Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 00:00

Ο Τσατσούλης είχε προτείνει 500.000 ευρώ για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Έκτωρ Τσατσούλης Έκτωρ Τσατσούλης

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 
Το ποσό των 500.000 ευρώ πρότεινε ως προϋπολογισμό ο Έκτωρ Τσατσούλης, προκειμένου η Καλαμάτα να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Ωστόσο το ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται στα 250.000 ευρώ…

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 
Το ποσό των 500.000 ευρώ πρότεινε ο Έκτωρ Τσατσούλης, προκειμένου η Καλαμάτα να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Ωστόσο το ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται στα 250.000 ευρώ…

Ο Έκτωρ Τσατσούλης το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις, δήλωσε ότι μήνες πριν σε συζήτηση που είχε με το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, είχε εκφράσει την άποψη ότι για να διεκδικήσει η Καλαμάτα τον τίτλο ο προϋπολογισμός πρέπει να ανέρχεται στα 500.000 ευρώ. Ωστόσο είπε ότι εφόσον ο Δήμος μπορεί να διαθέσει 250.000 ευρώ τότε πρέπει το πλάνο της διεκδίκησης να προσαρμοστεί σε αυτό το ποσό. Σχετικά σημειώνεται ότι η δημοτική αρχή έχει ανακοινώσει πως τα περισσότερα από αυτά τα 250.000 ευρώ θα προσφερθούν από χορηγούς.
Ο Έκτωρ Τσατσούλης το μεσημέρι επελέγη και τυπικά επικεφαλής του Γραφείου Υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Άλλωστε κατά το σχετικό διαγωνισμό ήταν ο μοναδικός που κατέθεσε υποψηφιότητα, αν και εκφράζεται η παρατήρηση ότι ο διαγωνισμός ήταν φωτογραφικός.
Ο Έκτωρ Τσατσούλης θα αποζημιωθεί με το ποσό των 63.000 ευρώ μέχρι την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης. Αν η υποψηφιότητα της Καλαμάτας προκριθεί στον τελικό, τότε θα γίνει νέα σύμβαση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης σήμερα τη διενέργεια διαγωνισμού για την επιλογή του γραφίστα ή της εταιρείας που θα φτιάξει το λογότυπο της υποψηφιότητας της Καλαμάτας και τον ιστότοπο. Ο προϋπολογισμός για το έργο αυτό ανέρχεται στα 10.500 ευρώ.
Επιπλέον εγκρίθηκε η διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη υπεύθυνου για το συντονισμό της διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης. Ο υπεύθυνος μπορεί να είναι είτε φυσικό πρόσωπο είτε εταιρεία.
Τέλος, εγκρίθηκε η διενέργεια και τρίτου διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας και διεθνών σχέσεων, με προϋπολογισμό 19.500 ευρώ.
Οι επιλογές που θα γίνουν μέσα από τους τρεις αυτούς διαγωνισμούς αφορούν επίσης την περίοδο μέχρι την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης.
Στ.Μ.