αμερικανική μεγαλούπολη με συνολικά 6 δρομείς από τη χώρα μας να τερματίζουν τον αγώνα. Οι δύο είναι οι Μεσσήνιοι Ηλίας Μπάκας με χρόνο 2:53:53 και ο Πέτρος Μπουραζάνης με χρόνο 3:16:22.
Και φέτος, όπως συμβαίνει και τα τελευταία 14 χρόνια, συγκεντρώθηκαν αρκετά εκατομμύρια δολάρια που θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Χαρακτηριστικό είναι πως πέρυσι το ποσό αυτό ξεπέρασε τα 15 εκατομμύρια δολάρια!