Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014 00:00

Θετική αλλά δεν αρκεί η πρωτοβουλία του Νοσοκομείου για τις ανασφάλιστες

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣΤΟΥ 
Η ανταπόκριση των άπορων και ανασφάλιστων γυναικών στην πρωτοβουλία του Νοσοκομείου Καλαμάτας, για δωρεάν εξέταση για τον καρκίνο του μαστού, έδειξε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη και επιβάλλεται να υπάρχει μια σταθερή υποστήριξη αυτής της μεγάλης πληθυσμιακής ομάδας…

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣΤΟΥ 
Η ανταπόκριση των άπορων και ανασφάλιστων γυναικών στην πρωτοβουλία του Νοσοκομείου Καλαμάτας, για δωρεάν εξέταση για τον καρκίνο του μαστού, έδειξε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη και επιβάλλεται να υπάρχει μια σταθερή υποστήριξη αυτής της μεγάλης πληθυσμιακής ομάδας…

Όπως ανακοινώθηκε από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, κατά το πενθήμερο της καμπάνιας για την ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού, προσήλθαν για δωρεάν κλινικές εξετάσεις 107 άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες. Ο αριθμός δεν είναι μικρός, αν λάβουμε υπόψη ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που έχουν μείνει χωρίς εργασία και εισόδημα προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Από το Νοσοκομείο ανακοινώθηκε ότι η Εβδομάδα Δωρεάν Μαστογραφίας και Κλινικής Εξέτασης, το διάστημα από 20 έως 24 Οκτωβρίου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ότι «η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Νοσοκομείου ήταν μεγάλη αποδεικνύοντας την ανάγκη για καθιέρωση της εβδομάδας αυτής. Την εβδομάδα αυτή εξετάστηκαν 107 άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες στο Ιατρείο  Μαστού του Νοσοκομείου από εξειδικευμένους γιατρούς στο θέμα του μαστού. Μεγάλη ήταν και η επισκεψιμότητα του  κόσμου στο περίπτερο που είχε στηθεί για αυτό το σκοπό στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Με αφορμή τα ανωτέρω ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γεώργιος Μπέζος δήλωσε: « Με την ολοκλήρωση της επιτυχημένης πρωτοβουλίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας σχετικά με την εκστρατεία ενημέρωσης για την σημασία που έχει η πρόληψη στο Καρκίνο του Μαστού, θέλω να εκφράσω τις βαθιές μου ευχαριστίες σε όλους και όλες όσους συνέβαλαν και στήριξαν αυτή τη προσπάθεια.
Ειδικότερα τους Κοινωνικούς Φορείς- Ερυθρό Σταυρό, το Κοινωνικό Ιατρείο, το Σύλλογο Ξαναρχίζω- το Δήμο Καλαμάτας, τους ελεύθερους επαγγελματίες της πόλης, τους χορηγούς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Επίσης τους συνεργάτες μου- το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό- που με μεγάλη προθυμία προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην υλοποίηση της Δωρεάν Εβδομάδας Μαστογραφίας και Κλινικής Εξέτασης.
Στόχος μας, η Εβδομάδα της Δωρεάν Μαστογραφίας, να καταστεί θεσμός για το Νοσοκομείο Καλαμάτας και κάθε χρόνο να υλοποιείται με τη μέγιστη δυνατή επιτυχία.
Θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο συμβάλουμε και εμείς ως έχουμε χρέος και ευθύνη στην μεταλαμπάδευση του πολύ σημαντικού μηνύματος της πρόληψης του Καρκίνο του Μαστού. Η  πρόληψη σώζει ζωές.
Η αφύπνιση και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε τέτοια σημαντικά ζητήματα  που άπτονται με την Υγεία των Πολιτών αποτελούν για τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας βασική υποχρέωση και προτεραιότητα».