Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 00:00

Στο Μιλάνο το επιτελείο της «Δικής μας Κάλλας»

ΜΥΡΤΩ ΚΑΜΒΥΣΙΔΗ 
Για γυρίσματα στο Μιλάνο θα βρεθούν από 7 έως 11 Νοέμβρη ο σκηνοθέτης Χαράλαμπος Τσόκας και το επιτελείο του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας». Τη μεγάλη ντίβα υποδύεται η ταλαντούχα Καλαματιανή ερμηνεύτρια Μυρτώ Καμβυσίδη…

(φωτογραφίες)

ΜΥΡΤΩ ΚΑΜΒΥΣΙΔΗ 
Για γυρίσματα στο Μιλάνο θα βρεθούν από 7 έως 11 Νοέμβρη ο σκηνοθέτης Χαράλαμπος Τσόκας και το επιτελείο του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας». Τη μεγάλη ντίβα υποδύεται η ταλαντούχα Καλαματιανή ερμηνεύτρια Μυρτώ Καμβυσίδη…

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου: 
Το ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας» έχει απασχολήσει ιδιαίτερα και τον τύπο εκτός Μεσσηνίας. Αναφορές και αφιερώματα έχουν γίνει στις εφημερίδες «Έθνος», «Πρώτο Θέμα», «Το Ποντίκι» κ.α., αλλά και από τους τηλεοπτικούς σταθμούς «Ε», «ΝΕΡΙΤ» και προσφάτως από τον «Alpha». Στόχος του ντοκιμαντέρ είναι να ταυτίσει τη Μεσσηνία με τη Μαρία Κάλλας. Ένα γεγονός που θα αποφέρει μελλοντικώς πλήθος επισκεπτών στη Μεσσηνία και την Καλαμάτα. 
Ο βραβευμένος Ελληνοσουηδός σκηνοθέτης Χαράλαμπος Τσόκας και το επιτελείο του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας» από την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου έως την Τρίτη 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουν γυρίσματα στο Μιλάνο και τη Βερόνα, στα μέρη όπου έζησε η Μαρία Κάλλας με τον σύζυγό της Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι. Στη συνέχεια θα μεταβούν για γυρίσματα στην Καλαμάτα μέχρι και την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου. 
Χορηγοί του ντοκιμαντέρ είναι η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, το Επαγγελματικό, Βιοτεχνικό και Εμπορικό Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Αποφοίτων ΜΣΚ Μαρία Κάλλας και οι επιχειρήσεις "στο Κύμα", ΙΝ.DEV.ΙΝ, Οπτικά Σινάπη, Μεταξωτά Υφαντά Γκόνου. 
Ειδικές ευχαριστίες στους: Θανάση Ψαρούλη, οικ. Γεώργιου Ηλιόπουλου, Σοφία Μπομπόνη, Παύλο Παύλου, Παναγιώτη Μίντζια, Παναγιώτη Μπαζίγο, Αντώνη Κυριακόπουλο, Φώτη Κουτρουμπή, Ανδρέα Ζαγάκο, Μαρία Τούμπουρου, Άντζελα Σπηλιώτη, Αγγελική Σάμπαλη, Αγγελική Μήτρου, Σωτήρη Θεοδωρόπουλο, Mάριο Κατσαρό κ.ά.

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη:
Ο Χαράλαμπος Τσόκας, καθηγητής της Ακαδημίας του Κινηματογράφου της Στοκχόλμης και στέλεχος της Σουηδικής Τηλεόρασης, έχει γυρίσει τουλάχιστον χίλιες ταινίες στη Σουηδία και την Ελλάδα. Τα δύο τελευταία χρόνια, με πρωτοβουλία του «Διαζώματος» και του προέδρου του Σταύρου Μπένου, παρουσίασε ντοκιμαντέρ για τη ζωή του καθηγητή - αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη, για το έργο και τις ανασκαφές στην Αρχαία Μεσσήνη. Φέτος ολοκλήρωσε την ταινία μεγάλου μήκους για τη ζωή του καθηγητή - αρχαιολόγου Β. Λαμπρινουδάκη, για το έργο και τις ανασκαφές στην Επίδαυρο.